Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Το πεδίο μαχών με την ονομασία "τράπεζα Αττικής" είναι η άκρη του μίτου της Αριάδνης για όλο το τραπεζικό σύστημα

Πρόλογος

Προσπαθώ με τον κύκλο μου να θυμηθούμε άλλες τράπεζες όπου να συνέβησαν όσα συμβαίνουν στην τράπεζα Αττικής. Όσα συμβαίνουν, όχι πρόσφατα αλλά επί σειρά δεκαετιών σε έναν επιχειρηματικό χώρο που βρίθει από Απιστία - Βυζαντινισμούς - Κοινωνική απαξίωση - ευνοιοκρατία - κομματικές τοποθετήσεις και δανειοδοτήσεις - αυθαιρεσίες και παρανομίες (σύμφωνα πλέον ΚΑΙ με τα λεχθέντα του σημερινού της προέδρου Παναγιώτη Ρουμελιώτη (βλ. σχετικό video εδώ)

Αν μη τι άλλο, από το 1997 (προ 22 ετών), απ'  όταν το ΤΣΜΕΔΕ (με τις ευλογίες του ΤΕΕ) αποφάσισε να γίνει Τραπεζίτης ρίχνοντας τα πρώτα (τότε) δισ Δραχμών επάνω σε μια τράπεζα που κατείχε το "τίποτα %". 
Ποσοστό που κατέχει και σήμερα και επιζεί με τις Κρατικές "ενέσεις" ρευστότητας από τις καταθέσεις Δημόσιων Ταμείων,  Οργανισμών και οντοτήτων.
Εύλογο και ίσως ρητορικό ερώτημα αποτελεί το εξής : για ποιο λόγο κρατούν με νύχια και με δόντια μια Τράπεζα (οι Τραπεζίτες μέτοχοί της και οι κυβερνητικοί) ;

Εκείνη την περίοδο, στα μέσα της δεκαετίας του '90, στην Ελλάδα συνέβαιναν τα εξής καθοριστικά για την Επικράτεια και τον Ελληνισμό, γεγονότα :


Η έλευση των "εκσυγχρονιστών" του πράκτορα της Γερμανίας Κώστα Σημίτη, αλλά και η τοποθέτηση εγκάθετων οργάνων του σε κάθε οργανισμό, σε κάθε επιχείρηση, έτσι ώστε κατοπινά (στην περίοδο των Μνημονίων) να "επιτελεστεί" η θανάτωση των πάντων. 

Αναφορικά με την τράπεζα Αττικής δεν κρίνεται ως καθόλου τυχαία η έλευση αλλά και η συσπείρωση κάποιων κομβικών για την μετέπειτα πορεία της ατόμων. 

Τι ήταν αναγκαίο για να "πάει εμπρός" ένα Σημιτικό resalto στην τράπεζα ; Ο συνδικαλισμός !

Και αυτό επετεύχθη με την έλευση και προώθηση ενός βαστάζου του Τσοχατζοπουλικού και μεταγενέστερα του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ στην τράπεζα, όπως και ατόμων που ήταν γραμματείς και παρατρεχάμενοι στον Κώστα Γείτονα, στον Σκανδαλίδη, στον Παπουτσή και στην Δαμανάκη κλπ.

Επειδή οι ... πολιτικοί καιροί εναλλάσσονταν, με την έλευση στα πράγματα της ΝΔ (2004) κρίθηκε από το σύστημα που περιγράφεται στην πρώτη παράγραφο ως αναγκαίο οι τοποθετήσεις και ατόμων φίλα κείμενων ή/και βαστάζων της Ν.Δ.  
Σε εκείνες τις περιόδους άτομα από τα κομματικά γραφεία της Ντόρας Μπαγκογιάννη και την κόρης της Αλεξίας κρίθηκαν ως "αναγκαία" για να υπάρξουν "ισορροπίες" που πάντοτε όμως έκλειναν υπέρμετρα υπέρ της ΠΑΣΟΚικής παράταξης, κατάσταση η οποία γίνονταν σαφής και σε κάθε εσωτερική στην τράπεζα εκλογική αναμέτρηση.

Το άτομο αυτό, ο "συνδικαλιστής" βρέθηκε στο πρόσωπο ενός νεαρού υπαλλήλου της ΕΤΕ, του Θανάση Σταθόπουλου που πηγαίνοντας στην τράπεζα Αττικής, αφού ξεκίνησε για μικρό διάστημα από καταστήματα (πάντοτε στο πλάι ΠΑΣΟΚικών εγκαθέτων) ανδρώθηκε επαγγελματικά αναλαμβάνοντας το Τμήμα Margin. 
Τμήμα όμως που του έτυχε μια ατυχία (;;;) καθώς εκείνη την περίοδο "έσκασε" μια περίπτωση πρωτοφανής για Ελληνικά δεδομένα όπου στέλεχος καταστήματος (του Αιγάλεω για την ακρίβεια) αποδείχθηκε ότι ... έφυγε παίρνοντας μαζί του και ~30.000.000 €. Στέλεχος που ήταν ΚΑΙ διευθύνων σύμβουλος σε ποδοσφαιρική ομάδα στην περίοδο της "ποδοσφαιρικής παράγκας".

Έτσι, κρίθηκε από τα "κέντρα αποφάσεων" ότι ο Θανάσης θα πρέπει να πάρει την θέση αυτού που πραγματικά διοικεί την τράπεζα, απομακρυνόμενος από την τοξική θέση του Margin καθώς σχεδόν όλη η απάτη με τα 30 εκ/ρια € "πέρασε" μέσα από λογαριασμούς γενικής λογιστικής του (margin) ΧΩΡΙΣ η κεντρική υπηρεσία να το αντιληφθεί ...

Ο Θανάσης και οι άλλοι - Όλα θα γίνονταν πιο εύκολα μέσα από τον Δούρειο Ίππο του ... συνδικαλισμού

Αφού βρέθηκαν αρκετά από τα κλαπέντα στην απέναντι EFG Eurobank - Ergasias (όπου βεβαίως κανείς τους δεν ρώτησε για την προέλευση του τόσο μεγάλου κονδυλίου), ο Θανάσης όντας άσσος λαοπλάνος, γαλίφης και έχων την δυνατότητα να ελλίσεται υπέρμετρα και να συμφιλιώνει πολιτικές καταστάσεις, ανέλαβε (μετά από εκλογές εγκαθέτων) την θέση του προέδρου των εργαζομένων.

Αν κρίνεται ως περίεργο κάτι, για όσους γνωρίζουν καταστάσεις, αυτό είναι το "πάθος", οι διθύραμβοι, η επιμονή και η εμμονή του Θανάση Σταθόπουλου, από τις αρχές της έλευσής του στα κοινά της τράπεζας για τον μετασχηματισμό της Attica bank σε τράπεζα των Δημόσιων Ταμείων !!! 

Στο σημείο αυτό, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά αφού, είτε ο εν λόγω είχε το κληρονομικό χάρισμα, είτε είχε μασήσει φύλα δάφνης (ως άλλη Πυθία), είτε ήξερε εκ των προτέρων ΤΟ σχέδιo του βαθέως Κράτους και παρακράτους  (για την καταστροφή όσων Δημόσιων Ταμείων ενεπλάκησαν μετοχικά - ως Τραπεζίτες- στην τρ. Αττικής) !

Εκεί ακριβώς όπου ο Τραπεζίτης ΤΣΜΕΔΕ επέβαλε δικούς του Εργολάβους ως προέδρους (Κουμπλής - Ιωάννης Γαμβρίλης), ανεχόμενο παρατρεχάμενους του Αλογοσκούφη ως προέδρους (Τρύφων Κολλίντζας). 
"Δικούς του" που επέφεραν την μετέπειτα θανάτωση ενός οργανισμού που προ 4ετίας εργάζονταν ~1200 άνθρωποι και σήμερα ~400 ...

Είπαμε βεβαίως ότι όλα αυτά έγιναν μέσα από διεργασίες εκλογών. Δεν είπαμε όμως ότι στις "πλάτες" του Σταθόπουλου ήταν άτομα με σχεδόν υπέρμετρες δυνάμεις στον βαθύ κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ όπως ο δ/ντής νομικής υπηρεσία ο Γιάννης Λάχανος. Δικηγόρος που ήταν μέντορας και συνεργάτης του "γνωστού" δικηγόρου Ιωάννη Μαντζουράνη (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει) (όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μαντζουράνης στον Κανελλάκη).

Ο συνδικαλιστής Θανάσης, όντας "ευέλικτος" απέκτησε και στοιχειοθέτησε φιλίες με επίσης ισχυρά πρόσωπα του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Άτομα που μετέπειτα, είτε παρέμειναν στο ΠΑΣΟΚ είτε μετεξελίχθηκαν στο νεο-ΠΑΣΟΚ. Στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι είδαμε με τις αφανείς μεν, ευλογίες δε, του "συνδικαλισμού της τράπεζας" μέλη του Δ.Σ. αυτής να είναι άτομα ... εγνωσμένης αξίας στους κομματικούς σχηματισμούς του Σημίτη. Άτομα που είτε ήταν επαμφοτερίζοντα στο περιβάλλον Ευάγγελου Βενιζέλου, είτε στο περιβάλλον Σημίτη, είτε στο περιβάλλον (πού ήταν με "μπλοκάκια" απασχολούμενοι στην Attica bank) Δραγασάκη - Κοτζιά (Σπίρτζης-Πετρόπουλος-Μητρόπουλος-Τσουκαλάς-Κατρούγκαλος), αλλά ακόμη και στο περιβάλλον Μητσοτάκη - Μπακογιάννη ... 
"Περιβάλλον" που δεν άφησε παραπονεμένα άτομα της παραφυάδας της ΝΔ, των ΑΝΕΛ του Καμμένου, τοποθετώντας σε καίριες θέσεις (ελέγχου) άτομα δικά του. Ειδικά γι αυτό το τελευταίο θα επανέλθουμε σύντομα.

Έτσι αυτονόητο κρίθηκε από πολλούς εργαζόμενους της Γαλέρας με την επωνυμία "Attica bank" το πάντρεμα - η στενή επαφή και με τον Στουρνάρα.

Μέσα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα ελιγμών του .... συνδικαλισμού, προφανώς έσκασε η στιγμή του σκασίματος της πομφόλυγας, της φούσκας όπου μετά από απίστευτες για τα παγκόσμια χρονικά καταστάσεις (θαλασσοδάνεια, μετοχοδάνεια, ημέτεροι, κλπ) πλέον, όλα τα λογιστικά στοιχεία της τράπεζας κρίνονται ως έχοντα ανάγκη ελέγχου και επόπτευσης (για κάποιο χρονικό διάστημα) από Επίτροπο. 

Ο Επίτροπος

Οι εργασίες ενός Επιτρόπου είναι η επόπτευση μέχρι την οριστική λύση μιας κατάστασης. Λύση που μπορεί να επέλθει (αναίμακτα) με την συγχώνευση της τράπεζας σε κάποια άλλη ή (ματωμένα) με την διάλυσή της αφού μεταφερθούν όλες της οι υποχρεώσεις (καταθέσεις κλπ) σε μια τρίτη. Νέα ή παλιά. 

Γεννάται όμως μια απορία. Αν ο Επίτροπος βρει στους ελέγχους του κάποια "στοιχεία" όπου θα εμφαίνεται ότι "οπλάδες και offshor-άκιδες" είχαν για μεγάλο χρονικό ορίζοντα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΟ μερίδιο ευθύνης για ... διάφορα, τότε τι γίνεται ;

Απλό !

Θα υπάρξει διάλυση των πάντων. 
Όχι μόνο της ελεγχόμενης από τον Επίτροπο τράπεζας αλλά ΟΛΩΝ των τραπεζών αφού ΟΛΕΣ λειτουργούν (αφανώς μέσα από δυσνόητους για το πολύ κοινό ... οικονομικούς μηχανισμούς) μέσα από δίχτυ - ιστό αράχνης. Και για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί, το θέμα "τράπεζα Αττικής" αποτελεί την άκρη του μίτου της Αριάδνης για όλο τον Τραπεζικό σύστημα.

Σ' όλο αυτό το μπέρδεμα, πραγματικό κομβικό ρόλο θα έπαιζε η Δικαιοσύνη. Αυτή δηλαδή που έπρεπε να έχει επιληφθεί διαφόρων καταστάσεων εδώ και έτη, αλλά οι Λειτουργοί της κωφεύουν ...

Διάλυση βεβαίως που ΚΑΜΙΆ καθεστωτική ... κυβέρνηση ή αντιπολίτευση, δεν έχει την διάθεση να αναλάβει το πολιτικό κόστος μιας τέτοια ... καταστροφής του εαυτού της και των ξένων εργοδοτών της. (Βλ. διεθνείς τοκογλύφοι, άξονας Γερμανίας - Ροθτσάιλντ κλπ).

"Το παράλληλο πρόβλημα"
Οι Αμερικανοί κυβερνώντες εφηύραν μια ορολογία που ονομάζεται "παράπλευρες απώλειες" και τη χρησιμοποιούν όταν "ανάμεσα στα ξερά καίγονται και χλωρά". Και στο 99,9%, τα "χλωρά" αυτά δεν είναι τίποτα περισσότερο από ανθρώπινες ψυχές.

Το θέμα "μάχη στα πεδία μιας ανούσιας για το πλατύ κοινό τράπεζας" έχει δύο "θύματα" :

  1. Ανάμεσα στους πολέμους των βουβάλων, υπάρχουν τα "βατράχια" το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι. Αυτοί που θέλουν να εργαστούν αλλά δε το καταφέρνουν όντας τρομοκρατημένοι διότι δεν είναι "στελέχη", διότι δεν είναι κομματικοί εγκάθετοι, διότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν αξιοπρεπώς για να ζήσουν τις οικογένειές τους !

  2. Την συντριπτική πλειοψηφία των Μηχανικών του Δημόσιου Ταμείου ΤΣΜΕΔΕ που ποτέ ΔΕΝ συμφώνησαν με την ... επένδυση επάνω σε μια τράπεζα και την μετατροπή τους σε τραπεζίτες, την ίδια ώρα που λάτρευαν και λατρεύουν τους ραπιδογράφους, το ριζόχαρτο, το autocad, τα βάτα και τα πουρνάρια που τους ξύνουν τα πόδια όταν κάνουν επιμετρήσεις και γενικώς την εργασία τους και όχι όσα του επέβαλαν "δοτές ηγεσίες" του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ. Το να μετατραπούν σε ...  Τραπεζίτες !
    Μηχανικούς όμως που θα έπρεπε να έχουν καταθέσει ΟΤΙ στοιχεία διαθέτουν κατά των διαχρονικών διοικήσεων του ΤΣΜΕΔΕ-ΤΜΕΔΕ-ΤΕΕ στην Εισαγγελία ! Και διαθέτουν !

Για την ώρα θα κλείσουμε την ανάλυση εδώ, όμως θα επανέλθουμε χαρούμενοι που η ήλθε στην επιφάνεια η (επιεικώς χαρακτηριζόμενη) δυσαρέσκεια των Μηχανικών μέσα από το Η ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ και η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ για την Attica bank καθώς αποτέλεσε την θρυαλλίδα για να έλθουν στην επιφάνεια για τις μάζες ανακοινώσεων και άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων όπως οι κάτωθι :



Αποδεχόμαστε επί της παρούσης ότι οι ανωτέρω ανακοινώσεις των ΑΡΑΓΕΣ και ΤΟΜΗ είναι παλαιές (2015 - 2018) και ΔΕΝ συμπεριλαμβάνουν τα νέα δεδομένα, μετά τα προχθεσινά λεχθέντα του προέδρου της Attica bank Παν. Ρουμελιώτη που μίλησε για ατασθαλίες και υπόδικους εγκληματίες σε κομβικές θέσεις της τράπεζας, θεωρώντας πως θα υπάρξουν και νεώτερες.

"Δεδομένα" που πλήττουν ευθέως τα συμφέροντα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Των Μηχανικών αλλά και ΟΛΩΝ των ασφαλισμένων στον (επίσης Τραπεζίτη) ΕΦΚΑ !!!

Σημ : ο Τραπεζίτης ΕΦΚΑ ασφαλίζει σχεδόν στο σύνολό τους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Άρα η Ελλάδα είναι μια χώρα Τραπεζίτης ...
Μετά απ' αυτά και για να διακόψουμε την παρούσα αποτύπωση, θέλουμε να στείλουμε την Αγωνιστική μας καλημέρα σε κάθε Εργαζόμενο και σε κάθε Αγωνιστή αποστέλλοντας την καλημέρα μας και στο "u.s. department of state".


Θυμέλη, Μνήμων και
Γιώργος Θ. Κανελλάκης
Παρανόμως απολυμένος από την Attica bank και επί 8 έτη και 2 μήνες σε αδυσώπητες δικαστικές μάχες με τα λαμόγια της και τα πρωτοπαλίκαρα της


Υ.γ. Αλήθεια, εκείνα τα "ανοίγματα" που αναφέρονταν η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων της τράπεζα Αττικής τον Μάη του 2012, στον λογαριασμό ΛΑΚ (λογαριασμό που προερχόταν από κρατήσεις σε μισθοδοσίες του προσωπικού της Attica bank και τηρούνταν στην Εθνική Ασφαλιστική) σε τι πόσα ανέρχονται τελικά ;


Upd. Παρακαλείται η διοίκηση Πανταλάκη στην τράπεζα Αττικής να προσλάβει την περιφερειακή διευθύντρια των MyMarket, ως δ/ντρια προσωπικού μιας και μετά την (κατάπτυστη) ανακοίνωσή της προς τους Εργαζόμενους του super market, πήρε πόδι !
Μια χαρά θα συνεργαστεί με τους διοικητικούς της τράπεζας αφού είναι στο ίδιο ... μήκος κύματος ...

1 σχόλιο: