Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Όταν ξεχνάς εύκολα, δεν είσαι επιλήσμων αλλά ηλίθιος

Γιώργο Κανελλάκη, διαβάζοντας το : Σκέπτεσαι ή σου λένε να αγοράσεις μετοχές ; Πρώτα, διάβασε 107 λέξεις  μου θύμισες κάποιες αναφορές από το βιβλίο της ερευνήτριας συγγραφέως Μαρίας Σεφέρου του 2003, με τίτλο "Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ (Το χρονικό του Εγκλήματος, Αποπλάνηση - Αρπαγή - Απαξίωση)".

Στη σελίδα 183 του βιβλίου της Σεφέρου, αναφέρονται τα εξής :

 -----------------
Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 1999 στην έγκριτη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η οποία σε άλλη σελίδα της δημοσίευε τις βαρύγδουπες δηλώσεις Παπαδήμου περί "φουσκών" ο κ. Ανέστης Ντόκας, σε άρθρο του με την ηχηρό τίτλο "Άνοδος χωρίς οροφή, αλλά με νέους πρωταγωνιστές" έγραφε μεταξύ άλλων : 

"Έχοντας πεισθεί πλέον και ο πιο δύσπιστος και απαισιόδοξος παρατηρητής της

Σοφοκλέους ότι η άνοδος του γενικού δείκτη θα συνεχισθεί και ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχει "οροφή" η χρηματιστηριακή αγορά, το ερώτημα του τίθεται είναι ποιοι κλάδοι θα αναλάβουν τώρα τη σκυτάλη στο μαραθώνιο ανόδου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου". (...)

Οι παράγοντες της αγοράς όχι μόνο δε βλέπουν ενδεχόμενη διόρθωση το προσεχές διάστημα αλλά αντιθέτως προβλέπουν ότι η άνοδος θα συνεχιστεί με διαφορετικούς "πρωταγωνιστές".
-----------------
Ελάχιστες ώρες μετά την "διαπίστωση-ανάλυση" των δημοσιογράφων, ακολούθησε ο θάνατος της αλεπούς για το Ελληνικό Χρηματιστήριο και για όσους επένδυσαν σ' αυτό.

Και το χειρότερο όλων είναι φίλτατε Γιώργο ότι στην έρευνα της Μαρίας Σεφέρου παρατίθενται πολλές δεκάδες εκατοντάδων αναφορών από ... δημοσιογράφους των ΜΜΕ εκείνης της εποχής, καθώς και δηλώσεις ... πολιτικών, τραπεζιτών, χρηματιστών, επιχειρηματιών, με συνημμένες αναφορές δημοσίευσής τους όπου, παρά την υπέροχη έρευνά της, ... βρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι "αθώοι" με τη βούλα του ... νόμου κατόπιν απόφασης του 2/2018 από το 3μελές Εφετείο Αθηνών, επιβραβεύοντας με ατιμωρησία τους υπευθύνους !

Φιλικά Μ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου