Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Σοφίες και φιλοσοφίες ρε φίλε, όλα τ' άλλα. Σε τέσσερις ενότητες

1. Πρόλογος από τον Γ.Θ.Κ. και την παρέα του. 

Τι σημασία έχουν πλέον τα αισθήματα, οι δεσμοί η οικογένεια ο Κοινωνικός Ιστός ; Καμία ! Σημασία έχει (;;;) να μπορούμε να ... βγούμε που και που, να πάμε σε κανένα μισό ή υποφωτισμένο μαγαζί, να κτυπήσουμε καμία γκομενίτσα/γκόμενο ρε παιδί μου ή να πούμε με την παρέα μας (;;;) τι κάνουμε και τι δεν κάνουμε με την ... σχέση μας, για να νιώσουμε άνθρωποι (;;) και όλα τα άλλα να πάνε να γαμηθούν.

Τι είπες εσύ μοναχικέ ρομαντικέ λύκε ; Τι θα γαλουχήσουμε με αυτόν τον τρόπο ; Τι Ελληνίδες και τι Έλληνες θα βγάλουμε βγαίνοντας έξω αφήνοντας τα παιδιά μας στις γιαγιάδες ή μόνα τους και ξεφτιλίζοντας κάθε κοινή λογική περί Ανθρωπίνων σχέσεων ; 
Ρε δε πα να γαμηθούν όλα. Για ποια ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μας λές ;
Το ποδόσφαιρο, τα ladies nights, το χασισάκι, τα xanax και το euro να είναι καλά και όλα τα άλλα
στα αρχίδια μας. 
 -------------------------------

2. Κυρίως θέμα από το : ΑΠΕ-ΜΠΕ: 

«Υπήρξαν ηρωικές εποχές, που οι άνδρες ήσαν μόνο άνδρες, με αρρενωπή σκέψη, ήρωες, ιππότες, ακάματοι στον ερωτικό στίβο» λέει χαρακτηριστικά ο ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και συνεχίζει: «Αυτοί οι άνδρες δεν υπάρχουν πια. Τα λένε και οι γυναίκες στις παρέες τους. Δεν τις φλερτάρουν, δεν ρισκάρουν τη χυλόπιτα, δεν ξοδεύουν μια περιουσία για να τις κατακτήσουν, ούτε για καφέ δεν τις πάνε, γιατί δεν έχουν χρήματα. Από αυτούς τους άνδρες οι γυναίκες θέλουν τα πάντα… Έρωτα, πίστη, ασφάλεια και την προοπτική να γίνουν μανάδες, ερωμένες και σύντροφοι. Όμως αυτή η ασφάλεια είναι που καταλήγει… επισφαλής για τους άνδρες».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι παράγοντες που μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών είναι πολλοί και διαφορετικοί. Η αλλαγή των ρόλων στα δύο φύλα, η οικονομική στενότητα, που βάζει σε πρώτο πλάνο την επιβίωση, οι συγκρίσεις με άλλους άνδρες, ακόμα και η κριτική που τους ασκούν οι γυναίκες.

«Οι γυναίκες πλέον "αποκαθηλώνουν" τους άνδρες, εσκεμμένα ή μη, "γειώνοντας" την ερωτική τους επιθυμία, καθιστώντας τους συχνά ανενεργούς σεξουαλικά, γεμίζοντάς τους ανασφάλεια, βαρεμάρα και, τελικά, ανικανότητα» τονίζει ο κος Κωνσταντινίδης που προειδοποιεί ότι η ερωτική ζωή των ανδρών σήμερα περνά κρίση και βρίσκεται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Άλλοι παράγοντες που μπλοκάρουν την επιθυμία των ανδρών είναι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, πως οι άνδρες φοβούνται πλέον «τα εν δήμω», γιατί οι γυναίκες δεν μένουν σπίτι, αλλά εργάζονται, κυκλοφορούν και δεν φοβούνται να μιλήσουν για τις ερωτικές αδυναμίες του συντρόφου τους.


Σύμφωνα με τον κο Κωσταντινίδη, οι γυναίκες πλέον σχολιάζουν τα πάντα για τον ερωτικό τους σύντροφο. Από το ροχαλητό του, την απόδοσή του, το πώς είναι μέσα στην οικογένεια, την οικονομική του κατάσταση και τις αποτυχίες του.
 


Όσο για το κεφάλαιο απιστία, έχει άλλη ιδεολογική αξία για τον άνδρα. Η γυναίκα τού λέει πως δεν πήγε, απλά, με άλλον άνδρα, αλλά με έναν καλύτερο, που θα ήθελε να κάνει και παιδιά μαζί του. 'Αρα ο άλλος είναι καλύτερος από εκείνον.

«Η σύγκριση αυτή εξουθενώνει τον άνδρα. Τον κάνει να μη νιώθει πια την ασφάλεια που αισθανόταν, όταν είχε αποκλειστικά προνόμια "νόμου" και "κατοχής" στη σύντροφό του. Τον κάνει, όμως, και να αμφιβάλλει για τη ρήση της μαμάς του, πως είναι ο μοναδικός και ο ομορφότερος του κόσμου όλου» καταλήγει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

3. Επίλογος από τους του προλόγου. 
Σκεφτείτε καλά πλέον, όσο είναι καιρός κυρίες και κύριοι, ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ και τι όχι στη ζωή, καθώς, ΖΩ, ΔΕΝ σημαίνει αγοράζω και βγαίνω τσάρκα, αλλά, ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Απίστευτα πιο μεγάλο !!!

4. Σημείωση. 
Όσοι ενοχλούνται από το είδος και το ύφος του γραψίματος ας αποτανθούν στον καθρέφτη τους πριν αποκηρύξουν το παραμικρό εκ του ανωτέρω κειμένου. Εκείνος -αν δεν σπάσει- ΞΕΡΕΙ και ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΕΙ !

Αφήστε κατά μέρος τα πούστικα του είδους : κτητικός/ή, χειριστικός/ή, τρελός/ή, χυδαίος/α. Αφήστε στην άκρη τις εκφράσεις : αυτά είναι σοφίες και φιλοσοφίες" !
Εσείς ΞΕΡΕΤΕ την αλήθεια και σας πονάει ! Και να δε σας πονάει ακόμη, ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙ. Μα θα είναι αργά !
Κινηθείτε, ζήστε, ονειρευτείτε και δράστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ χέρι με χέρι με τον Άνθρωπό σας και αφήστε τα ... υπόλοιπα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου