Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Σκέψεις για το "όταν η ασφάλεια πάει περίπατο"

Εύγε στον συντάκτη του κειμένου backdoor man: Όταν η ασφάλεια πάει περίπατο που μιλά, στηλιτεύει και περιγράφει την ... ασφάλεια των επικοινωνιών καθώς και την ευκολία με την οποία ... πολιτικοί, ψηφίζουν ... νόμους που ως αυτοσκοπό έχουν τον περιορισμό της Ελευθερίας του Ατόμου.

Όπως εξέφρασα και ως σχόλιο στην ανωτέρω ανάρτηση :

"Ο κόσμος είναι ξεκάθαρο ότι έχει ήδη πάει προς μια υπέρμετρη αστυνόμευση των πάντων, αφού πέρασε το στάδιο της δημιουργίας τεχνητών καταστάσεων έντασης και έχθρας μεταξύ των λαών, των γειτόνων, των οικογενειών.
Και αφού αυτή η τεχνητά δημιουργημένη ένταση πέτυχε το σκοπό της, ήλθε και η ώρα της αστυνόμευσης των πάντων. Στο όνομα της ...
δημοκρατίας βεβαίως αλλά και της ... ασφάλειας.

Κατά τ' άλλα, όλοι οι φοβικοί, οι δειλοί, τα λαμόγια, λουφάζουν και δεν βγάζουν ούτε κιχ μπας και χάσουν το κινητό τους με τα messengers και τα apps, αφήνοντας στη μοίρα τους κατακερματισμένες ομάδες ανά την Ευρώπη (Καταλανία, Γαλλία, Ιταλία και ίσως Βρετανία) που προσπαθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Να ξεσκαρτάρουν την περιώνυμη ΝΤΠ (Νέα Τάξη Πραγμάτων), χωρίς να αντιλαμβάνονται ή χωρίς να θέλουν να αντιληφθούν ότι, μεμονωμένες αντιδράσεις δεν φέρνουν την Άνοιξη.

Τι περιμένουμε άραγε για την "αυριανή" μέρα ;

Μόνο χάος. Χάος που θα επέλθει όταν τα ζούδια (οι δειλοί κλπ) χάσουν ότι έχουν ακόμη. Και τότε θα είναι η υπέρτατη νίκη της ψευδώς αποκαλούμενης ... δημοκρατίας, αφού θα βγάλει και τους στρατούς στο δρόμο (στο όνομα βεβαίως της ... ασφάλειας...).

Υπάρχει λύση για όλη αυτή την στρεβλή και αυτοτροφοδοτούμενη μείωση - έκπτωση των δημοκρατικών ελευθεριών ;
Σαφώς και υπάρχει αρκεί :
α) να γίνει σαφές σε όλους ότι "ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη"
β) να πάψουν όλοι να φοβούνται πως θα χάσουν ότι υλικό διαθέτουν (ακόμη)
γ) να σκεφτούν, αν όχι το καλό το δικό τους οι φονικοί, το μέλλον των παιδιών τους και να αποφασίσουν να μην αφήσουν το χάος ως κληρονομιά στις επόμενες γενιές
δ) να συνταχθούν όλοι κατά ΟΛΩΝ των ξεφτιλισμένων ... πολιτικών. Κατά δηλαδή όσων ξεκάθαρα συντεχνιακά και δουλοπρεπώς, εκφράζουν τα συμφέροντα μιας elit που σε τελική ανάλυση, δεν θα έπρεπε να ανασαίνει ούτε ένα mg αέρα από τούτο τον πλανήτη.

Όχι ανώνυμα μιας και αυτό θα έκανε τους πουλημένους να αισθανθούν πως τους φοβόμαστε, Γιώργος Θ. Κανελλάκης"

Σημ. το τριαντάφυλλο και τα κινέζικα γαρύφαλλα της φωτογραφίας είναι δικής μου "εσοδείας" και μου θυμίζουν ότι ΔΕΝ πρέπει να σταματήσουμε επ'  ουδενί τον αγώνα. 

Upd. Όσοι θεωρούν υπερβολικές και αστείες τις απόψεις του iguru.gr αλλά και τις δικές μου, τότε ας ανατρέξουν στις ... απόψεις του τ. πρωθυπουργού Γαλλίας και νυν δημάρχου του  Μπορντό, του Αλέν Ζιπέ, που "επιτέθηκε σε εθελοντές που έδιναν φαγητό σε άπορους. Τους κατηγόρησε ότι ενισχύουν την οκνηρία". Λεπτομέρειες στο https://twitter.com/mdenaxa/status/1078292558059634689

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου