Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Δοκίμια. Στην τελική ευθεία (*)

Από το 2008 που άνοιξα ένα λογαριασμό στο faVabook, το χρησιμοποίησα άλλες φορές ως μέσο επικοινωνίας κι άλλες φορές ως μέσο ηλιθιότητας.
Δε το έχω κρύψει ποτέ πως "άγιος" δεν υπήρξα (και δε θα το ήθελα καθώς η ζωή μου θα έπρεπε να είναι στυλιζαρισμένη) και δεν θα υπάρξω (μιας και μου αρέσει η ανθρώπινη ιδιότητά μου).

Επίσης, από το 2006, κείμενα δικά μου υπήρξαν σε διάφορες σελίδες με προτίμηση τα blogs, πάντοτε επώνυμα και πάντοτε εκφράζοντας απόψεις δικές μου αλλά και ανθρώπων που σέβομαι απόλυτα την γνώση, την ύπαρξη και τις κρίσεις τους.
Άλλα εξ αυτών αφορούσαν πεδία που γνώριζα κι άλλα αφορούσαν παντελώς άγνωστα μονοπάτια σε εμέ (όπως ήταν κάποια γεωπολιτικά, Συνταγματικά, ερευνητικά θέματα). Όμως, σεβόμενος και εμπιστευόμενος τις γνώσεις και τις απόψεις των Φίλων μου, των Συναγωνιστών μου (καλύτερα), τα αναρτούσα με τα δικά μου στοιχεία μιας και κάποιες φορές, οι γράφοντες, δεν ήθελαν/δεν θέλουν να εμφανιστούν για διάφορους (προφανείς) λόγους. 

Σε όλα αυτά τα χρόνια, μιας και όλοι μας είμαστε άνθρωποι, αντιμετωπίσαμε μεταξύ μας
διάφορες αντιπαλότητες, διάσταση απόψεων, έντονες κόντρες. Κάποιοι έφυγαν από κοντά μας, κάποιοι στεναχωρήθηκαν, κάποιοι ήλθαν στην παρέα μας και κάποιοι τάχθηκαν εναντίον μας.

Ειδικά αυτοί, οι εναντιούμενοι στους πρώην συναγωνιστές τους, όχι μόνο λούφαξαν στα λαγούμια τους, αλλά μάλιστα όταν προσπάθησαν να επανακάμψουν μετανιωμένοι κοντά μας, τους κάναμε σαφές το ευρέως γνωστό "άει στον διάβολο ρε", που λέει η Ελληνική Κοινωνία σε κάποιους σαν και δαύτους.

Επίσης, από τότε που άρχισα να αναρτώ κείμενά, δημιούργησα φίλους, μα και εχθρούς. Οι πρώτα αναφερόμενοι ήταν άνθρωποι απ΄ όλα τα μέρη της γης. Οι δεύτερα όμως αναφερόμενοι ήταν από την Ελλάδα. Ειδικά γι αυτούς αδιαφόρησα και σπάνια μπήκα στο σκεπτικό να τους απαντήσω. 
Δεν έκανα όμως το ίδιο, δεν αδιαφόρησα για όσα πρεσβεύουν και εκπροσωπούν. Κι έτσι θα συνεχίσω ! Έτσι θα συνεχίσουμε μιας και δεν είμαστε δημοσιογράφοι, μιας και δεν είμαστε Αρχές, μιας και δεν είμαστε ερευνητές, αλλά Πολίτες (κι όχι ιδιώτες).

Αφορμή για αυτό εδώ το κείμενο στάθηκε ένα "κέφι" που κάναμε 3 φίλοι μέσω του λογαριασμού μου στο favabook όπου με καυστικό, χιουμοριστικό και κυρίως δεικτικό τρόπο γράψαμε τις "ειδήσεις" μιας και είναι πιασάρικος τίτλος και μιας και (καλώς ή κακώς) η κοινωνία -ότι έχει το τίτλο "είδηση"- το απολαμβάνει στους υποδοχείς του εγκεφάλου του. 
Άλλοτε συμφωνώντας εμφανώς οι τρίτοι (μέσω ττων 👍συμβόλων του favabook) κι άλλοτε απλά απλώς διαβάζοντας τα κείμενα, τα δοκίμια. 

Όπως και να έχει το θέμα, αυτό που μετράει είναι πως, είτε κάποιοι συμφωνούν με τα γραφόμενα, είτε διαφωνούν, σίγουρα προκαλείται τριβή, σκέψη και προβληματισμός. Κι όχι μικρός (σύμφωνα με τα στατιστικά των "ιστοριών του fb) ...

Αυτά τα δοκίμια ήταν τα εξής :  
Οι ειδήσεις εν συντομία της 30-8-2019 β)

και παλιότερα τα εξής :

19-4-2019
28-2-2017
9-1-2017
2-3-2016
28-9-2015
18-3-2015
20-2-2014
27-2-1014
2-3-2014
2-5-2014
17-5-2014
20-6-2014
27-5-2014
29-6-2014
24-6-2014

Τέλος θα πρέπει να διευκρινίσω ότι, το θελκτικό τμήμα σε κάποιες εκ των ανωτέρω, δεν έγινε για λόγους σεξιστικούς αλλά για στηλίτευση των ... δημοσιογράφων και των ΜΜΕ που απευθυνόμενοι σε μια μερίδα αναγνωστών, χρησιμοποιούν κάθε τι που θα τους αποδώσει διαφήμιση, αποπροσανατολισμό και λήθαργο (των αναγνωστών).

Αν υπάρξει η ερώτηση, γιατί αναφέρεις στον τίτλο "στην τελική ευθεία" ; η απάντηση είναι "σύντομα τα χαμπέρια μιας και έχουσιν γνώσιν οι φύλακες"


Γ.Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου