Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Μαθήματα Πολεοδομίας 2 : Το (καμάρι) ο Μηχανικός

Σε δεύτερο στάδιο, αφού έχεις βρει τον "αρμόδιο" επί παντός επιστητού Εργολάβο (βλέπε Μαθήματα Πολεοδομίας 1 : πως ξεκινάς να κτίσεις ένα αυθαίρετο. Ο Εργολάβος) , βρίσκεις (ή καλύτερα, βρίσκει ο Εργολάβος), τον Πολιτικό Μηχανικό του. 

Εκείνον δηλαδή που θα συντάξει μελέτη, θα υποβάλει Οικοδομική Άδεια στο αρμόδιο Πολεοδομικό Γραφείο της Περιφέρειας που θα κτιστεί το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ, θα έχει την Επίβλεψη κά.

Εκείνος,  ΝΟΜΙΜΑ συντάσσει τα σχετικά, αφήνοντας όμως την πρωτοκαθεδρία στον Εργολάβο που έχει την ... φιλοσοφία : "μέσα στον χώρο που αγόρασε ο ιδιοκτήτης, μπορεί να κάνει ότι θέλει".

Εννοείται πως στα σχέδια, στην Άδεια,  ο Μηχανικός καταγράφει την Μελέτη του με πλήρη νομιμότητα και χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση εκ των Νομίμων, σεβόμενος Οικοδομικές Γραμμές, καλύψεις κλπ. που στην πράξη όμως ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ !

Τώρα, το πως θα "πάει" το Έργο, είναι άλλη κουβέντα αφού, ΑΝ ΔΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, λέει ένα : δεν έχω υπογράψει επιβλέψεις, ούτε
παραλαμβάνω το έργο" και (νομίζει) πως καθάρισε, ΑΦΟΥ ... ΞΕΧΝΑ να παραιτηθεί ή να καταγγείλει το Έργο.


Ο "άλλος" Πολιτικός Μηχανικός

Εκεί, στο σημείο αυτό που εμφανίστηκαν αντιδράσεις για το αυθαίρετο, ... ως δια μαγείας, εμφανίζεται να αναλαμβάνει εργασίες ένας άλλος Πολιτικός Μηχανικός που θεωρείται ειδήμων (διεκπεραιωτής) στις Νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων ...
Τώρα, αν έχει και σχέσεις με Εκκλησία, Ιδρύματα κλπ, τόσο το καλύτερο για εσένα λατρεμένε δημιουργέ αυθαιρέτων.

Ο Μηχανικός δε, αυτός επιχειρεί να επικοινωνήσει με όσους αντιδρούν στο αυθαίρετο, δίνει οδηγίες στον υπάλληλο της Πολεοδομίας και στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα για το πως και τι θα λένε σε όποιον αντιτίθεται κ.ο.κ. 

Και όλα πάνε ρολόι, μέχρι την στιγμή που ο αρχικός Μηχανικός, διατυμπανίζει παντού πως παραιτήθηκε (ενόσω ΔΕΝ έχει παραιτηθεί του ... έργου).
Και ενόσω μέσα στα 10 χρόνια από την εκκίνηση αυθαιρέτων εργασιών, έχει περάσει και 50-100 φορές από το αυθαίρετο, για το οποίο δηλώνει δώθε - κείθε : "δεν κάνω επίβλεψη, δεν παραλαμβάνω το έργο" (την ίδια ώρα που ΔΕΝ παραιτείται) ... μιας και τα μπερδέματα ουδείς αγάπησε. Τα φράγκα, όλοι (τους).

Και το καλύτερο ;   Έχει κάνει πρόσφατα (προ 3-4 μηνών) και ένα τοπογραφικό του χώρου εντός του οποίου κτίζεται επί 10 έτη το αυθαίρετο. Κατά τ'  άλλα όμως ... "έχει παραιτηθεί" ...

Συνεχίζεται με το πιο ουσιώδες τμήμα της αυθαιρεσίας. Με ότι ονομάζει ο Ελληνισμός ως "κράτος μπουρδέλο", αφού τα μέχρι τώρα αναφερθέντα, περιγράφουν ιδιώτες. 

Υ.γ. Γιάννη Μαντζουράνη, ετοιμάσου να σου στείλω πελάτες. Βάλε τους στην ίδια ομάδα με τον Εργολάβο - Κατασκευαστή - Μηχανικό, τ. πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ, τ. πρόεδρο της Attica bank, Γιάννη Γαμβρίλη. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου