Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η μείωση του κόστους χρέους δεν είναι μείωση χρέους

Για να μη σε κοροϊδεύουν, δυο θεματάκια. 

1. Άλλο η μείωση χρέους, δηλαδή η μείωση των οφειλών και άλλο η επιτοκιακή μείωση, δηλαδή η μείωση που συνιστά μείωση κόστους του χρέους. Η κοροϊδία πως θα επέλθει μείωση χρέους μέσω της μείωσης του κόστους (δηλαδή των επιτοκίων), μόνο γέλιο μπορεί να φέρει σε όποιον το ακούσει.

2. Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η εκπεφρασμένη δήλωση του Πωλ Καζαριαν, (οικονομολόγου και τέως τραπεζίτη της Goldman Sacs και επικεφαλής πλέον της εταιρείας των "αγορών" Japonica partners) που έχει επενδύσεις (;;;) στην Χώρα ΜΑΣ, δήλωση που επικεντρώνεται στο ότι : το χρέος της Ελλάδας δεν είναι το 170+% του ΑΕΠ της Ελλάδος αλλά περί το 40% βλέπε σχετικά εδώ είναι -τουλάχιστον- ΑΛΗΘΗΣ ! Με απλά λόγια τι (αυτονόητο) μας είπε ο Καζάριαν ; Το γνωστό ανά τους αιώνες. (*)

Δηλαδή, όταν έχω ετήσια έσοδα ένα ποσό της τάξης των 20.000 euro και δανειστώ από μια τράπεζα για να αγοράσω ένα -επί παραδείγματι- ένα ακίνητο αξίας 100.000 euro που θα το αποπληρώσω μέσα σε 10 έτη, όπου στην αποπληρωμή θα έχω πληρώσει ως κεφάλαιο και τόκους 135.000 eyro, ΤΟΤΕ, σήμερα που δανείζομαι, οι οφειλές μου ΔΕΝ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ στο ~ 675% ( : 20.000 € * 675% = 135.000 €) ΑΛΛΑ μετράμε ΜΟΝΟ το ποσό που έχουμε να πληρώσουμε σε ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ σε σχέση με το ετήσιο εισόδημά μας. Δηλαδή, έστω πως οφείλω να πληρώνω στην τράπεζα 13.500 €, τότε η ετήσια επιβάρυνσή μου (βλέπε επιβάρυνση ΑΕΠ προς ... χρέη) ανά έτος : 67,5% !!!! 

Επιγραμματικά, στην συνολική επιβάρυνση μετράται η ΕΤΗΣΙΑ καταβολή σε σχέση με τα ΕΤΗΣΙΑ έσοδα και ΟΧΙ σε σχέση με εκείνα που θα υπάρχουν σε 10 έτη, αφού, αν μετράγαμε σε 10ετή βάση, τότε θα έπρεπε να υπολογίσουμε ΚΑΙ τα έσοδα μας (βλέπε ΑΕΠ) σε -επίσης- χρονικό ορίζοντα 10 ετών !!!! Τακτική γνωστή ανά τους αιώνες και ανά την Υφήλιο από τους δοσατζήδες !!! 
Να το πω λαικά ; Δε γίνεται να μετράς με δύο μέτρα και δύο σταθμά το ίδιο πράγμα. Βέβαια, οι παλιάνθρωποι
της ΕΛΣΤΑΤ το έκαναν αυτό, το 2009 ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ και έτσι μας έβαλε ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΑΠ στο ΔΝΤ για να έλθει και να συνεχίσει ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ και ο τωρινός ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !!!

Ανακεφαλαιώνοντας, αν η Ελλάδα είχε ΑΕΠ το 2009 περί τα 220 δις ΤΟ ΕΤΟΣ, τότε θα έπρεπε να βρεθεί ΠΟΣΑ οφείλει να πληρώνει ΑΝΑ ΕΤΟΣ και όχι ... πόσα θα πρέπει να πληρώσει μέσα σε 10-20 έτη αφού το ΑΕΠ δεν είναι ΜΙΑΣ ΜΟΝΟ χρονιάς αλλά αναγεννάτε κάθε χρονιά !!!

Στον Τσίπρα την απάντηση που του πρέπει του την έδωσε προχθές με ... υπενθύμιση ο Μίκης Θεοδωράκης, σύμφωνα με την οποία, το επόμενο ραντεβού του ΠΡΟΔΟΤΗ ... πρωθυπουργού με τον Λαό θα είναι εκεί που πρέπει στους προδότες και όχι με την Ιστορία !!!

2 και 1 σημαντικές σημειώσεις : 
  1. Το ότι κατά το παρελθόν, ο Βενιζέλος είχε ισχυρισθεί πως στην επιβάρυνση του ΑΕΠ δεν παίρνουμε υπόψη μας την συνολική (μετά από έτη) οφειλή αλλά την ετήσια οφειλή, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ εξιλέωση του τέρατος αυτού μιας και επικαλέσθηκε τα αυτονόητα ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Α και Β μνημόνιο + το εγκληματικό PSI !
  2. ότι έκανε (κατόπιν εντολών) αρχικά η ΕΛΣΤΑΤ και κατοπινά το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει ΕΝΑΝ λόγο. Το ξεπούλημα των Ελληνικών φιλέτων Γης και το κλείσιμο της Ελληνικής Βιομηχανίας. Επίσης και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην Χώρα. ΜΑΣ !!!
  3. Μόνο και μόνο η επίκληση της ΝΔ μέσω Κυριάκου Μητσοτάκη που δήλωσε πως  για το "ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ" πως ΜΕΤΑ την εκλογή της ΝΔ, αυτό, το ΥΠΕΕΡΤΑΜΕΙΟ δεν θα πάψει να υφίσταται, δηλαδή το όργανο του ξεπουλήματος των πάντων θα μείνει στη ... θέση του ΔΗΜΙΟΥ, σου δίνει να καταλάβεις πως, η επιθυμία της ΝΔ για να εκλεγεί στην κυβέρνηση περιγράφεται ΜΟΝΟ από το : φύγε εσύ να έλθω εγώ ...
Υστερόγραφο. Το να ακούς να μιλάει για τα δάνεια της Ελλάδος από την εποχή του Τρικούπη, ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ του mega στον REAL που τον προσέλαβε ο χ'νικολάου (με ποιου άραγε την εντολή ;;;), ΜΟΝΟ ΟΡΓΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ μιας και δεν ξεχνάμε τι ρόλο έπαιζε επί σειρά ετών !!!

Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Upd. ειλικρινά θα θελα να ξέρω από ποια μελέτη - έρευνα άντλησαν στοιχεία οι υπογράφοντες το άρθρο : Η κρίση μας κάνει να ζούμε περισσότερο αλλά με κακή ψυχική υγεία. Όπως -δε- μου είπε και καλός φίλος και επιστήμονας  : "και εμείς είμαστε κάποτε σε καθεστωτικά κόμματα αλλά δε γράφαμε ... ότι να ναι μιας και η διεθνής στατιστική μελέτη λέει πως : ΟΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ IMF (ΔΝΤ) επήλθε ραγδαία μείωση του προσδόκιμου ζωής !!!" συνεχίζοντας με το : "υγιεινά άραγε, εννοείτε κατά το άρθρο η διατροφή από σκουπιδοτενεκέδες και καταναλώνοντας ληγμένα ;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου