Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Τα πρόβατα δεν θα πάνε πουθενά. Γουστάρουν τις αυτοεκπληρούμενες προφητείες.


"Τα πρόβατα δεν θα πάνε πουθενά.
Τους αρέσει ο κόσμος που τους παρέχουμε.

 

Δε θέλουν ελευθερία ή ενδυνάμωση. Θέλουν να ελέγχονται. Λαχταρούν την άνεση της βεβαιότητας που τους παρέχουμε".

 Αποστροφή λόγου, του ηθοποιού που παίζει το ρόλο του Συστήματος, κατά τον επίλογο της ταινίας Matrix 4.

 

  1.  Προς τα τέλη του προηγούμενου έτους η σελίδα edromos.gr - μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία: Συστημική κατάρρευση και προσομοίωση πανδημίας ανάρτησε ανάλυση του Καθηγητή Κριτικής Θεωρίας στο πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Ουαλίας, Fabio Vighi, δυνάμει της οποίας γίνεται σαφέστατο σε κάθε έναν που χρησιμοποιεί το μυαλό του για να σκέπτεται κι όχι για να το έχει ως περιττό απόβαρο του σώματός του πως η υπόθεση "πανδημία" δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία για να καλυφθεί κάτω από το χαλί η παγκόσμια κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού κλάδου αλλά και του γνωστού μέχρι τώρα νεοφιλελεύθερου καπιταλιστικού συστήματος. Ουσιαστικά μιλά για την κατάρρευση των τραπεζών που έχουν εξαφανίσει, όχι μόνο τα κεφάλαια τους αλλά και τις καταθέσεις των πελατών τους. Συνιστούμε να διαβάστε την ανάλυση στο πιο πάνω link.
    Τότε, ΙΣΩΣ να σκεφτείτε πως, ΑΝ ζητείστε όλοι τις καταθέσεις σας από το τραπεζικό σύστημα, πιθανόν, μόνο το 20% από εσάς να τις πάρετε... Οι υπόλοιποι...

    Ιδρύματα και ... ιδρύματα

  2. Κάποτε, σε προηγούμενες Κατοχές, οι εύποροι της Ελλάδος, είτε αυτόνομα είτε μέσω Ιδρυμάτων που δημιουργούσαν, προσέφεραν τα μέγιστα στην Πατρίδα. Σκεφτείτε για μια στιγμή με τι χρήματα έγιναν Πανεπιστήμια, Σχολές, αποκτήθηκαν στόλοι πολεμικών καραβιών κλπ μετά την Τουρκοκρατία και θα έχετε τις απαντήσεις σας.
    Αν το σκεφτείτε θα διαπιστώστε την απουσία της elit της χώρας ΜΑΣ την παρούσα περίοδο από εκείνα που γιατρεύουν τον πόνο του Λαού αλλά και της Επικράτειας.

    Κάπου αλλού όμως, ένας ηθοποιός, ο Κιάνου Ρίβς, δώρησε αφανώς, πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, το 70% της αμοιβής του για την ταινία Matrix, με αυτοσκοπό να βοηθηθεί η Έρευνα και η ενίσχυση νοσοκομείων που πολεμούν τον καρκίνο, δηλώνοντας "
    Δεν μου αρέσει να βάλω το όνομά μου σε αυτό, απλώς άφησα το ίδρυμα να κάνει αυτό που κάνει".

    Ανάλογα δε είχε κινηθεί και προ 10ετίας ο επίσης ηθοποιός Σον Πεν που με προσωπικό του -μέχρις εξάντλησης- κόπο ηγήθηκε της προσπάθειας ανάταξης της Αϊτής από τον τότε (το 2010) καταστροφικό σεισμό 7 ρίχτερ στην Αϊτή. Προσπάθεια που επέτρεψε 10 χρόνια μετά το συμβάν να βγει στην ευρεία δημοσιότητα.

    Βλέπετε διαφορές ; Δεν είναι όλοι τερμίτες που αποκτούν Mercedes, βίλες, δε χτίζουν στη μέση του πουθενά δίχρωμες μάντρες, δεν δημιουργούν "αυλές τραμπούκων και κατασκευαστών" πέριξ των (που θα φάνε καλά !)


    Και τώρα κάτι προς οικονομισάριους αναλυτές.
  3. Προς Ναυτεμπορική και ιδιαίτερα προς την αρθρογράφο αναλύτρια Νικόλ Λειβαδάρη (του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν κάνουμε λάθος μιας και γράφει και στο TVXS, στο LEFT πάντοτε υπέρ του λατρεμένου Αλ6 μας).

    Αγαπητή, στο άρθρο σου με καταστροφολογικό τίτλο : "Τέλεια καταιγίδα στις τιμές εμπορευμάτων" όπου υπάρχει έντονη αναφορά στην άνοδο της τιμής του καφέ ρομπούστα, (την ημέρα αναφοράς του άρθρου [23-12-2021] ήταν στα 226 $ η λίμπρα (κι όχι στα 2,46 $ η λίμπρα όπως αναφέρει το άρθρο σου) για πρόσεξε κάτι που σου διέφυγε.
    Αν και ορθώς σημειώνεις για μεγάλη άνοδο του καφέ κατά την τελευταία 10ετία, είχε ανέβει διαχρονικά πάνω από τα 226 $ η λίμπρα ;
    ΝΑΙ !
    Πότε είχε συμβεί ;

Ας δούμε εδώ την τιμή του καφέ ρομπούστα με στοιχεία από το το 1970 και εντεύθεν.

 

διαχρονική τιμή του καφέ ρομπούστα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου