Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια για να δικαιωθεί η ψυχή του Τσαλικίδη ;

Ήταν μέσα του 2004 όταν στην εταιρεία Vodafone μπήκαν σε λειτουργία τα "παράπλευρα" συστήματα τηλεφωνικών συνακροάσεων. Παράπλευρα συστήματα που βρέθηκαν στο λογισμικό της εταιρείας Ericsson και παρέμεναν αδρανή μέχρι την ενεργοποίησή τους.


24 Γενάρη του 2005 "κάποιοι" επιχείρησαν να αναβαθμίσουν ή/και να φορτώσουν στους servers της Vodafone στην Παιανία, και πρόσθετο παράνομο
λογισμικό.

31 Γενάρη του 2005 ο υπεύθυνος σχεδιασμού δικτύου της Vodafone, Κώστας Τσαλικίδης, υποβάλει στην εταιρεία την παραίτησή του. Η παραίτηση του δεν έγινε δεκτή ενώ, αντιθέτως, η Vodafone πείθει το υψηλόβαθμο στέλεχός της να πάρει μερικές μέρες άδεια και να το ξανασκεφτεί ...

4 Μαρτίου του 2005 αποκαλύπτεται μετά από τυχαίο έλεγχο στα συστήματα της Vodafone το παράνομο λειτουργικό. 

8 Μαρτίου του 2005, το βράδυ, ο Τσαλικίδης αγοράζει από ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς του 3 πάστες που του άρεσαν πολύ ενώ, λίγες ώρες πιο πριν είχε προγραμματίσει εκδρομή για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τη σύντροφό του.

9 Μαρτίου του 2005 7:35 πμ, ο Τσαλικίδης βρίσκεται "αυτοκτονημένος" από τους οικείους του.

10 Μαρτίου του 2005 γίνεται ανακοίνωση από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ για την "συνακρόαση" δεκάδων πολιτικών και στρατιωτικών "στόχων" του παράνομου λογισμικού.

Την υπόθεση της "αυτοκτονίας" αναλαμβάνει αρχικά ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, στενός φίλος του βουλευτή και υπουργού ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, (ο Διώτης ήταν αυτός που απέκρυψε με τον Βενιζέλο τα usb stiks με τα στοιχεία από την λίστα Φαλτσιανί - Λαγκάρντ και αυτός που ο γιός του εργαζόταν ως νομικός σύμβουλος του Χρυσοχοΐδη. Γιός που δεν είχε καν πτυχίο Νομικής και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει). Λίγο αργότερα τον φάκελο αναλαμβάνει ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Ο Διώτης στο πόρισμα του "συμπέρανε" ότι η θάνατος του Τσαλικίδη οφειλόταν σε αυτοκτονία ... (με κλικ οι φωτο γίνονται μεγάλες)



Στον αντίποδα αυτού, ο Εισαγγελέας Λακαφώσης, προφανώς όχι μόνο δεν πείσθηκε για "αυτοκτονία" αλλά μάλιστα το 2012 έδωσε εντολή για εκταφή του Κ. Τσαλικίδη.

Στα τέλη του 2017  το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ομοφώνως καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση του άρθρου 2 (Δικαίωμα στη ζωή/ έρευνα) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σήμερα 21-6-2018, προ ελαχίστων ωρών, 13 έτη μετά την ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Τσαλικίδη, η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως οφειλόταν σε δολοφονία και όχι σε αυτοκτονία ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη ...

Τονίζεται ότι πόρισμα είχε συντάξει και η ΕΥΠ, πόρισμα που δεν επιτράπηκε να το δει ούτε η Ειδική Επιτροπή της Βουλής ούτε και η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή (ΑΔΑΕ), λόγω της εμπλοκής αμερικανικών υπηρεσιών στη δολοφονία Τσαλικίδη.


Υπόμνημα - τεκμηρίωση πηγών (για να μη κοιμάστε ησύχως με τα τσαρούχια).
  1. Το «κουκούλωμα» του θανάτου του Τσαλικίδη 
  2. Η υπόθεση Κώστα Τσαλικίδη
  3. Καταδίκη της Ελλάδας για κουκούλωμα της υπόθεσης Τσαλικίδη 
  4. Σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στην Ελλάδα (2004-2005) 
  5. Επεσε από τον 7ο όροφο του Υπουργείου Προστασίας, ο γιος του Διώτη
  6. Βενιζέλος-Διώτης επιμένουν ότι δεν ήξεραν
  7. Εκταφή Τσαλικίδη διέταξε ο εισαγγελέας 
  8. «Δολοφονία, όχι αυτοκτονία» ο θάνατος Τσαλικίδη αποφάνθηκε η Δικαιοσύνη 
Επιστάτης

Υ.γ. Το αν είχε και σε ποιους είχε μιλήσει ο Τσαλικίδης, θα φανεί στο εγγύς μέλλον αρκεί η Δικαιοσύνη να κάνει -απλώς- το έργο της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου