Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Ποια είναι η αλήθεια για τον λογαριασμό ΛΕΠΕΤΕ (που είναι όμοιος με τον ΛΑΚ) ;

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΕΠΕΤΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

1. Δεν είναι « γκρίζο ταμείο» είναι λογαριασμός περιουσίας & επί της ουσίας πρόγραμμα «καθορισμένων παροχών» που έχει αποδεχθεί το Δ.Σ. της ΕΤΕ ΑΕ το 1949, το 1995 με τελευταίο αυτό του 2009.

2. Οι εθελούσιες άρχισαν τον Δεκέμβριο του 1996 & καταστρατήγησαν εκ συστήματος τον κανονισμό του Λογαριασμού.


3. Τη 10ετία του 1980 η (ΕΤΕ) Α.Ε. κάλυπτε με τα αποθεματικά του Λογαριασμού
δικές της υποχρεώσεις (μελετητικό πόνημα περιοδικού ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ - 1991).

4. Η διοίκηση της ΕΤΕ ΑΕ κάλυπτε από το 2008 τα δημιουργηθέντα υπαιτιότητά της ανοίγματα του λογαριασμού για να μην υποχρεωθεί να εντάξει τον λογαριασμό στο δημόσιο ταμείο όπως οι άλλες τράπεζες ενέταξαν τα δικά τους ΝΠΙΔ, προκειμένου να μη καταβάλει σ’ αυτό το ποσό που θα καθόριζε η μελέτη που έπρεπε να καταρτισθεί βάσει της projected unit gredit method αποδεκτής από τα ΔΛΠ.
Οικονομολόγος  


Σχόλιο ΓΘΚ : Ανάλογες καταστάσεις με αυτές που αντιμετωπίζουν όσοι εργαζόμενοι πλήρωναν επί δεκαετίες στην ΕΤΕ, αντιμετωπίζουν και όσοι συνταξιούχοι πλέον, εργάζονταν στην Attica bank, και πλήρωναν ποσά (όπως και στον ΛΕΠΕΤΕ οι της ΕΤΕ) στον ομοειδή ΛΑΚ, σε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ασφαλιστική εταιρεία.

Και όλα αυτά γιατί ; 
  1. Διότι "μερικοί" θεώρησαν τα χρήματα των εργαζομένων ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΣΕΠΕΣ, μοιράζοντας τα, πότε σε "εθελουσίες" ημετέρων και πότε στις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου των Τραπεζών ΕΤΕ και Αττικής ...
  2. Διότι η Ατιμωρησία που επικρατεί επί δεκαετίες στον Τραπεζικό χώρο, δεν έχει όρια ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου