Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Μαθήματα Πολεοδομίας 5 : ο Μηχανικός υπάλληλος της Πολεοδομίας ως καταστροφέας και μεσάζων

δεν θα λειτουργήσει για εσένα που θες να κτίσεις ένα ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ, ΑΝ δεν έχεις την συνδρομή ενός "καλόκαρδου" (με μεγάλη ... τσέπη) που υπηρετεί ως υπάλληλος του αρμόδιου γραφείου Πολεοδομίας με σπουδές Μηχανικού.


Ενός δηλαδή, που θα κάνει -στην καλύτερη- τα στραβά μάτια στις αυθαιρεσίες σου και -στην χειρότερη- τον μεσάζοντα ανάμεσα σε Εργολάβους, ΕΛ.ΑΣ. ΔΕΔΔΗΕ και σε όποιον θελήσει να πάρει το μέρος του Δικαίου, της καλαισθησίας και της Τάξης.

Αναλυτικότερα :
Ο υπάλληλος του γραφείου της Πολεοδομίας, είναι κατά κανόνα Μηχανικός. Μηχανικός που αυτός ή οι όμοιοι του επικαλούνται το χυδαίο : "τι να κάνει το παιδί ; μπήκε στο Δημόσιο με μισθό 900 € και τώρα βρήκε μια πηγή (από τα αυθαίρετα) που λαδώνει το αντεράκι του".


Εκεί λοιπόν, στο "αρμόδιο" Πολεοδομικό γραφείο, αν βρεις την "άκρη" μέσω Εργολάβων, Μηχανικών κλπ θέλοντας να κτίσεις ένα αυθαίρετο ακίνητο, "καλύτερα" θα είναι αν το Γραφείο αυτό έχει προϊστορία σε επίορκους υπαλλήλους του. Προϊστορία διακομματική ...

Κι εσύ θα κερδίζεις τα εξής :
ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ Μηχανικός υπάλληλος της Πολεοδομίας :
  • κάνει τα στραβά μάτια στην όποια καταγγελία ...
  • αν υπάρξει επίμονη καταγγελία, κάνει αυτοψία μεν, ... διαπιστώνει και καταγράφει όμως μόνο το  1/20 των αυθαιρεσιών
  • ενημερώνει το αρμόδιο γραφείο της ΕΛ.ΑΣ. πως δε χρειάζεται να στείλει φάκελο του αυθαίρετου, στην Εισαγγελία ...
  • ενημερώνει τους αυθαιρετούντες για κάθε περίπτωση καταγγελίας 
  • ενημερώνει τους Εργολάβους αν τυχόν κάποια καταγγελία είναι επίμονη, έτσι ώστε να μη συλληφθούν επ' αυτοφώρω 
  • "ενημερώνει" τους καταγγέλοντες πως ... ίσως να αντιμετωπίσουν προβλήματα, όταν και αφού επιμένουν να μη δένονται τις αλητείες του παρακράτους
  • ενημερώνει  τους καταγγέλλοντες πολίτες πως όσοι Μηχανικοί τους συμπαραστέκονται, θα έχουν πρόβλημα ...
  • ενημερώνει τον καταγγέλοντα πως γίνεται άδικος μιας και προσθέτει (ο καταγγέλον) άλλη μια δικαστική περιπέτεια σε βάρος του (στις άλλες 15 που ήδη έχει σε βάρος του και οι προϊστάμενοί του τον έχουν "άγγιχτο" στη θεσούλα του) 
  • λειτουργεί νόμιμα (;;;) μη αποστέλλοντας τον φάκελο του Αυθαιρέτου μετά από καταγγελίες Πολιτών στο ΣΥΠΟΘΑ, διότι (αυτοί) δεν πλήρωσαν παράβολο 50 €. Και δεν τις στέλνει τις καταγγελίες, ούτε καν ως υπόμνημα ...
Όλα αυτά βεβαίως, θα τα κάνει λόγω της μεγάλης και καλής του καρδιάς ...


Συνεχίζεται (μιας και ότι αρχίζει, ποτέ δεν μένει στη μέση, όταν έχει να κάνει με διαφθορά και με παρακράτος και με την καταστροφή περιουσιών και του περιβάλλοντος).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου