Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Έχει κερδίσει ο Ελληνισμός καμία μάχη κατά των τοκογλύφων τραπεζιτών ; Βεβαίως (και κάτι ακόμη)

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, όσοι τοκογλύφοι εμφανίστηκαν στην Ελληνική Επικράτεια τα τελευταία χρόνια 20 χρόνια, έπαθαν τέτοια ζημιά που θα θυμούνται για δεκαετίες.

Αναλυτικότερα,
  • Funds και Εισπρακτικές (*) τους που, είτε “αγόρασαν” με τοκογλυφικό περιθώριο κέρδους, δάνεια από τους παλιανθρώπους των Τραπεζών στο 4% - 11% την ίδια ώρα που απαιτούν το 130% από τους δανειζομένους, είτε
  • Τράπεζες (*) που έπαιξαν τον … κορυφαίο ρόλο του τοκογλύφου δίνοντας επιτόκιο 0,3% στις καταθέσεις και παίρνοντας επιτόκιο 23% στις … παροχές τους (visa, ανοικτά δάνεια, κεφάλαια κίνησης πλέον “εξόδων ανανέωσης, ανακύκλωσης, φακέλου” κλπ)
ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ !

Και γι αυτό, το ένα μετά το άλλο fund προσπαθεί να πουλήσει σε άλλα ομοειδή

του, το ενεργητικό του. Τα τοκογλυφικά αποκτηθέντα του “assets”. Τα δάνεια.

Η αλήθεια είναι πως χρεοκόπησαν ύστερα την πλήρη αδυναμία των Πολιτών να καλύψουν αυτά τα χαράτσια όπου, όμοια τους ο Ελληνισμός δεν είχε δει, ούτε επί Τουρκοκρατίας, ούτε επί των Ναζί. Χαράτσια που επιβλήθηκαν με την κάλυψη των διαχρονικών ... κυβερνήσεων (προφανώς κατόπιν εντολών των τοκογλύφων και των Τραπεζιτών τους).

Αυτή η αδυναμία των Πολιτών, από μια σκοπιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια ασυντόνιστη μεν, υπαρκτή δε Στάση Πληρωμών. Στάση πληρωμών όμως που συμπεριέλαβε και αυτοκτονίες, μετανάστευση, διάλυση οικογενειών και του Κοινωνικού Ιστού.

Αποδεκτό, θα πει κάποιος αν συνεκτιμήσει πως ουσιαστικά βρισκόμαστε με Παγκόσμιο (οικονομικό) πόλεμο.

Δεν είναι όμως αποδεκτή η άποψη τεράτων που κατά το παρελθόν χαρακτήριζαν όσους αυτοκτονούσαν ως ψυχικά νοσούντες χαρακτήρες. Κανείς μας δεν ξεχνά τους σχετικούς χαρακτηρισμούς των, με 8χίλιαρα αμοιβόμενων από τον Ελληνισμό, Άδωνη Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδου αλλά και την εγκληματική αφωνία του τ. ΠτΒ Νίκου Βούτση κλπ,

Όπως δεν είναι αποδεκτή και φαίνεται και εκ του αποτελέσματος η "θέση" του ΚΚΕ που περιχαρακώνεται γύρω από πηχυαίους τίτλους στον Ριζοσπάστη και από κατακόρυφη πτώση όσων το ψηφίζουν (άσχετα αν λόγω της αποχής των ψηφοφόρων εμφανίζεται το ΚΚΕ να έχει μόνιμα ένα ποσοστό περί το 5%).

Όπως και να έχει, για την ώρα κρατάμε το : ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ !Όπως χρεοκόπησε σύσσωμη η Ναζιστικής έμπνευσης ... Ευρωπαϊκή Ένωση !
Επίλογος : 
Ποια θα είναι η συνέχεια ; Πάντως όχι η εμφανιζόμενη για αποπροσανατολισμό επίθεση της Τουρκίας στην Ελληνική Επικράτεια αφού, ΑΝ μπορούσε η Τουρκία να κάνει κάτι τέτοιο, θα είχε ξεκινήσει με επίθεση - απόβαση στο Καστελόριζο. 
Και δεν θα τον συγκρατούσε μια δύο φρεγάτες. Ούτε θα έκανε το απονενοημένο βήμα να ... δημιουργήσει ΑΟΖ με την Λιβύη, ... παρακάμπτοντας το μισό Ελληνικό Αιγαίο ...

* οι τράπεζες, τα funds και οι εισπρακτικές και των δύο είναι αυτό που έλεγε παλαιότερα ο Λαός. Κάποιος μικρός θα γίνει τοκογλύφος ή θα πάρει άδεια από το “κράτος” και θα γίνει οικονομική εταιρεία”.

Υγ. 1. Μαζί με τις αφελληνισμένες πλέον Τράπεζες και τα κοράκια των Funds, χρεοκόπησαν και τα Ελληνικά Δημόσια Ταμεία, ο κόσμος, οι σχέσεις, οι κοινωνικές συναναστροφές και οι επαφές του. Αυτά όμως στην παρούσα δεν θα εξεταστούν. Είναι άλλης μέρας μάχη (που και αυτή θα κερδηθεί). 

2. οι έχοντες ελάχιστη γνώση από body language θα διαπιστώσουν τη δυσχερή θέση που βρίσκεται (και το ξέρει και ο ίδιος) ο Ερντογάν.
Και για να νιώσει πιο άνετα ο Ερντογάν, πήρε μαζί του στις χθεσινές του συναντήσεις ΚΑΙ τον τέως πρωθυπουργό του.

3. Αυτός, ο Ερντογάν, θα έχει κακό τέλος. Κι όχι λόγω θεών και δαιμόνων αλλά διότι και οι ΗΠΑ και η Ρωσία, δεν ξεχνούν. 
Και όταν σταματήσουν οι αγορές πολεμικού υλικού της χρεοκοπημένης εδώ και χρόνια Τουρκίας από αυτές τις δύο χώρες, τότε ... 

4. τότε για τι παλεύει ο Ερντογάν ; Για να εφαρμόσει ότι εντολές του έδωσαν οι Γερμανοί σύμμαχοί του. Για να φοβίσει τους Έλληνες που θα πεισθούν (;;;) από τους ... ηγέτες τους πως : για να μην έχουμε πόλεμο (χέστες), να δώσουμε τα μισά κοιτάσματα στους Τούρκους.

Θα τους περάσει ;

... Χριστ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου