Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Παραίνεση προς Δικαστές και Εισαγγελείς. Κάντε ένα πείραμα και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα

Δικαστές (*), κάντε το εξής : πηγαίνετε κάπου που να μη γνωρίζουν το επαγγελματικό σας αντικείμενο και ανοίξτε κουβέντα για τη Δικαιοσύνη. Θα εκπλαγείτε (;) από ότι πιστεύει η Κοινωνία για εσάς.

Με αφορμή την παραίνεση του Παναγιώτη Πικραμένου της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία δήλωσε : "για να κάνουμε μία άλλη δικαιοσύνη, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα νέα παιδιά που έρχονται για να γίνουν δικαστικοί λειτουργοί. Να τους εμφυσήσουμε μία νέα νοοτροπία ήδη από τη σχολή" προτείνω στους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης να κάνετε το εξής : 
να πάτε με απλή καθημερινή ένδυση σε κάποιο καφέ, σε κάποια κοινωνική συνάθροιση. Πόλης ή επαρχίας και να ανοίξτε μια κουβέντα με τους παρακαθήμενους σας για την Δικαιοσύνη.

Προτείνω επίσης, να αφήστε την ομήγυρη σας να μιλήσει, χωρίς να τους
διακόπτετε, ακούστε τον κόσμο με το μυαλό σας κι όχι με τα αυτιά σας, έτσι ώστε να μάθετε επιτέλους και εσείς το τι επικρατεί ως άποψη, στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, για την Δικαιοσύνη, αλλά και για τους Λειτουργούς της. Να μάθετε επιτέλους και εσείς σε πόση απαξίωση βρίσκεται αυτό που ονομάζεται Δίκαιο, Δικαιοσύνη και Λειτουργοί Της.

Σημ: όταν διαπιστώσετε κι εσείς όσα διαπιστώσετε, σκεφτείτε : όταν μπήκατε στον Δικαστικό κλάδο, είχατε ως Ιθάκη ότι επιτελείτε σήμερα ; Είστε εντάξει με τη συνείδησή σας ή μήπως είστε εντάξει με όσους σας δίνουν (ντροπιαστικές) εντολές και κατευθύνσεις ;

Σκεφτείτε επίσης άμεσα καθόσον -ίσως- η ημέρα της αυτοδικίας να βρίσκεται υπερβολικά κοντά ... 
Σκεφτείτε επίσης πως καλός ο συνδικαλισμός σας, αλλά ίπταται στη σφαίρα της φαντασίας.

* το αυτό πείραμα ας το κάνουν και τα στελέχη οικονομικών υπηρεσιών, τραπεζών, ελεγκτικών οργανισμών κλπ


Μνήμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου