Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Η Ε.Ε. ήταν έμπνευσης του υπουργού οικονομικών του Χίτλερ, Φούνκ

Για να ξεμπερδεύουμε μια και καλή με τους ευρωλιγούρηδες... Η ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) υπήρξε ναζιστικής εμπνεύσεως ιδέα.

Το εικονιζόμενο εξώφυλλο είναι μπροσούρα με τίτλο "Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα" του Υπουργού Οικονομικών των Ναζί Βάλτερ Φουνκ με εισαγωγή του καθηγητή Χάινριχ Χούνκε, Προέδρου της Ένωσης Εμποροβιομηχάνων του Βερολίνου. Αποτελεί έκδοση της ένωσης αυτής και του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Βερολίνου με ημερομηνία εκδόσεως το 1942, δηλαδή μεσούντος του Γ' Ράιχ. Η μπροσούρα αυτή φέρει τη σφραγίδα της

Εθνικής Βιβλιοθήκης της Βιέννης. 

Το εικονιζόμενο αντίτυπο προέρχεται από το βιβλίο "Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) - Οι καταβολές της ΕΕ - Το οικονομικό πρόσωπο της Νέας Ευρώπης" του Βάλτερ Φουνκ, Υπουργού Οικονομικών και Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, που μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον Έντουαρντ Σπάλτον, τον επί σειρά ετών Πρόεδρο της "Καμπάνιας για Ανεξάρτητη Βρετανία", τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω, να μου δώσει το συγκεκριμένο βιβλίο και τον οποίο ευχαριστώ δημοσίως γι' αυτό.

Κατόπιν των ανωτέρω είμαι σίγουρος ότι δεν έχετε πλέον απορίες, γιατί πορευόμαστε όπως πορευόμαστε τα τελευταία χρόνια... 

Οι υπερασπιστές της ΕΕ ενδέχεται να μην το ξέρουν. Το ερώτημα είναι γιατί δεν το βλέπουν, ιδίως με την εξέλιξη που έχει πάρει το "ευρωπαϊκό οικοδόμημα" τα τελευταία χρόνια.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα απορείτε με την κατεύθυνση που έχει πάρει η ΕΕ και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την πατρίδα μας, θυμηθείτε την προέλευσή της.

Αναστάσιος Κώνστας
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου