Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Επεράσαμε όμορφα όμορφα όμορφα

Αναβάλλω : μεταθέτω την εκτέλεση πράξεως σε μελλοντικό καθορισμένο ή ακαθόριστο χρόνο

Αναβαλλόμενος φόρος (τραπεζών) : τα λογιστικά και όχι πραγματικά κεφάλαια σύμφωνα με το capital.gr.  Και εν ολίγοις : αναβαλλόμενος φόρος = ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!
 
Όμως Παναγιώτη Ρουμελιώτη, η Attica έχει 387.000.000 € από τον αναβαλλόμενο φόρο. Πολλά τα λεφτά.  Πως να μαζευτούν σε μια 5ετία, που λήγει το 2019, αυτά τα φραγκάκια ;

Εντάξει. Θα μου πεις : έχει το ΤΣΜΕΔΕ και θα τσοντάρει ότι χρειαστεί. Κατόπιν εντολής του ΤΕΕ. Ναι. Είναι και αυτό μια ιδέα. Δεν λέω, αλλά τώρα κατάλαβα για ποιο λόγο ζητάς (εσύ και οι άλλοι
τραπεζίτες) : πρόταση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη της Attica bank :  "θεώρησε εξαιρετικά κρίσιμο για τις τράπεζες το θέμα της οριστικής διευθέτησης του αναβαλλόμενου φόρου από 5 σε 20 χρόνια". 

Παναγιώτη, καλύτερα να ζητείστε οι τραπεζίτες μια 500άρα χρόνια για να επιστρέψτε τα κεφάλαια αυτά στο ... κράτος. Και μετά βεβαίως θα σας επιστρέψει εκείνο, το ... κράτος τις ... μετοχές σας που κατέχει ... Έτσι κι αλλιώς τα 20 χρόνια περνούν σύντομα. Όπως πέρασαν και τα 5 που προέβλεπε ο αρχικός ... νόμος της Ν.Δ. 

Όμως, τώρα που μίλησα για μετοχές, είδα σήμερα την Attica στο -25% και αγριεύτηκα  φίλε. Ναι σου λέω. Στα 3 cents. Και οι άλλες χάσανε, δε λέω αλλά από από -2% έως -4%. Με άλλα λόγια, το ΤΣΜΕΔΕ, το 56,25% του ΤΣΜΕΔΕ στην Attica bank, σήμερα αντιστοιχούσε σε ~43,5 εκ/ρια ευρώ. Το είδα και έπαθα πλάκα σου λέω.
Ο κύκλος που έχω περικυκλώσει την μετοχή Παναγιώτη είναι πράσινος. Σαν το ΠΑΣΟΚ ένα πράγμα ...

Τώρα όμως Παναγιώτη Ρουμελιώτη που πιάσαμε την κουβεντούλα, για πες μου κάτι μπας και το ξέρεις. ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ 1.000.000 €, το ζεστό που λέει εδώ το lobbystas.gr, το "σακουλιασμένο" 1 εκ/ριο, που ήλθε στα γκισέ του κεντρικού καταστήματος της Attica bank, το 2011, επί της αλήστου εποχής και προεδρίας του Γιάννη Γαμβρίλη, ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΤΑΝ ;;;

Εκείνο το οποίο είχε καταγγείλει και προ διμήνου ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Lobbystas και εδώ, και μάλιστα με στοιχεία (Νίκο Δαυίδ, που τότε ήσουν αναπληρωτής δ/ντής Εσωτερικού Ελέγχου, αλλά δεν είχες ακούσει κάτι. Και γι αυτό -προφανώς- πήρες προαγωγή).


Παίδες, μη μου κακιώστε. Ρωτώ για να μάθω. Όπως κάνω πάντα δηλαδή. Και μαθαίνω. Όπως ξέρετε πλέον. Όλα σας.

Επιστρέφω, επιστρέφει, επιστρέφουμε.  

Απορία ψάλτου (βηξ) : εσύ Συμπατριώτη έχεις αναβαλλόμενο φόρο (και σακουλιασμένα λεφτά) ή μόνο οι τράπεζες τα έχουν ; Δεν έχεις ε ; Στην άλλη σου ζωή να γίνεις τραπεζίτης ή μεγαλοεπιχειρηματίας, για να έχεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου