Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Το παραμάγαζο της Βουλής και ο συνδικαλισμός στην Τράπεζα Αττικής

"Σε όσους πάνε να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση και να σπείρουν φόβο απαντάμε «ως εδώ και μη παρέκει, λίγο περισσότερο σεβασμός στις θεσμικές διαδικασίες δεν βλάπτει". 
Αυτό δήλωσε προ ελαχίστων ωρών ο συνδικάλας πρόεδρος εργαζομένων της Attica bank, Αθανάσιος Σταθόπουλος, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι γνωρίζει πως "έσφιξαν τα γάλατα" ...

Ιστορική αναδρομή ... συνδικαλιστών της Attica bank.


Στην Ελλάδα του 20ου και του 21ου αιώνα, υπήρχε ανέκαθεν μια πεποίθηση. "Όσους δε μπορούμε να βολέψουμε στη Βουλή, τους βάζουμε στην (ή, με την)
Attica bank".

Όχι στην/με την Αγροτική, όχι στην/με την Εθνική, αλλά με την Αττικής όπου, το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ -διαχρονικώς- ΔΕΝ ΗΤΑΝ ο εκάστοτε Πρόεδρος της τράπεζας ή ο Διευθύνων Σύμβουλός της, αλλά ο εκάστοτε πρόεδρος Εργαζομένων της.

Εκεί όπου βασίλευε ως πρόεδρος εργαζομένων, επί σειρά ετών, ο συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Βαθειάς που, αφού τακτοποίησε κάτι εκατοντάδες συντοπίτες του στην τράπεζα Αττικής, εξελέγη "βολευτής" ΠΑΣΟΚ και "βόλεψε" και μερικούς ακόμη στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Εκεί όπου ο επίσης ΠΑΣΟΚος Καλέργος Σημαντηράκης πήρε την θέση του Βαθειά και σε σύντομο χρονικό διάστημα την έκανε με πλάγια βηματάκια, ενόσω σε στιγμή αυτογνωσίας δήλωσε σε πλήθος εργαζομένων ότι : καλοί διευθυντές ήταν εκείνοι οι διευθυντές που με ευκολία υπέγραφαν εισηγητικά εκατομμυρίων και δεκάδων εκατομμυρίων euro. Ας ακούσουμε για 3 λεπτά τον Σημαντηράκη να λέει όσα ... δε γνωρίζει η Δικαιοσύνη ... 
Όπως ... δε γνωρίζουν και ένα σωρό δημοσιοΚάφροι (που παίρνουν αβέρτα διαφημίσεις) ...



Εκεί όπου τη θέση του Καλέργου Σημαντηράκη στο Σύλλογο Εργαζομένων της Attica bank (που μαζί με τον Γιάννη Βαθειά ανήκαν στην ομάδα των "λοχαγών" του ΠΑΣΟΚ) πήρε ο "φέρελπις συνδικαλιστής" Αθανάσιος Σταθόπουλος, μέλος των ... εκσυγχρονιστών του Σημίτη, όπου, επί εποχής του είδαμε σημεία και τέρατα στην Τράπεζα.

... εκσυγχρονιστής όμως που είχε και έχει επαφές με ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΝΔ, με τον Στουρνάρα της ΤτΕ, με κάποιο μεγαλόσχημο παπαδαριό και άλλους πολλούς.

Ειδικά επί θητείας αυτού, του Σταθόπουλου (που συμμετέχει ΚΑΙ στο Δ.Σ. της Τράπεζας ! ), είδαμε : 
  • χαριστικές και καθ'  όλα παράνομες χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων euro σε Εργολάβους (όπως ο Καλογρίτσας), 
  • επαφές και προσλήψεις σε εκβιαστές ... δημοσιογράφους (Μαυρίκος - Μουσσάς), 
  • δανειοδοτήσεις σε εταιρείες που έπαιρναν δάνεια για να αγοράσουν μετοχές της Attica bank, που στη συνέχεια τις επέστρεφαν ως εγγύηση στην Attica bank και πάει λέγοντας ...

Η συνέχεια σύντομα εδώ, μιας και το απόστημα θα σπάσει !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου