Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

2 μήνες μετά, η δήλωση του Καθηγητή Φυσικών Καταστροφών επιβεβαιώνει τις αγωνίες του blog μας

Ήταν τέλη Οκτώβρη όταν παρελήφθη μια σελίδα κείμενο μαζί με κάποια άλλα στοιχεία τα οποία ανέλυαν ένα σκεπτικό. Η επιστολή τελείωνε με μια αγωνία για την κόσμο της Σαντορίνης και περιγράφεται από το  Υπάρχει δομημένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Σαντορίνη ; (<-κάνε κλικ σ' αυτό). 

Σαφώς και δεν είχαμε στην στενή παρέα του blog καμία επιστημονική δυνατότητα για να κρίνουμε όσα αναφέρονταν στην επιστολή αυτή. 
Φροντίσαμε όμως να ρωτήσουμε και να μάθουμε για τον υπογράφοντα της επιστολής και αφού διαπιστώσαμε ότι χαίρει αποδοχής στην κοινωνία και στην επιστημονική του κοινότητα, κι έτσι αναρτήσαμε την 1η Νοέμβρη ΜΟΝΟ την απορία - αγωνία του, με απλά λόγια.
Αυτή που έλεγε αν υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης (στο Κράτος) σε περίπτωση που εκραγεί το ηφαίστειο Κολούμπο της Σαντορίνης. 

2 μήνες μετά, η δήλωση του Καθηγητή Φυσικών Καταστροφών Κώστα Συνολάκη, επιβεβαιώνει με τη δήλωσή του "Συνολάκης: Ηφαιστειακή έκρηξη και τσουνάμι σαν της Ινδονησίας θα γίνει και στη Σαντορίνη" πλειάδα εξ όσων γράψαμε αλλά και εξ όσων εννοούσαμε με την τότε ανάρτησή μας,
επαναλαμβάνοντας την ίδια αγωνία, προς το Κράτος για τα της ασφάλειας των Πολιτών της Σαντορίνης. Και ας "γαβγίζουν" κάποια μίσθαρνα και κάποια θρασίμια.

Εμείς εδώ μέσα δεν κομπάζουμε ποτέ, αλλά σας θυμίζουμε ότι τα "αγαπημένα σας" ΜΜΕ και κάποιοι τόνοι από υποκείμενα και από ... bloggers με τίτλους ... :"δε θα πιστέψεις τι είδε η σαύρα κάτω από το κρεβάτι του κροκόδειλου" ή "κάντε το σταυρό σας μη συναντήστε το γιοτ του πατέρα παστίτσιου στην θάλασσα όπως η μοναχή Καθέκλα", ή "μαντέψτε που πήγε και έφτυσε ο υπουργός" ΣΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ και σας κοροϊδεύουν ! 

Από την πλευρά μας, στην εδώ παρέα θα συνεχίσουμε στο ίδιο αγαπημένο μας ύφος και στυλ, κτυπώντας πόρτες, κοιμισμένες συνειδήσεις και σαθρότητα, όπου την διαπιστώνουμε.

Καλά Χριστούγεννα και Λευτεριά στον Τόπο και στον Λαό.


Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου