Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

T1-13. Απαραίτητες διευκρινίσεις για την τράπεζα Αττικής. Οι αναγκαίες κυβερνητικές παρεμβάσεις.

 


 Προ ολίγων ημερών στην Attica bank προστέθηκαν με ΑΜΚ 240 εκατ. €, στα 181 εκατ. € που ήδη διέθετε ( ; ) ως κεφάλαια.


Τα ποσά προήλθαν :


  • από το ΤΧΣ (τον γνωστό μαλάκα Έλληνα φορολογούμενο) που έβαλε 151 εκατ. € 
  • το Δημόσιο Ταμείο των Μηχανικών ΤΜΕΔΕ (που είναι οι Τραπεζίτες που διαλύουν τη Χώρα ΜΑΣ ; ) έβαλε 35,3 εκατ. €, κι έχει πλέον το 14,2% της ... τράπεζας (πρώτα είχε το ~53%)
  • το Δημόσιο Ταμείο ΕΦΚΑ έβαλε 24,6 εκατ €, κι έχει το 10,3% της τράπεζας
  • ένα fund ( ;;; ), το Elligton έβαλε 24,2 εκατ. , που έχει το 9,9% της τράπεζας
  • ιδιώτες 4,8 εκατ. €, που έχουν το 2,2% της τράπεζας

    Εδώ βέβαια γεννάται μια απορία και είναι η εξής : πως γίνεται μια εταιρεία, η τράπεζα, να διέθετε 181 εκατ. € κεφάλαια και να πήρε άλλα 240 εκατ. € κι ενώ θα έπρεπε συνολικά να έπρεπε να διαθέτει, να αξίζει ~420 εκατ. €, 20 ημέρες μετά από τότε που πήρε τα φρέσκα 240 εκατ. €, η χθεσινή της χρηματιστηριακή αξία να είναι στα 200 εκατ. € ;


    Την απάντηση σας την αφήνω στην φαντασία σας ...
     
  • Όπως αφήνω στη φαντασία σας και το "από που αντλήθηκαν τα τρομακτικά ποσά που διαχρονικά έδωσε ως δάνεια (σε ημετέρους και μη), ενόσω δεν είχε επαρκή κεφάλαια, ούτε ανάλογο (έστω) δανεισμό από υπερκείμενα από αυτή τραπεζικά χρηματοδοτικά κλιμάκια" ...

  • Απάντηση για όποιον σπεύσει να πει "άλλο η κεφαλαιακή διάρθρωση κι άλλο η χρηματιστηριακή αποτύπωση" : "το χρηματιστήριο δεν λέει ποτέ ψέματα", όπως έλεγαν και λένε οι έμπειροι πέριξ αυτού.

Για να μη τα πολυλογούμε ! Όλο αυτό το εγχείρημα διάσωσής της τράπεζας ονομάζεται "κυβερνητική παρέμβαση" και δεν κρύβω πως ήταν ιδέα του υπογράφοντος το παρόν.
 
Ιδέα - σχέδιο με έγγραφες προτάσεις μου, σε δύο οντότητες, που συμπτωματικά μου ζήτησαν τη γνώμη μου από τα τέλη του 2020, για την πιθανότητα σωτηρίας της.
 
Γίνεται επίσης σαφές πως η προτεινόμενη σωτηρία της τραπεζικής εταιρείας ΔΕΝ είχε να κάνει το παραμικρό με τους απατεώνες που σε rollover θέσεων την λυμαίνονταν επί δεκαετίες (και την λυμαίνονται ακόμη και τώρα κάποια απολειφάδια του παρελθόντος), αλλά μόνο με την προσπάθεια σωτηρία του Παθητικού της. Των καταθέσεών της, που ανήκουν σε κοσμάκη. Στην Κοινωνία. Όποια κι αν είναι αυτή ...

 
Ιδέα - πρόταση που έπρεπε να γίνει καθώς, αν "πέσει" μια τράπεζα, θα πέσουν και όλες οι υπόλοιπες στο Ελληνικό στερέωμα. 
Ίσως πρότεινα λάθος. Ίσως ορθά. Ο καιρός θα δείξει αν ήταν ορθή ή όχι η πρόταση μου. Ή ακόμη, το πόσο θα αντέξουν οι υπόλοιπες ... ελληνικές τράπεζες.
 

Βεβαίως, οι Πανταλάκης και οι πέριξ αυτού θα πρέπει να ξηλωθούν ΑΜΕΣΑ, οι αναφορές για τοποθετήσεις δύο κυριών για τις κορυφαίες θέσεις της τράπεζας ΝΑ ΜΗΝ εφαρμοστούν και οι υπαίτιοι της καταστροφής της τράπεζας (Γαμβρίλης, Αντωνόπουλος, Μάραντος, Πανταλάκης, Μαμαλούγκας, Άννινος, Δαυίδ, Σταθόπουλος και οι λοιποί ... αρμόδιοι της περιόδου που εξαφανίστηκαν πάνω από 2 δισ. €) θα πρέπει να περάσουν από τη βάσανο της Δικαιοσύνης !
 
 
Γιώργος Θ. Κανελλάκης 
Παράνομα, αντικαταστατικά και αλήτικα απολυμένος από τους απατεώνες που διέλυσαν μια τράπεζα και εξαφάνισαν 2 δισ. €.
 
Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου