700 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κγ σόδα
2 κγ baking powder
3 κγ κανέλα
τριμμένη
½ κγ γαρύφαλλο τριμμένο
¼ κγ μοσχοκάρυδο τριμμένο
200 gr ζάχαρη
150 ml λάδι
(~135 γραμμάρια)
100 ml ανθρακούχο
νερό
100 ml πορτοκάλι
στυμμένο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ σούπας κονιάκ
Βάζω μαζί και κοσκινίζω τα στερεά (αλεύρι, σόδα, μπέικινκ, κανέλα,
γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο).
Σε μπολ κτυπώ με το μίξερ χειρός το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη,
προσθέτοντας σταδιακά τα υπόλοιπα (ανθρακούχο νερό, πορτοκάλι στυμμένο, ξύσμα, κονιάκ) για 2-3 λεπτά.
Αναμειγνύω όλα τα υλικά μαζί και τα πλάθω απαλά για 2-3
λεπτά (όχι περισσότερο
πλάσιμο διότι θα σκληρύνουν τα κουλούρια μου). Κάνω μακαρονάκια ζύμης και σχηματίζω κουλουράκια
Ψήνω στο προθερμασμένο φούρνο
(σε αντιστάσεις πάνω – κάτω) στους 175 C
για 20 λεπτά.
Αναλυτικά οι οδηγίες στο κατωτέρω video :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου