Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Μήτσο του ΚΚΕ έχω απορίες. Γνωρίζατε τι συμβαίνει στις τράπεζες ; Είχατε υποψηφίους σας μέχρι και στην Attica bank ;

Από την λεγόμενη "μεταπολίτευση" και εντεύθεν, το ΚΚΕ εκλέγεται μόνιμα και έχει μονίμως κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του στα έδρανα του "παλατιού" - βουλής. 
Όλα αυτά τα χρόνια οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ ήταν σε διπλανά έδρανα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εδώ λοιπόν έρχεται μια απλή διττή συνδυαστική απορία.
  1. δεν άκουγαν τίποτα από όσα λέγονταν σε πηγαδάκια της βουλής ; Δεν γνώριζαν τις λαμογιές και τις διασπαθίσεις του Δημοσίου χρήματος ;
  2. άκουγαν όσα λέγονταν και γνώριζαν όσα γίνονταν, αλλά δεν μιλούσαν ξεκάθαρα στον Λαό, πέρα των ακαταλαβίστικων -στις μάζες- αναφορών που αναρτούσε ο Ριζοσπάστης ;
Και στις δύο περιπτώσεις η απορία είναι η ιδία αφού, ούτως ή άλλως, ή ήταν "λίγοι" ή συνεργοί, αντιστοίχως. Κατά άλλους δε, ήταν το "άλλοθι" του συστήματος καθώς αν έλεγες κάτι στα λαμόγια σου απαντούσαν : μα είναι και το ΚΚΕ εκεί, μαζί μας και ακόμη κι αν θέλαμε, δεν θα τολμούσαμε να κινηθούμε. Και αυτό το έλεγαν την ώρα που ... κινούνταν !!! ... αααααβάδιστα ... που λένε και μερικοί ...

Όμως, από εκεί και μετά, τίθενται και άλλες απορίες. Το ΚΚΕ είχε ή όχι υποψηφίους τους στο τραπεζικό σύστημα ; Εργαζόμενους στις τράπεζες δηλαδή, που να είναι εντεταγμένοι στο ΚΚΕ. Κατέβαζε στις εκάστοτε "τοπικές", ανά τράπεζα εκλογές, υποψηφίους του ; Ναι ή όχι ; Ναι είχε και τους κατέβαζε ως υποψηφίους.
 
Αυτοί οι συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι, είχαν ακούσει για λοβιτούρες στον τραπεζικό χώρο (επί σειρά δεκαετιών) ή όχι ; Στην Attica bank, υπήρχε υποψήφιο σχήμα για τις εκλογές του ΣΥΤΑ (σύλλογος Εργαζομένων
τράπεζας Αττικής) ; Και βλέπεις Δημήτρη δε
σου αναφέρω (ακόμη) το συνταξιοδοτημένο πλέον, αλλά με πλήρεις έναντι του Νόμου ευθύνες, μεγαλοστέλεχος της Attica, που ήταν γνωστό τοις πάσι που ανήκε κομματικά (γεια σου Μηνά) μιας και θα επανέλθω.

Και κάτι ακόμη. Όταν κλήθηκα να παραβρεθώ -και παραστάθηκα- και μου δόθηκε Βήμα στην συγκέντρωση του Σωματείου εργαζομένων στον χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων, εκεί στην αίθουσα της πλ. Καραϊσκάκη, Σωματείο που ανήκει στο ΚΚΕ, όπου, ενώ μου δόθηκαν 4-5 λεπτά να μιλήσω, μίλησα περί τα 45 και αφού μου το επέτρεψε η παρούσα Αλέκα Παπαρήγα, και χειροκροτήθηκα από τους παριστάμενους, μεταξύ των οποίων και από βουλευτές του ΚΚΕ, αναρωτιέμαι, άκουσε κανείς τα όσα είπα και κατήγγειλα ; Υπάρχει και σχετικό video στο αρχείο σας καθόσον η συγκέντρωση βιντεοσκοπούνταν από εσάς.

Τέλος, έχω ακόμη μια απορία. Αν μη τι άλλο, τα της Attica bank σας ήταν γνωστά ; Είχατε παραλάβει από εμέ επίσημα έγγραφα την 9-1-2012 ; Και δε μιλώ για την βουλευτή που ακόμη περιμένω να με καλέσει εδώ και 4 χρόνια, αλλά για παραλαβή από τον καθ'  ύλην επιτετραμμένο σας.

Επιστρέφω

P.s. Jim ξέρω. Θα αρχίσουν τα εγκάθετα σας, τρολλάκια και μη να λένε πως το ΚΚΕ είχε αγώνες στην Κατοχή.  Όπως οι περιγραφόμενοι εδώ. Όμως, Jim, αν δεν το ξέρεις έχουμε ΠΑΛΙ Κατοχή. Κατοχή, που σε λίγο, σε ελάχιστο καιρό, θα πάρει την "τελική" της ... μορφή. Κατοχή που ξεκίνησε εδώ και 10ετίες.

Γιώργος Θ. Κανελλάκης, στο tag "ξεκάθαρα πλέον"

Αφιερωμένο στον Πατέρα μου που στην κατοχή ήταν Γραμματέας του ΕΛΑΣ στην Αρκαδία, όπου ήταν σαφής όσο ζούσε : το υφιστάμενο ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με εκείνο της Κατοχής που μαζί του πολεμήσαμε τους Ναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου