Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Μηχανικοί : Δεν πληρώνω ΚερατιAttica

Μια πρωτοβουλία με τίτλο «Δεν πληρώνω κερατι-Attica» ξεκίνησαν οι μηχανικοί από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών. Με βασικά αιτήματα την άμεση απεμπλοκή του ταμείου από την Τράπεζα Αττικής και ταυτόχρονα άμεση επιστροφή-διασφάλιση όλων των αποθεματικών του πολυπαθούς ταμείου, η Ανοιχτή Συνέλευση καλεί όλους τους συναδέλφους μηχανικούς να στηρίξουν τα αιτήματα προσυπογράφοντας το ακόλουθο κείμενο και συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις. 
Απαιτούμε από την διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ:
1. Να δημοσιοποιηθούν όλες οι αποφάσεις της διοίκησης του ταμείου (ΔΕ/ΤΣΜΕΔΕ) καθώς και τα πρακτικά των αντίστοιχων συνεδριάσεων σχετικά με τη συμμετοχή του ταμείου στην Τράπεζα Αττικής από το 1997 έως σήμερα, για να έχει γνώση το σύνολο των συναδέλφων μηχανικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ, στη βάση ποιων συλλογικών αποφάσεων έχουν δοθεί διαχρονικά μέσω των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου 810εκ. από τα αποθεματικά του ταμείου τους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με αποτέλεσμα να μην μπορεί το ταμείο σήμερα να επιτελέσει το ρόλο του προς όφελος των ασφαλισμένων μηχανικών.
2. Να δημοσιοποιηθούν οι οικονομικοί ισολογισμοί-απολογισμοί του ΤΣΜΕΔΕ, που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από το 2008 έως σήμερα και δεν είναι γνωστό στο σύνολο των συναδέλφων μηχανικών ποια είναι η συνολική διαχείριση των αποθεματικών, της περιουσίας του ταμείου και σε ποιες κατευθύνσεις από τις διοικήσεις των τελευταίων ετών.
Η συνέχεια εδώ 

Ηλεκτρονικές υπογραφές για το : δεν πληρώνω ΚερατιAttica, εδώ