Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Είναι μουρλοί. Έχουν θέματα οι γέροι.

Αυτά που λέει ο τίτλος είναι μερικά από τα λεχθέντα όσων, αντί να επιζητούν μόνοι τους την Διαφάνεια, χρησιμοποιούσαν ΚΑΘΕ μέσον για εκφοβίσουν, να εξαγοράσουν και να αποκοιμίσουν την κοινωνία.



Αυτά έλεγαν όσοι καμαρώνοντας πάνω στην αλαζονεία τους έλεγαν : έχουμε δικά μας άτομα σε κάθε υπηρεσία και κάνουμε ότι γουστάρουμε. Αυτά έλεγαν όσοι θαρρούσαν ότι με τις "καραβιές" από χρήμα που έχουν στα συρτάρια τους, θα κάνουν ότι θέλουν ατιμωρητί.

Αυτά έλεγαν όσοι, σε ανύποπτους χρόνους, επιβεβαίωναν με επίσημα έγγραφα
καθέναν που είχε απορίες ή και υποψίες για την ανύπαρκτη Διαφάνεια. Έγγραφα που, είτε υπήρχαν, είτε που αποκτήθηκαν, είτε που περιμένουμε.

Αυτά έλεγαν όσοι, αντί να προάγουν τον Πολιτισμό, άφηναν και προέτρεπαν την νεολαία να λέει "μουρλούς" όσους δεν ήσαν δειλοί και να μιλά στους γονείς του προσφωνώντας τους ως "γέρο" και "γριά".

Αυτά έλεγαν όσοι θαρρούσαν ότι είχαν ασυλία, ενόσω τώρα ετοιμάζονται για εισαγωγή σε ... άσυλα.

Δε πειράζει. Δεν έχουν καμία σημασία τα λεγόμενα τους. Ξεγυμνώθηκαν. 
Όπως τελείωσαν και τα "μέσα" τους. Τους πήραν στο λαιμό τους οι αλαζόνες αλλά και η αδηφαγία των "μέσων".

Και όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση όπου, κάποιοι έβαλαν το χέρι τους στη φωτιά για να βγάλουν τα κάστανα, έτσι και τώρα, στο τέλος, θα δώσουν τη χαρά στην Κοινωνία για να γιορτάσει νιώθοντας ελεύθερη επιτέλους από την πολυετή φοβία, τον τρόμο και την αγωνία "μπας και τους ακούσει ή τους καρφώσει κάποιος στους ... ισχυρούς με τα ... μέσα" ή "μπας και γλείψουν κανένα κοκαλάκι" ...

Κυρίες και κύριοι, προ 10ημέρου, σας (τους) είπαμε, με λόγια του Σοφοκλή : ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως. Βλέπε το : Τικ τακ, τικ τακ, τικ τακ.
 
Επιστρέφουμε.

Υ.γ. και παρακαλούμε να το κρατήσετε στο νου σας πολύ καλά. Δε έφταιγαν ΜΟΝΟ όσοι ... έκαναν. Έφταιγαν και όσοι σιγόνταραν όσους ... έκαναν. Όπως φταίνε όσοι - ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΘΕΣ - προσπαθούσαν να ξελασπώσουν τους ... πεντακάθαρους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου