Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Οι Τραπεζίτες που είχαν ως συμβούλους τη μισή κυβέρνηση, θα δικαστούν ;

"Κάθε εξουσία είναι εντελώς ταπεινωτική. Εξευτελίζει τόσο εκείνον που την ασκεί όσο κι εκείνον που την υφίσταται". Όσκαρ Ουάιλντ.

Από τις αρχές του έτους γίνεται στο 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των χρηματοδοτήσεων εκ ποσού 44 εκατομμυρίων euro στον ΔΟΛ, επί εποχής Ψυχάρη, από την τράπεζα Alpha.

Μαζί με τον Ψυχάρη δικάζονται και οι :

  • Δημήτρης Μαντζούνης : δ/νων σύμβουλος Alpha bank
  • Γιώργος Αρώνης : αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος Alpha bank
  • Αρτέμης Θεοδωρίδης : αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος Alpha bank
  • Κώστας Δορκοφίκης : εντεταλμένος γενικός δ/ντής Aplha bank
  • Αλέξης Πιλάβιος : γενικός δ/ντής σε θέματα private banking της Aplha bank (και τ. πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς)
  • Σπύρος Ανδρονικάκης :  γενικός δ/ντής ανάληψης κινδύνου (Risk managment) της Aplha bank
  • Μανώλης Αρζινός : δ/ντής private banking
  • Μανώλης Πετράκης : αναπληρωτής δ/ντής private banking και μετέπειτα πρόεδρος του Ταμείου τραπεζουπαλλήλων ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ.

Πετράκης - Σταθόπουλος
"Ωραία", θα πει ο κάθε εχέφρων Πολίτης, που όμως, ξεχνά ότι για μεγαλύτερα και αριθμητικά περισσότερα ... δάνεια από την Attica bank των Γαμβρίλη - Αντωνόπουλου - Πανταλάκη - Μάραντου - Σταθόπουλου - Μαμαλούγκα - Δαυίδ - Τσάδαρη - Άννινου  κλπ ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Ίσως γιατί δεν έφτασε η ώρα τους. Ίσως διότι στην attica bank ήταν (και ακόμη παραμένουν ορισμένοι κυβερνητικοί) ως "σύμβουλοι" διοίκησης. 
Μερικοί απ' αυτούς που διατέλεσαν "σύμβουλοι" ; Δραγασάκης, Κατρούγκαλος, Πετρόπουλος, Μητρόπουλος, Σπίρτζης, Τσουκαλάς, Κοτζιάς.

Ίσως διότι ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, εξακολουθεί και έχει σχέσεις με τον μισό ΣΥΡΙΖΑ και με την Attica bank (βλ. σχετικά και στην ΑΥΓΗ του ΣΥΡΙΖΑ).

Ίσως διότι δεν το επιτρέπει η "ανεξάρτητη" ΤτΕ και ο Στουρνάρας της που κρατά ακόμη τον πολλάκις ποινικά υπόδικο Πανταλάκη στην καίρια θέση του δ/ντος συμβούλου της τράπεζας Αττικής.

Ίσως διότι ο Μαντζουράνης (του σκάνδαλου Κοσκωτά - ΠΑΣΟΚ - Τράπεζας Κρήτης) είχε ως μέντορα του τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο ...
Ίσως διάφορα ...


Συνεχίζεται.


Ψαχτήρι

Σχόλιο Γ.Θ.Κ. : εδώ ρε φίλε έριξαν πρόστιμο 2.600 € στη γερόντισσα που πούλαγε  πλεκτές κάλτσες στην λαϊκή. Στη γερόντισσα που προθυμοποιήθηκαν οι κυβερνητικοί να της πληρώσουν το προηγούμενο πρόστιμο των 200 €, κι εσύ μου λες να δικαστεί το βαθύ - βαθύ (παρά)κράτος του ΠΑΣΟΚ που κυβερνά με το όνομα "ΣΥΡΙΖΑ" ;

Σε τελική ανάλυση, αν δικαστούν για τα μετοχοδάνεια και για τα δάνεια Καλογρίτσα οι της Attica bank, θα είναι σαν να δικάζεται η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ...

Για πόσο ακόμη όμως ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου