Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Μπάρμπα, γιατί οι ιδιωτικές εταιρείες κάνουν την πάπια και δεν σβήνουν τα αχρεωστήτως χρεωθέντα KW ;



... του χρέωσαν 7.000 Kw παραπάνω απ΄ ότι είχε καταναλώσει και αρνούνται να εκδόσουν διορθωτικό λογαριασμό ; Εμένα από τον Νοέμβρη μήνα με χρέωσαν με περίπου 9.500 KW περισσότερα από όσα είχα κάψει και μέχρι σήμερα κάνουν την πάπια και δεν τα σβήνουν.

 

Μου ζήτησαν φωτογραφίες από τα ρολόγια μου όπου φαίνονταν οι σωστές ενδείξεις. Τις έστειλα την επόμενη ημέρα στο email τους. Και έκτοτε έχω γίνει μπαλάκι ανάμεσα στο ΔΕΔΔΗΕ και στην ιδιωτική εταιρεία. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο προχθές αυτοί της ιδιωτικής εταιρείας να μου πουν "δεν παραλάβαμε email από εσάς, όπως σας είχαμε ζητήσει". 

Το ξαναέστειλα για να ξεστραβωθούν. Και παρ΄ όλα αυτά ΔΕΝ ΜΟΥ εξέδωσαν σωστό, διορθωμένο, λογαριασμό. Γιατί το κάνουν αυτό ; Ποιος θα μας προστατέψει από δαύτους ; Πότε το κράτος θα μας προστατέψει ;

 

Φίλε μου είναι πολύ απλή η απάντηση στο "γιατί το κάνουν αυτό".

Όχι μόνο διότι οι ιδιωτικές εταιρείες οφείλουν περί το 1 δισ. € σε ΔΕΔΔΗΕ,

ΑΔΜΗΕ, ΔΑΠΕΕΠ, αλλά διότι καλόμαθαν με την πάλαι ποτέ επίσης ιδιωτικής εταιρεία Energa που είχε φάει ένα σκασμό χρήματα από τον κοσμάκη και το Δημόσιο συμβιβάστηκε παίρνοντας πίσω μόνο τα μισά από τις οφειλές τους.

 

Παράλληλα, όπως εσύ με τα περισσότερα 9.500 kw και τον άλλο φίλο με τα 7.500 kw είναι πολύς ακόμη κόσμος. Έτσι, αυτές οι ... εταιρείες, εμφανίζουν αναμενόμενα έσοδα, μπας και καταφέρουν να καλυτερέψουν ελαφρώς τους διάτρητους ισολογισμούς τους.

 

Τώρα, αν θα περιμένεις σωτηρία από τον εποπτικό οργανισμό ΡΑΕ, ... σώθηκες αφού οι ιδιώτες παραγωγοί ρεύματος παίρνουν συνεχώς παρατάσεις, ουσιαστικά κωλυσιεργώντας στο δόσιμο στοιχείων.


Τι σου προτείνω ; 

ΦΕΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ από τις ιδιωτικές εταιρείες, πάτε στη ΔΕΗ και όσοι έχετε τις προϋποθέσεις, εντάσσεστε στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Εκεί, τουλάχιστον για την ώρα, η υπόθεση "ρεύμα" δουλεύει κάπως καλύτερα (αν εξαιρέσουμε τα bonus που δίνουν στον εαυτό τους οι εκεί, ως αυτοϊκανοποίηση για τα καντήλια που τρώνε από την Ελληνική Κοινωνία).


Ξέχασα να απαντήσω στην ερώτησή σου "πότε το κράτος θα μας προστατέψει". Απαντώ : ο χορτασμένος τον νηστικό δεν το θυμάται. Και αν περιμένεις ... προστασία από εκείνους που τσεπώνουν 8-10 χιλιαρικάκια το μήνα, χώρια τα ... τυχερά, έδεσες ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου