Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Οι Τράπεζες ως ιερές αγελάδες και τα telex

Τόσο καιρό επί της νέας Κατοχικής Χούντας του Μνημονίου, λέγεται ότι έγιναν διάφορες λοβιτούρες. Μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα, παράνομο εμπόριο όπλων, μίζες για φάρμακα, μίζες για ξέπλυμα μέσω της αγοράς ακινήτων - μετοχών - ομολόγων - ασφαλΗστικών προγραμμάτων, μίζες εταιρειών για Ταμεία κομμάτων, ακόμη και μαύρο χρήμα για εκμαυλισμό ψυχών και ηθών. 

Όλα αυτά έγιναν "χέρι με χέρι" ;
Mήπως έγιναν και μέσω Τραπεζών ;

Μέσω δηλαδή των "ιερών αγελάδων" της Ελλάδος αλλά και γενικότερα του Νότου (επί εποχής Μνημονίων) ;

Ο ρόλος των ΜΜΕ
Παράλληλα, θα είχαν όλα όσα έχουν κατά καιρούς αποκαλυφθεί από διάφορα ΜΜΕ, (όχι μόνο της Ελλάδος) ΑΝ η καθ'  ύλην Αρμόδια Υπηρεσία, αυτή της Δικαιοσύνης, επιλαμβανόταν αρμοδίως, πράγμα όμως που επί της ουσίας και εκ των πραγμάτων, είτε δεν έγινε, είτε έγινε ... απαλά και στοχευμένα προς πολιτικούς αντιπάλους της εκάστοτε ... κυβέρνησης. 

Ο λόγος ; Ένας και μοναδικός. Η επιβολή των απαιτήσεων της Ναζιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης επί της Δικαστικής Εξουσίας. 

Η τεχνολογία και η τεχνοτροπία

Σε όλα αυτά όμως, ίσως να μπορούσε να εγερθεί νέα αναψηλάφηση ΑΝ εμφανίζονταν αποδεικτικό υλικό. Υλικό που είτε θα ήταν εγγραφές - αντίγραφα Swift μεταφοράς κεφαλαίων, είτε μεταφορές μέσω Telex.

Η απορία

"Αναχρονιστικό και παροπλισμένο εδώ και χρόνια το Telex", θα μπορούσε να πει κάποιος. 
Ναι μιας και αντικαταστάθηκε από το Swift και από τις βαλίτσες μεταφοράς μαύρου χρήματος και τα αρχεία του Telex έχουν καταστραφεί μιας και πέρασε ο χρόνος που όφειλαν οι Τράπεζες να τηρούν αρχείο.
Είναι έτσι όμως ; Δεν υπάρχουν πουθενά αρχεία Telex ; (Swift υπάρχουν και μάλιστα αρκετά).


Θυμέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου