Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Η απαιτούμενη παιδεία απέναντι στην εκπαίδευση που προσφέρει ο Δυτικός πολιτισμός

Ο Αστροφυσικός και Φιλόσοφος Δρ. Μάνος Δανέζης τονίζει : " ... Όπως ήδη έχουμε αναφέρει, ένας πολιτισμός στηρίζεται μεταξύ των άλλων και στην επιστημονική σκέψη, μια σκέψη όμως που δεν θα πρέπει να έχει σαν στόχο της μόνο το κέρδος ή την υστερόβουλη και φιλόδοξη σκέψη της προσωπικής και επαγγελματικής καταξίωσης. 



Στόχος της επιστήμης είναι όχι μόνο η λύση των όποιων λογικών ή παράλογων καθημερινών αναγκών του ανθρώπου, αλλά και η εσωτερική του αναμόρφωση, ώστε να μπορέσει να αντιληφθεί το πραγματικό νόημα της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της έννοιας της Πρώτης Αρχής του κόσμου. 

Η επιστήμη χωρίς ηθική καταστρέφει πολιτισμούς και δεν τους δημιουργεί.
Αυτό όμως σημαίνει "Παιδεία" και όχι "Εκπαίδευση", κάτι που όλο και

λιγότερο προσφέρει ο Δυτικός πολιτισμός».


Σχόλιο Γ.Θ.Κ. : Η ανωτέρω αποστροφή βρίσκεται στο δοκίμι των Δασκάλων Δανέζη - Θεοδοσίου και μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη στο : http://manosdanezis.gr/wp-content/uploads/2017/08/24-4.pdf ή να την απολαύσετε οπτικοποιημένη στο κάτωθι :




Διαβάζοντας την σελίδα του Δάσκαλου : manosdanezis.gr ή παρακολουθώντας τον στο Fb εδώ : facebook.com/DanezesManosDanezis μόνο πιο κοντά στην Ελευθερία και στην εσωτερική επανάσταση μπορούμε να έλθουμε. Εσωτερική επανάσταση που θα προκαλέσει και την σύσσωμη, ομόθυμη και οριστική εξωτερική κατά όσων μας δυναστεύουν.

Υ.γ. Κατόπιν των ανωτέρω, αναρωτηθείτε για μια στιγμή για ποιο λόγο τα ΜΜΕ και οι εφημερίδες προτάσσουν διάφορα reality παιχνίδια (βλ. σκουπίδια) ως  εκπομπές διασκέδασης ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου