Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Κάθε χρόνο ρε άχρηστοι οι ίδιες καταστάσεις και τα ίδια πρόσωπα, που είναι φρου-φρου, αρώματα και dolce vita

Προ μηνός ρώτησα Μαθηματικό που σχετίζεται με αστροφυσική και μετεωρολογία : 

- για ποιο λόγο έχουμε στο λεκανοπέδιο 29-31 βαθμούς  C θερμοκρασία και νιώθουμε να λιώνουμε από τη ζέστη ; και μου απάντησε ευθέως και χωρίς δεύτερη σκέψη 

- φταίει η ποιότητα του αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι της Αθήνας, λόγω της έλλειψης δασών στα πέριξ της πόλης.  

 

 Τι κι αν λέγεται Πατούλης, Δούρου, Σγουρός ; Το αποτέλεσμα είναι κάθε χρόνο, τα πέριξ του λεκανοπεδίου δάση στα βουνά, να καίγονται. Ή να πνίγονται ενίοτε ...

 

Άλλοτε τους φταίνε τα μποφόρ, άλλοτε η κακή συνεννόηση με τις αρμόδιες δυνάμεις, άλλοτε ο κόσμος που δεν τους υπακούει, άλλοτε οι αντικυκλώνες, άλλοτε η ΔΕΗ και οι καλωδιώσεις της, άλλοτε η ... κλιματική αλλαγή.

 

Ο σοφός λαός, που ξέρει τι λέει περιγράφει γλαφυρά όσα συμβαίνουν σ' αυτή τη χώρα, ελέω ... αρμοδίων, άρρωστων αλαλαζόντων  ... δημοσιογράφων που θέλουν να δείξουν στην κάμερα τους την πορεία του βλήματος μέσα στο κεφάλι του εκτελεσμένου, ΜΜΕ, καταπατητών και ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ... υπευθύνων, λέγοντας : του κακού γαμιά, η στραβή ψωλή του φταίει.

 

Περιοχές που καίγονται και πνίγονται κάθε χρόνο ; Οι ίδιες που κάηκαν πέρυσι, πρόπερσι και δώσ'  του να 'χει. Τι μέσα πρόληψης, αστυνόμευσης και πυρόσβεσης έχουμε ; Όχι είχαμε και πέρυσι.
Ποιοι είναι αρμόδιοι ; Ανακυκλωμένοι όσοι ήταν ... αρμόδιοι, πέρυσι και πρόπερσι.


Αλλά, ας όψεται "ο τράχηλος του Έλληνα που ζυγό δεν υπομένει" και οι επιλογές του που μη δει ένα ανύπαρκτο ! αμέσως να το κάνει δημόσιο πρόσωπο και υπαρκτό.

 

Υγ. τόσα χρόνια ρε γαμώ το δεν είδαμε ΕΝΑΝ καριόλη που να έβαλε φωτιά, να σαπίζει στην φυλακή. ΕΝΑΝ ! Όπως δεν είδαμε και ένα ανύπαρκτο που του είπαν πως είναι "αρμόδιος" να παραιτείται. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου