Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Πρόταση προς Ρωσική Δημοκρατία δια μέσω της εν Ελλάδι Ρωσικής πρεσβείας

Αξιότιμε Πρέσβη κ.κ. Αντρέι Μάσλοφ, 
 
Αντρέι Μάσλοφ, εν Ελλάδι πρέσβης της Ρωσίας
μη επιθυμώντας μεν καθ' οιονδήποτε τρόπο να εμπλακούμε σε συρράξεις καθώς και κινήσεις της διεθνούς στρατηγικής πολιτικής, αγαπώντας δε την Ισορροπία, τη Δικαιοσύνη και την Φυσική Τάξη των πραγμάτων, σκεφτήκαμε να σας μεταφέρουμε μια σκέψη μας. Την κάτωθι.


Έχουμε διαπιστώσει πως η χώρα σας, επί σειρά ετών -συγχωρέστε μας τον όρο- αναλίσκεται στην επιβολή αντιμέτρων, κάθε φορά που η νεοφιλελεύθερη
καπιταλιστική Δύση επιβάλει κάποιες κυρώσεις σε βάρος σας. Σε βάρος της χώρας σας.

Απελαύνουν 5 διπλωμάτες σας ; Απελαύνετε άλλους 5 δικούς τους. Κλείνουν κάποιο προξενείο σας ; Κλείνετε κάποιο δικό τους.
 

Αντιλαμβανόμενοι πως η χώρα σας δεν επιθυμεί την όξυνση των καταστάσεων, που στις πλείστες των περιπτώσεων εδράζεται σε προβοκάτσια κι όχι σε γεγονότα κατασκοπίας - δυσμενούς χειρισμού καταστάσεων και λοιπά, όντας σχεδόν όλοι μας με οικονομικές και νομικές σπουδές, επιθυμούμε να σας προτείνουμε μιαν άλλη λύση, έναν άλλον χειρισμό καταστάσεων.
 

Εκείνη που συμπυκνώνεται στο ρητό που αποδίδεται στον Όττο Έντουαρντ Λέοπολντ, πρίγκιπα του Μπίσμαρκ σύμφωνα με το οποίο "η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση". Στο σημείο αυτό διευκρινίζουμε πως ουδόλως αναφερόμαστε στο επίπεδο των στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης.

 

Τι θεωρούμε πως απουσιάζει από την επιχειρησιακή σας σκακιέρα ;

 

Η επίθεση σας με τα "όπλα" τους. Ποια είναι τα "όπλα" τους ; Οι οικονομίες τους. Αυτές είναι οι "κορυφαίες" κατ' αυτούς επιχειρησιακές δράσεις.

 

Αναλυτικότερα. Ίσως να είναι καιρός να δημιουργήστε ομόλογα (bonds) και συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ, futures), που να εδράζονται επάνω στον φυσικό ορυκτό πλούτο της χώρας σας. Επάνω σε υδρογονάνθρακες, σε πετροχημικά, σε αντιδραστήρια παραγωγής δευτερογενών προϊόντων υδρογονανθράκων, ακόμη και σε "σοδειές" σιτηρών και λιπασμάτων.

 

Δεν μιλάμε για εκείνα τα ομόλογα και τα ΣΜΕ που διαπραγματεύονται στα Δυτικά χρηματιστήρια αλλά για νέα προϊόντα, που θα δημιουργήσουν άμεσα οικονομολόγοι σας και θα διασπείρουν στις Αγορές.

 

Σε εκείνα που ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί Δυτικοί προεξάρχοντες οικονομισάριοι των funds, θα τρέξουν να αγοράσουν. Όχι όμως με την πρωτογενή τους επωνυμία, καθόσον κάτι τέτοιο θα τους έθετε εμπρός στη χλεύη των θιασωτών τους, αλλά μέσω εξωχώριων (offshores), που θα ανήκουν σε άλλες offsores, κι εκείνες -με τη σειρά τους- θα ανήκουν σε άλλες πολυδαίδαλες offshores.

 

Τονίζουμε ότι τα συγκεκριμένα ομόλογα και τα ΣΜΕ θα πρέπει να διαπραγματεύονται ΜΟΝΟ στο χρηματιστήριο της χώρας σας κι όχι σε τρίτων χωρών.

 

Εκτιμούμε πως και οι οικονομικοί σας υπεύθυνοι θα διαπιστώσουν πως μια τέτοια κίνηση, ουσιαστικά, θα α) θα προκαλούσε μεγάλο πονοκέφαλο στις υφιστάμενες Δυτικές οικονομίες αφού η χώρα σας είναι πλούσια σε αποθέματα β) θα καθιστούσε εσάς, τη χώρα σας, τον μεγαλύτερο "παίκτη" στον τομέα της Ενέργειας και γ) θα έχετε στη διάθεσή σας τεράστιο οικονομικό τους μερίδιο εκ της παγκόσμιας οικονομικής δεξαμενής.

 

Σαφώς δεν σας προτείνουμε να μετατραπείτε ως χώρα σε νεοκαπιταλιστική χώρα, αφού ... αρκούμαστε στη "Σχολή του Σιγάγο" και δεν επιθυμούμε να έχουμε άλλη μια τέτοια "σχολή", σας προτείνουμε όμως να σταθείτε ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ των Οικονομικών στο ύψος που απαιτείται από τη φυσική Ισορροπία των πραγμάτων όπου, σε κάθε δύναμη, οφείλει να υπάρχει και μια αντίρροπη ισοβαρής δύναμη. Πάντοτε για καλό των Λαών !

 

Αξιότιμε Πρέσβη κ.κ. Αντρέι Μάσλοφ, τελειώνοντας θέλουμε τα αναφέρουμε τα εξής. Κατά το παρελθόν, όχι πολύ μακρινό παρελθόν, κάναμε συστάσεις, προτάσεις διαχείρισης αλλά και κρούσεις που έφτασαν -προς τιμήν μας- ακόμη και στον Λευκό Οίκο, γεγονός που το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, για θέματα που όντως, έστω και καθυστερημένα, λύθηκαν ή έστω έχουν τεθεί σε τροχιά οριστικής λύσης.

 

Διακατεχόμενοι από το πνεύμα του "είμαστε σπόρος που χύνεται στο έδαφος, γνωρίζοντας ότι στην πλειοψηφία του αυτός ο σπόρος θα φυτρώσει", υπεραγαπώντας την Ισορροπία, την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη, σκεφτήκαμε να σας προτείνουμε τα ανωτέρω, ευελπιστώντας να αποτελέσουν -για άλλη μια φορά- εφαλτήριο Ισορροπίας και διευθέτησης ανισορροπιών, αδικιών και γενικότερα καταστάσεων που προκαλούν πόνο στις μάζες της υφηλίου αφού, η κάθε μονοσήμαντη πλάστιγγα, μόνο άγος προκαλεί στους Λαούς. 

 

Γνωρίζοντας ότι και το παρόν θα φθάσει τον παραλήπτη του, με σεβασμό προς εσάς, την ηγεσία και τον Λαό σας, όπως και σε κάθε Λαό της Γης, μη αισθανόμενοι "φιλοδυτικοί", "φιλοανατολικοί" ή οτιδήποτε άλλο συναφές που διασπά τη συνοχή των Λαών, αλλά αισθανόμενοι μόνο Έλληνες με ότι αυτό συνεπάγεται εκ των χιλιάδων ετών Ιστορίας της χώρας μας, και


μετά Τιμής, όλοι του


gkanellakis.blogspot.com

 

Ps. Ο Ελληνισμός γνωρίζει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι των πάντων. Και δεν δίνει την παραμικρή βαρύτητα στις ... δημοσκοπήσεις, στα ΜΜΕ και στους βολεμένους σκλάβους των.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου