Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Κύριοι Δικαστές, έχει σημασία αν ο κρινόμενος είναι λαχειοπώλης ή πετρελαιάς ;

Σήμερα, σε δύο παραπλήσια χρονικά εκδικαζόμενες δίκες (ένας λαχειοπώλης και ένας έμπορος πετρελαίου) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, από την ίδια Έδρα, για απόπειρα απάτης, με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις :


α) υπόθεση απόπειρας απάτης όπου, πρακτορείο λαχείων έστειλε στις κεντρικές υπηρεσίες των λαχείων, μέσα σε φάκελο, κερδισμένα λαχεία. Έξω από τον φάκελο έγραφε : ποσό 3.000 € ενώ μέσα στο φάκελο είχε λαχεία (περίπου) 1.200 €.

Τα λαχεία τα μέτρησε, τα έβαλε στο φάκελο και τα πήγε στις κεντρικές υπηρεσίες υπάλληλος του καταστήματος και όχι ο υπεύθυνος έναντι του Νόμου.

Η Έδρα τιμώρησε με 7 μήνες φυλακή τον υπεύθυνο έναντι του Νόμου του καταστήματος πώλησης λαχείων (κι όχι τον υπάλληλο που την έκανε την απάτη), για απόπειρα απάτης.

β) υπόθεση απόπειρας απάτης όπου, μεγάλη επιχείρηση εμπορίας καυσίμων έστειλε για παράδοση πετρέλαιο, αλλά ο υπεύθυνος της παράδοσης (ο οδηγός του βυτιοφόρου) αποπειράθηκε να παραδώσει 460 λίτρα λιγότερα στον πελάτη.

Η Έδρα αθώωσε τον υπεύθυνο έναντι του Νόμου της επιχείρησης εμπορίας πετρελαίου μιας και δέχθηκε πως "δεν ήταν δική του (του υπευθύνου της εταιρείας) εντολή η απόπειρα απάτης" αλλά του μεταφορέα φορτηγατζή. 

Σημ : Το παντελώς παράδοξο ; 
Η Έδρα δέχθηκε (μόνο και μόνο επειδή το είπε ο δικηγόρος της εταιρείας) ΧΩΡΙΣ αποδεικτικό στοιχείο ότι, ο φορτηγατζής - μεταφορέας απολύθηκε μετά την απόπειρα απάτης από την εταιρεία εμπορίας πετρελαίου. Το δέχθηκε ΧΩΡΙΣ να προσκομιστεί σχετικό έγγραφο !

Κύριοι της Δικαιοσύνης, για ποιο λόγο υπάρχουν στις αποφάσεις 2 μέτρα και 2 σταθμά, αφού μιλάμε για ακριβώς ίδιες περιπτώσεις ; 

Υ.γ. Νεαρέ κ. Πρόεδρε, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν σκληρή η επιβολή 24 ωρών κράτησης σε άτομο του ακροατηρίου που είχε ξεχάσει να κλείσει το κινητό του μέσα στην αίθουσα. 

Γ.Θ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου