Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Οι λαοί πρέπει να νιώθουν μόνιμα φοβισμένοι ; Ο έλεγχος των κοινωνιών.

ΜΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ 1984 :


Τα περισσότερα ΜΜΕ με αφορμή την πυρκαγιά στην Πεντέλη -επί δύο ημέρες- επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια, προβάλλοντας σε επαναλήψεις την καταστροφή που την αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή η οποία καταστρέφει τον πλανήτη και μοιραίως τον ανθρώπινο πληθυσμό.


Ωστόσο διαχρονικά ο γήινος πληθυσμός έχει βομβαρδιστεί με διάφορες απειλές που περιέργως όλες εστιάζουν στον έλεγχο των κοινωνιών. Ας το δούμε λίαν επιγραμματικά μέσα από κάποια οπτική του βιβλίου του Τζώρτζ

Όργουελ «1984».

 

10ετιες 40 & 50 διαβάζουμε για κατάρρευση πληθυσμού λόγω του Β΄ Π.Π. - Πράγματι ο πόλεμος κόστισε 50 εκατομμύρια ζωές.

Ωστόσο έμειναν εν ζωή κάποια δις ...

 

10ετίες 60 & 70 αλλάζει το σενάριο & τώρα έχουμε την απειλή από τον υπερπληθυσμό, το τέλος του πετρελαίου & εκδηλώνεται η ενεργειακή κρίση

 

10ετιες 80 & 90 δεσπόζει ο κίνδυνος της όξινης βροχής που καταστρέφει τα δάση & οφείλεται στη χρήση άνθρακα, της τρύπας του όζοντος που αποδίδεται στις ανεξέλεγκτες εκπομπές CO2.

Παράλληλα δαιμονοποιείται η βενζίνη με μόλυβδο & η επιδίωξη γίνεται πλέον σαφής, υπάρχει αδήριτη ανάγκη να αλλάξει ο παγκόσμιος στόλος των αυτοκινήτων. ( πράγματι υπήρξε βελτίωση).

 

10ετίες 00- 10 & 20 ο πλανήτης βομβαρδίζεται για υπερθέρμανση λόγω κλιματικής αλλαγής που προκλήθηκε από την ανθρώπινη δραστηριότητα & το όλο σκηνικό πλαισιώνεται με μια πρώτη δόση πανδημίας που η χρησιμοποίησή της σε συνδυασμό με την τεχνολογία είναι η πρόβα για αλλαγή των συνηθειών των ανθρώπων & του οικονομικού μετασχηματισμού:( δλδ: στην ουσία η δημιουργία νέων Τζακιών).

 

Όλα αυτά θα τύχουν εφαρμογής μέσω της παγκοσμιοποίησης όπου βρίσκει πρόσφορο έδαφος η φιλόδοξη πρόταση του κου Klaus Schwab.

Η πρόταση αυτή παρουσιάζεται ως η μεγάλη επανεκκίνηση (GREAT RESET) της παγκόσμιας κοινωνίας που με αφετηρία τον περιβαλλοντικό πυλώνα θα γίνει δυνατή η νέα διαμόρφωση των κοινωνικού & οικονομικού πυλώνων που θα συνθέτουν σε νέα βάση την παγκόσμια κοινωνία.

Ο χορός είναι ίδιος, αλλάζει μόνο η μουσική & αυτό που δεν γνωρίζουμε αν ο χορός λαμβάνει χώρα στο Ζάλογγο.



Δημήτρης Ζακοντίνος

Οικονομολόγος
MSc stragetic & defense analyst
Mέλος & π. Αντιπρόεδρος ΕΛΙΣΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου