Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Ο αφορισμός του Κολοκοτρώνη από το οικουμενικό πατριαρχείο, επειδή "ήταν ρωσόφιλος" (όπως έλεγαν οι χριστέμποροι)

 

Ο Γέρος του Μωριά, ο πατέρας της νεαρής σύγχρονης Ελλάδας, ο απελευθερωτής του Ελληνισμού, "ο Θοδωράκης" για τον πολύ κόσμο, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, είχε αφοριστεί από το οικουμενικό πατριαρχείο λόγω των σχέσεων του Πρώτου με την Φιλική Εταιρεία και τη ρωσική πλευρά.

 

Ήταν δε τόσο το μένος των ασεβών χριστέμπορων της εποχής που, άτιμοι "χριστιανοί" σκότωσαν με άτιμο τρόπο τον αδελφό του τον Γιάννη, στη μονή Αιμυαλών, κοντά στη Δημητσάνα. Όπως άλλοι άτιμοι "χριστιανοί" σκότωσαν άτιμα και τη Μπουμπουλίνα. Όπως άλλοι άτιμοι

"χριστιανοί" του ιερατείου αφόρισαν τον Νίκο Καζαντζάκη και πολλά άλλα ...


Μπορεί όταν πέθανε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το 1843 να ετάφη με τιμές καθόσον εκ των καταστάσεων (de facto) ο αφορισμός είχε αρθεί, όμως, εκ του νόμου (de jure), ακόμη μέχρι και σήμερα, ο αφορισμός ισχύει.

 

Ανέκαθεν εδώ μέσα και στις ψυχές έχουμε εκφράσει την γνώση που συμπυκνώνεται στο ότι οι ανά την υφήλιο ηγεσίες των εκκλησιών δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλη μια εξουσία. Επίσης πάντοτε καταθέτουμε την γνώση μας σύμφωνα με την οποία, από τον μεσαίωνα και εντεύθεν, ο εκάστοτε βασιλιάς, το πρώτο του αγόρι το όριζε ως πρίγκηπα και το δεύτερο (αν είχε) ως επίσκοπο.

 

Βεβαίως, σε όλο αυτό, διαχωρίζουμε τον κλήρο από το ... παπαδαριό του ιερατείου που μόνο μοχθηρία και μικρότητα επιδεικνύει διαχρονικά ενώ στηρίζει κάθε έναν που μέσω των "μεγαλόσταυρων" που κάνει εμπρός στα εικονίσματα και στις κάμερες, κλέβει, κάνει απάτες και σκοτώνει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου