Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Οι whistleblowers και η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών για συκοφαντική δυσφήμιση. Υπόθεση Αλιφιεράκη - ΔΕΗ

Ο αγώνας και οι αγωνιστές, έχουν πολλά πρόσωπα. 
Whistleblower. Ο Μάρτυρας Δημοσίου Συμφέροντος. Ο Πολίτης που όχι μόνο δεν ανέχεται τις παρανομίες και τις κλεψιές ... κάποιων, αλλά έχει και το Σθένος και το Ηθικό ανάστημα, να αντιπαρατεθεί μαζί τους !




Ήταν 2001 όταν ο Μηχανολόγος Μηχανικός κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, εξειδικευμένο στέλεχος της ΔΕΗ σε θέματα ενέργειας, διαπίστωσε και κατήγγειλε κίνδυνο έκρηξης σε δεξαμενή καυσίμου στην ΔΕΗ, ΑΗΣ Λινοπεραμάτων Ηρακλείου Κρήτης, χωρητικότητας 2.000 τόννων. Η έκρηξη θα προκαλείτο λόγω της κακής ποιότητας των καυσίμων. 

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση έκρηξης αυτής της δεξαμενής τότε, θα προκαλούνταν αλυσιδωτές εκρήξεις και στις παρακείμενες δεξαμενές καυσίμου που ήταν συνολικής αποθηκευτικής ικανότητας (περίπου) 30.000 τόννων. 
Έκρηξη που θα είχε ολικά καταστρεπτικά αποτελέσματα, όχι μόνο για τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ αλλά και για όλη την παρακείμενη των εγκαταστάσεων περιοχή !

Έκτοτε,  ξεκίνησε ένας ανηλεής πόλεμος σε βάρος του Πολίτη Μανώλη Αλιφιεράκη για να τον συνθλίψουν και για να τον εξοντώσουν ηθικά και
ίσως όχι μόνο ...

Ο πόλεμος σε βάρος του Πολίτη Αλιφιεράκη, είχε τα εξής στάδια :
  1. εντονότατες ψυχολογικές πιέσεις από την ΔΕΗ μέσω δυσμενών τοποθετήσεων του
  2. απομόνωση από τους ... συναδέλφους του (που ήσαν φίλα κείμενοι προς την επιχείρηση),
  3. ... βάπτισή του ως επίορκου υπαλλήλου,
  4. υποβιβασμός του σε θέση άσχετη με το γνωστικό του επίπεδο και εξαναγκασμός του να κάνει τον γραφιά, 
  5. άσκηση αστικών και ποινικών μέτρων σε βάρος του από τη ΔΕΗ,
  6. η θέση του σε αργία.
Αυτά ήταν μερικά από όσα αντιμετώπισε ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ επειδή είχε το σθένος και το ηθικό μέγεθος να προστατέψει το Δημόσιο Συμφέρον, κόντρα στα συμφέροντα ... κάποιων ...

Τελικά, ο Μανώλης Αλιφιεράκης έλαβε επισήμως τον ιδιότητα του "Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος" (whistleblower). Για την ακρίβεια είναι ο μόνος Έλληνας Πολίτης που επισήμως έχει λάβει αυτή την ιδιότητα. 
 
Περισσότερα στο ereportaz.gr Κατήγγειλε σκάνδαλα, τον βάφτισαν επίορκο
Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου