Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Δημοκρατία, Ελευθερία, Απόρρητο, παρακολουθήσεις εκτός Συντάγματος, Νόμου, Αρχών και μισθωμένα εργαλεία παρακολούθησης

You dump it, we pump it. Εσείς τα κάνετε, εμείς τα μαζεύουμε. (Ως πότε όμως ;)


Upd. Το παρόν ίσως να εκπλήξει αρκετούς συναγωνιστές μας καθώς ποτέ δε κρύψαμε την αγωνία που μας προκαλούν ορισμένες δημοσιογραφικές (και μη), πηγές. 

Όμως, άδικοι δεν υπήρξαμε ποτέ μας κι έτσι θα κάνουμε αναφορά ακόμη και σε πηγές που δεν τις παίξαμε ποτέ μας μπάλα μαζί τους, είπαν όμως αλήθειες.

 

Οι παρακολουθήσεις επικοινωνιών

Είναι παγκοσμίως δεδομένο πως οι Αρχές συλλογής πληροφοριών στηρίζονται σε "πηγές" τους. Ως τέτοιες "πηγές" μπορούν να ορισθούν από τον μικρότερο μικροεγκληματία (κλεφτρόνια, μικρο-καταπατητές, ταξιτζίδες και μικροεργολάβους έργων, πορτοφολάδες, πρεζόνια) μέχρι και και τους μεγάλους εγκληματίες (εμπόρους παράνομων όπλων, ναρκωτικών, συμμορίες εγκλήματος) με αυτοσκοπό να πιάνουν (σ.σ. συλλαμβάνουν άραγε ;) τους αρχηγούς και τις κεφαλές του οργανωμένου εγκλήματος.

Μέχρι εδώ, ο κάθε μέσος και κοινός νους θα έλεγε "όλα καλά, κανένα πρόβλημα", αν δε υπήρχαν :

  • α) "πηγές" που κάνουν κατάχρηση αυτής της "ανοχής" που επιδεικνύουν οι Αρχές, ιδιαίτερα στους χαμηλού επιπέδου εγκληματίες και
  • β) καταχρήσεις της παρακολούθησης που λειτουργούν ως αυνανιστές πίσω από ... κλειδαρότρυπες.

 "Άρα, υπάρχουν υπηρεσίες της Ελληνικής Κυβέρνησης που έχουν εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση? Γνωρίζουν οι αρχές επιβολής νόμου το σύνολο των ανωτέρω πληροφοριών? Είναι εφικτή η παρακολούθηση συσκευών των πολιτών της παρανόμως απο τρίτους εν αγνοία των αρχών ? 

Πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι τα μηνύματα στο 13033 με σκοπό την μετακίνηση μας κατά την διάρκεια της περσινής καραντίνας ήταν το μέσο “φακελώματος” και παρακολούθησης μας. Όπως είναι εμφανές όμως πλέον από τις δυο μεγάλες έρευνες που αποκαλύφθησαν, άγνωστοι εν αγνοία ή κάτω από την μύτη του Ελληνικού κράτους ή με πιθανή σύμπραξη με διεφθαρμένους αξιωματούχους, επιλέγουν παράνομα και επικίνδυνα μέσα παρακολούθησης για τα οποία οι φυσικοί αυτουργοί οφείλουν να λογοδοτήσουν." quote από το secnews -υπόμνημα -4-.


Ισορροπίες επί ξυρού ακμής

Οι αποστάσεις ανάμεσα στο "έχω σύννομη πληροφόρηση και δρω αναλόγως, ως Κράτος", μέχρι το "είμαι κράτος (σ.σ. με "κ" μικρό) και κάνω ότι θέλω", είναι απειροελάχιστες. 

Τόσο ελάχιστες που τα σύνορα των μεν από τις δε, δεν διακρίνονται, ... επιτρέποντας μ' αυτόν τον τρόπο τις παρακολουθήσεις ατόμων και οντοτήτων ακόμη και πέρα από την ηθική και τις αρχές που διέπουν αρμόδιες και εξουσιοδοτημένες Ανεξάρτητες Αρχές, όπως είναι εκείνη της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών).


Για να γράψουμε αυτές τις λίγες αράδες με τη σκέψη μας, παρακινηθήκαμε ιδιαίτερα από την αναφορά επί του θέματος από το secnews (βλ. κατωτέρω -4-) όπου οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως, αν και από τη θέση που έχει, δεν περιμέναμε κάποιο ανάλογο κείμενο.

Επίσης από τα παραδείγματα παρακολουθούμενων, σύμφωνα με το κατωτέρω -5- όπου εντός την αναφοράς του περιλαμβάνονται sites όπως το CNN, το Zougla, το Hellas Jurnal και άλλα πολλά.

 

Αξίζει να αναγνωσθούν τα αναφερόμενα στο υπόμνημα και να δοθεί η δέουσα σημασία στο ότι η αναφερόμενη εταιρεία που πωλεί εργαλεία παρακολούθησης, ιδρύθηκε στα Σκόπια, από Ισραηλινό επιχειρηματία, με άκρες σε άλλα σημεία του Πλανήτη.

 

Άραγε, είναι τέτοια η ποιότητα της Δημοκρατίας που θέλουμε ; 

Τι θα έλεγαν για τη σημερινή παγκόσμια Δημοκρατία πεφωτισμένοι νόες όπως ο Πλάτωνας, ο Αρχιμήδης, ο Επίκουρος και οι άλλοι αρχαίοι ημών πρόγονοι που δίδαξαν τον πλανήτη ; 

 

Εμείς από την πλευρά μας, πάει πολύς καιρός από τότε που εφαρμογές όπως τα viber, whatsapp, skype ακόμη και το telegram τα χρησιμοποιούμε μόνο για τον χαβαλέ μας και μόνο για ήσσονος σημασίας θέματα. 


Υγ. για τους "ενδιαφερόμενους". Μη κουράζεστε. Αφού δε θέλετε να μας ρωτήστε, κάντε υπομονή και όσα έχουμε θα σας τα δώσουμε στο πιάτο από. Εδώ.


Συνεχίζεται


Νέο Αίμα


Υπόμνημα και αναφορές πηγών

  1. edolio5.blogspot.com Σε νομοσχέδιο για την πανδημία πέρασαν τροπολογία που επιτρέπει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, γενικά και αόριστα για "εθνικούς λόγους" με αναδρομικότητα! Χιλιάδες πολίτες στο στόχαστρο!
  2. H Ηellas Journal στόχος του κακόβουλου λογισμικού κατασκοπίας Predator: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη 
  3. constitutionalism.gr Αντίθεση του άρθρου 87 Ν. 4790/2021 προς τις εγγυήσεις της ΕΣΔΑ για διαφύλαξη του απορρήτου των επικοινωνιών
  4. secnews.gr Η ελληνική κυβέρνηση κατασκοπεύει τους πολίτες μέσω του Predator spyware ;
  5. about.fb.com Αναφορά απειλών για τη βιομηχανία μισθωμένης επιτήρησης 
    και επί πρόσθετα, καλό θα είναι να αναγνωσθεί και το κάτωθι (πρωτότυπο Αγγλικό και μηχανικά μεταφρασμένο μέσω Google, Ελληνικό).
  6. spectator.co.uk καλώς ορίσατε στο τέλος της Δημοκρατίας
  7. Μηχανικά (μέσω google translate) μεταφρασμένο το ανωτέρω
  8. kosmodromio.gr Όταν η παράνοιά μας έγινε πραγματικότητα Στο εν λόγω παρατίθενται πλούσιες αναφορές σε πηγές και στοιχειοθετήσεις επ'  αυτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου