Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Ο μαγικός κόσμος των Μηχανικών, των εργολάβων και της πολεοδομίας

Η ανοχή μας, η συνεργεία μας και κυρίως η αμετροέπειά μας, οδήγησαν ένα λαό στο να χάσει το μέτρο των πράξεων του αλλά και της νομιμότητας.

Ξεπερνώντας το παγκόσμιο σοκ του Β' Π.Π., ο Ελληνισμός, όντας προερχόμενος από 400 χρόνια σκλαβιάς υπό τον Τούρκικο ζυγό, απέδειξε ότι σε σημαντικότατο βαθμό παραμένει Ανατολίτης που αρέσκεται σε παζάρια, σε συμπεριφορές και πράξεις που παραπέμπουν σε "κάνω - μη μιλάς - κάνε κι εσύ, αρκεί να κερδίσω εγώ" και σε "χατίρια" Πολιτικών για ανταπόδοση μερικών ψήφων.

Σε όλο αυτό τον περιστρεφόμενο και "λαδωμένο" με τεράστια ποσά τροχό, οι πατρίκιοι των "αρμοδίων" έπαιξαν και παίζουν προεξάρχοντα ρόλο. Γραφεία Πολεοδομίας που δεν ελέγχουν, πολιτικοί που καλύπτουν και στηρίζουν, Μηχανικοί που παραλαμβάνουν ότι δεν εισηγήθηκαν στις Άδειες τους, τα Δημοτικά και τα Τοπικά Συμβούλια που γνωμοδοτούν για ότι δεν υφίσταται και δεν νοείται και Αστυνομικά Τμήματα που διαρρέουν, πρόθυμοι Εργολάβοι - Κατασκευαστές, είχαν και έχουν προεξάρχοντα ρόλο στο γαϊτανάκι της παρανομίας των αυθαιρέτων και των μη ασφαλών υποδομών και εγκαταστάσεων που στην καλύτερη προκαλούν καταστροφές και στη χειρότερη, θανάτους.

Κάπου εκεί ανάμεσα στους ανωτέρω, το διαχρονικό υπουργείο υποδομών αλλά και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) με την αβλεψία τους (μιας και λειτουργούν ώς Πόντιοι

Πιλάτοι) ή με την ανοχή τους, συνεργούν τα μέγιστα έτσι ώστε ο κατοπινός πόνος να αποτελεί το κροκοδείλιο δάκρυ επάνω σε έναν προσχεδιασμένο φόνο.


Αρχές Ιουλίου 2019. Θάνατος από ατύχημα ή δολοφονία μητέρας και του 8χρονου γιου της στη Χαλκιδική ;



Αρχές Αυγούστου 2019. Θάνατος από ατύχημα ή δολοφονία 19χρονου στη Χίο ;


Μέσα Αυγούστου 2019. Από σύμπτωση δεν θρηνήσαμε θύματα σε παιδική χαρά της Αμαλιάδας 


Μέσα Αυγούστου 2019. Σε κρίσιμη κατάσταση παιδάκι που καταπλακώθηκε από ποδοσφαιρικό τέρμα στην Σπάρτη


Βεβαίως, όλες αυτές οι "μεμονωμένες περιπτώσεις" αποτελούν μια σκλήθρα εμπρός στα αυθαίρετα που ... ξεφυτρώνουν μέσα σε δάση, σε κοίτες ποταμών ή ακόμη και μέσα σε Δημόσιες οδούς. Αυθαίρετα που κατά συντριπτική πλειοψηφεία δεν είναι κτίσματα κάποιων πτωχών που θέλησαν έστω και μ' αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν μια στέγη, αλλά είναι κτίσματα που σχεδόν όλες τις φορές πλησιάζουν εκείνα τα ... Φαραωνικά και σχεδόν στο σύνολό τους καλύπτουν ανάγκες αλαζονείας, υπεροψίας και ετσιθελισμού των ιδιοκτητών τους και των κατασκευαστών τους.

Απ΄ όλο αυτό το συνονθύλευμα των εμπλεκομένων (ιδιοκτητών - Μηχανικών - κατασκευαστών - υπουργείων και Υπηρεσιών) απουσιάζει μια Έννοια καθώς και οι Λειτουργοί της και δεν είναι άλλη από την Δικαιοσύνη, η οποία όμως για να είμαστε δίκαιη ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ έγγραφες καταθέσεις και καταγγελίες έτσι ώστε να πάρει κι Εκείνη, θέση, μιας και οι περίοικοι, οι τοπικοί (και μη) Πολιτιστικοί Σύλλογοι, οι Πολίτες, είτε συνεργούν είτε φοβούνται να καταγγείλουν αφού οι "διαρροές και οι "υπενθυμίσεις" προς τους Ενεργούς Πολίτες, δεν λείπουν.

Στο χέρι όλων μας είναι και κυρίως στης Πολιτείας (με τα "παράθυρα" που φωτογραφικά δημιουργεί στις Νομολογίες της), να παύσει πλέον αυτό το "Ανατολίτικο Παζάρι" που με τις αυθαιρεσίες του προκαλεί εκατόμβες θανάτων (βλ. Μάτι Αττικής και Μάνδρα), μεμονωμένους (βλ. ανωτέρω φωτογραφικά παραδείγματα), κακογουστιά και κέρδος σε κάποιες συμμορίες που λυμαίνονται τον χώρο των κατασκευών.
 
Υ.γ. Καλό θα είναι να θυμηθούμε όλοι το μνημείο παρανομίας των "ημιυπαίθριων" και τις παραβάσεις που ΔΕΝ είδαν τα Πολεοδομικά Γραφεία ... και το Κράτος, όχι μόνο δεν θεράπευσε, αλλά αντιθέτως συνήργησε με την νομιμοποίησής τους.

Πρόταση : μήπως ο κλάδος των Μηχανικών πρέπει άμεσα να κάνει προτάσεις και να προβεί σε αυτοκάθαρση καθότι Πειθαρχικά υπάρχουν. 
Μήπως το Κράτος πρέπει να ξεκαθαρίσει ΑΜΜΕΣΑ με τις πληγές του στα Πολεοδομικά γραφεία ;


Θυμέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου