Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Βήμα βήμα οδηγίες για ραντεβού με ιατρούς, χωρίς να πληρώνεις τίποτα

Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα, μπορούμε να έχουμε κλείσει ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού με τον ιατρό που επιθυμούμε.  


Αν υπάρχει κάτι ασύγκριτα ενοχλητικό, αυτό είναι η παραπληροφόρηση. Έτσι, την ώρα που βομβαρδίζεται ο χειμαζόμενος Ελληνισμός με διαφημίσεις του είδους : "θες ραντεβού με ιατρό ; κάλεσε στο πενταψήφιο 14xxx" ο καθένας μας έχει την δυνατότητα να κλείσει ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού με υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Βήματα :
  1. Μπαίνουμε στη σελίδα : https://www.e-syntagografisi.gr/p-rv/p.
    Καλό είναι το ανωτέρω link - δεσμό να τον προσθέσουμε στα αγαπημένα μας - favorites του browser μας έτσι ώστε να το έχουμε διαθέσιμο κάθε αναγκαία στιγμή.
  2.  Αφήνουμε επιλεγμένη την πρώτη καρτέλα (είσοδος με TAXISNET) και πατάμε στο "πρόσβαση στην εφαρμογή"
  3. Στην καρτέλα που ανοίγει (ανοίγει καρτέλα της ΑΑΔΕ), δίνουμε το username που έχουμε στο Taxisnet (για την φορολογική μας δήλωση), μετά δίνουμε και τον κωδικό εισόδου που έχουμε για το Taxisnet και επιλέγουμε το : "είσοδος"
  4. Ανοίγει νέα καρτέλα όπου μας ζητάει να δώσουμε εξουσιοδότηση στο σύστημα ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) και πατάμε το : "Εξουσιοδότηση"
  5. Δίνουμε τον αριθμό ΑΜΚΑ μας και πατάμε στο "Είσοδος"
  6. Ανοίγει νέα καρτέλα όπου μας δείχνει όσα έχουμε καταχωρήσει μέχρι τώρα στο σύστημα ΗΔΙΚΑ και εκεί επιλέγουμε : "Επιβεβαίωση"
  7. Στην καρτέλα που ανοίγει επιλέγουμε το : "νέο ραντεβού" (βλέπε Α).
    Αξίζει να παρατηρηθεί η αστοχία του σχεδιαστή του συστήματος όπου, εμφανίζει τις οδηγίες εισόδου μας στο σύστημα των ραντεβού ΑΦΟΥ έχουμε περάσει αρκετά στάδια καταχώρησης (βλέπε "Β"). Οι οδηγίες, το εγχειρίδιο που μας δίνει το σύστημα ΗΔΙΚΑ βρίσκονται εδώ, στην 6η οθόνη, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται ΣΤΗΝ πρώτη - πρώτη οθόνη ...
  8. Έχοντας επιλέξει "νέο ραντεβού" εμφανίζεται η εξής οθόνη : 
  9. αφού επιλέξουμε στα αριστερά της καρτέλας το χρόνο και τον τόπο στον οποίο θέλουμε το ραντεβού μας με τον ανάλογο ιατρό, παρατηρούμε ότι, αν κάνουμε κλικ στην ειδικότητα ιατρού, εμφανίζονται μόνο ορισμένες και όχι όλες οι ειδικότητες :
  10. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία μιας και μπορούμε να πληκτρολογήσουμε την ειδικότητα ιατρού που επιθυμούμε. Επί παραδείγματι : οδοντίατρος.
    Πατάμε το "αναζήτηση" κάτω αριστερά στην καρτέλα και το σύστημα, τα διαθέσιμα ραντεβού που έχει ο κάθε ιατρός. 
    Επιλέγουμε τον επιθυμητό χρόνο ραντεβού πατώντας επάνω στο "+" του ραντεβού που θέλουμε
  11. στην νέα καρτέλα που ανοίγει πατάμε "επιβεβαίωση" και μετά "έξοδος", εκτός και αν θέλουμε να κλείσουμε και άλλα ραντεβού, όπου τότε κάνουμε ότι κάναμε από το ανωτέρω περιγραφόμενο στάδιο "9".

  12. Αν δεν επιλέξουμε "έξοδος" από το σύστημα μπορούμε να επιλέξουμε επίσης την διόρθωση κάποιου ραντεβού, την ακύρωσή του ή και το ιστορικό των συναντήσεών μας με ιατρούς του ΠΕΔΙ και των Κέντρων Υγείας, επιλέγοντας στο επάνω μέρος της καρτέλας "τα ραντεβού μου" ή το "νέο ραντεβού" αντιστοίχως.

Σχόλια : 
Τονίζεται ότι σε ΚΑΜΙΑ ευνομούμενη Χώρα, δε θα υπήρχε περίπτωση η Πρωτοβάθμια Υγεία να μη διαφημίζεται ΔΩΡΕΑΝ μέσα από ΟΛΑ τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, στο πλαίσιο της δήθεν εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τους, επιτρέποντας σε "αλεξιπτωτιστές εισπράκτορες πόνου" (βλέπε εταιρείες με 5ψήφια, που κάποιες απ' αυτές είναι και ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ τραπεζών) να πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τον πόνο των Πολιτών. 

Στα γερόντια που δεν έχουν πρόσβαση στο internet μπορούν να βάλουν πλάτη οι νεώτεροι. Είτε είναι παιδιά - εγγόνια τους, είτε γείτονες, είτε φίλοι.  

Όσο σκέπτομαι πόσα δισ Δραχμές ... απορρόφησε κάποτε (την δεκαετία του 90), επί ΠΑΣΟΚ, ο Αθανασούλης (βλέπε σχετικά εδώ) και η εταιρεία του ALTEK για να φτιάξει κάτι σαν το ΗΔΙΚΑ, τόσο πιο πολύ εξοργίζομαι με την ατιμωρησία που επικρατεί στην Δικαιοσύνη και στις μαριονέτες της ... Βουλής. 
Τον Αθανασούλη που συνεχίζει να παρέχει στο Ελληνικό γίγνεσθαι τις ... υπηρεσίες του (βλέπε σχετικά εδώ).

Στο σύστημα έχουν πρόσβαση και μπορούν να κλείσουν ραντεβού με ιατρό ΟΛΟΙ οι ασφαλισμένοι καθώς και οι άνεργοι.

Upd. : για να κλείσουμε ραντεβού σε εξωτερικό ιατρείο κάποιου νοσοκομείου ΔΩΡΕΑΝ πηγαίνουμε στην σελίδα : https://www.1535.gr/1535/view/index.html#gr/home

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου