Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Μαθήματα Πολεοδομίας 4. Κτίζω αυθαίρετο. Και ο ΔΕΔΔΗΕ βοηθός

Έχοντας δει μέχρι τώρα τα πρώτα στάδια που χρειάζεσαι για να κτίσεις ένα αυθαίρετο ακίνητο
με τον καθοριστικός ρόλο του Εργολάβου (βλέπε εδώ), του Μηχανικού (βλέπε εδώ) και της ΕΛΑΣ (βλέπε εδώ) συνεχίζουμε με στα ενδότερα των απαιτουμένων.

Αυτά το ενδότερα ξεκινούν καθοριστικά από το άμεσα χρειαζούμενα και αυτά δεν είναι άλλα από το ρεύμα της ΔΕΗ. Της ΔΕΔΔΗΕ για την ακρίβεια.

Ανακεφαλαιώνουμε ;
Πήρες ένα μικρό 100ετίας σπιτάκι, δύο επιπέδων (υπόγειο και όροφος), συνολικής επιφάνειας περί τα 50-60 τμ. και ζητάς με Οικοδομική Άδεια α) να αλλάξεις στέγη, β) πάτωμα και γ) να κάνεις και μια μικρή επέκταση και να φτάσεις στα ~100 τμ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ).

Εντάξει, έτυχε μια ατυχία όπου το παλιό σπιτάκι ... έπεσε" και το ΝΕΟ θηρίο κτίσμα έγινε 250 μέτρα αντί για 100-120 τμ ...

Θες ρεύμα λοιπόν και κάνεις αλλαγή ονόματος της παροχής. Από εκείνο της
αποβιώσασας γερόντισσας, (που στο πούλησαν οι κληρονόμοι της) στο δικό σου όνομα. Το αν έκανες Σχέδιο Ηλεκτρολόγου, μικρή σημασία έχει. Ίσως και μηδενική. 

Τι κάνεις με τον ΔΕΔΔΗΕ ;
Μετά, όταν "συμπτωματικά" το παλιό σπίτι "πέφτει" συθέμελα και κτίζεται ένα ΝΕΟ σπίτι, 
α) δεν παίρνεις εργοταξιακό ρεύμα
β) ζητάς νέα στο όνομά σου, παροχή ρεύματος

Για να την πάρεις όμως, χρειάζεσαι Άδεια Μηχανικού εντός του φακέλου που υποβάλεις στον ΔΕΔΔΗΕ. Άδεια που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, διότι ο Μηχανικός είδε τα σκούρα και την έκανε, μη υπογράφοντας επίβλεψη και παραλαβή έργου, όπως λέει (και δεν έκανε ...)

Το θέμα είναι, ο ΔΕΔΔΗΕ, πως έδωσε ρεύμα χωρίς Άδεια ; Απλώς ... αεράτα. Χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ (σ.σ. Άδεια) ΣΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΟΥ !!!

1) Από την ώρα που το έμαθε ο ΔΕΔΔΗΕ, τι έκανε για να τακτοποιήσει το θέμα και τους παρανομούντες υπαλλήλους του ;
2) Η Περιφέρεια που υπάγεται το γραφείο του ΔΕΔΔΗΕ που έδωσε νέα παροχή, ενώ ήξερε τα πάντα, έκανε τίποτα ;
3) Η  Γενική Διεύθυνση του ΔΕΔΔΗΕ, έκανε τίποτα ;

Η απαντήσεις στο 1-2-3 είναι : ΤΙΠΟΤΑ !!!

Μια χαρούλα όλα φίλε μου που θες αυθαίρετο. 
Συνέχισε τις ... εργασίες σου βάζοντας και μάρμαρα, μπαλκόνια περιμετρικά, μη σεβόμενος την Οικοδομική γραμμή, κάνοντας 2 εισόδους στο ακίνητό σου, θέματα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ σε παραδοσιακό οικισμό, και ρίχνοντας το ανάθεμα (;;)  στον Εργολάβο και στον Μηχανικό σου, ενώ με τη σειρά τους εκείνοι τα ρίχνουν σε σένα και στην Πολεοδομία και στην ΕΛΑΣ κοκ. 

Συνεχίζεται με το καλύτερο τμήμα

Υ.γ. ποιος είπε : ας γίνουν καταγγελίες σε ΕΛΑΣ και Πολεοδομία. Δεν πειράζει. Όχι όμως αλλού ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου