Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Κουλουράκια κανέλας. Πεντανόστιμα, μυρωδάτα και παραδοσιακά

700 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κγ σόδα
2 κγ baking powder
3 κγ κανέλα τριμμένη
½ κγ γαρύφαλλο τριμμένο
¼ κγ μοσχοκάρυδο τριμμένο
200 gr ζάχαρη
150 ml λάδι (~135 γραμμάρια)
100 ml ανθρακούχο νερό
100 ml πορτοκάλι στυμμένο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ σούπας κονιάκ

Βάζω μαζί και κοσκινίζω τα στερεά (αλεύρι, σόδα, μπέικινκ, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο).

Σε μπολ κτυπώ με το μίξερ χειρός το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,
προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα (ανθρακούχο νερό, πορτοκάλι στυμμένο, ξύσμα, κονιάκ) για 2-3 λεπτά.

Αναμειγνύω όλα τα υλικά μαζί και τα πλάθω απαλά για 2-3 λεπτά (όχι περισσότερο πλάσιμο διότι θα σκληρύνουν τα κουλούρια μου).  Κάνω μακαρονάκια ζύμης και σχηματίζω κουλουράκια

Ψήνω στο προθερμασμένο φούρνο (σε αντιστάσεις πάνω – κάτω) στους 175 C για 20 λεπτά.


Αναλυτικά οι οδηγίες στο κατωτέρω video : 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου