Κυριακή 21 Απριλίου 2019

"Γνωρίζω επ' ακριβώς το εσωτερικό του σπιτιού σου"

Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που ρυπαρές εκπομπές όπως το big brother προσπάθησαν και κατάφεραν να βάλουν τους λαούς στο ... πνεύμα "άσε  μας να σου δείξουμε τι συμβαίνει σ' ένα σπίτι", μη λέγοντας την συνέχεια του ... πνεύματος τους που συμπλήρωνε το "και μετά άσε μας να δούμε τι κάνεις στο δικό σου σπίτι".


Ελάχιστα χρόνια πέρασαν από την έλευση της "φιλοσοφίας" του "όλες οι ζωές στη φόρα" και έκαναν την εμφάνισή τους χιλιάδες κάμερες στο κέντρο και στα περίχωρα του Λονδίνου, κάμερες στους συρμούς των metro, κάμερες σε αίθουσες, κάμερες σε εργασιακούς χώρους και αλλού.
Σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις των καμερών η "κάλυψη" των κυβερνήσεων περιγραφόταν με τα 
α) "κάνουμε ότι κάνουμε για την ασφάλειά σας" 
β) υπάρχουν αρμόδιοι θεσμοί (;;;) που ελέγχουν ότι δεν θα διαρρεύσουν τα προσωπικά σας δεδομένα"
γ) υπάρχουν Νόμοι που καλύπτουν τους νομοταγείς πολίτες ...

Όμως η σκληρή πραγματικότητα "είπε" άλλα ...


Δεν πάνε 2 μήνες από τότε που η Google παραδέχθηκε ότι στη συσκευή της με την εμπορική επωνυμία "nest guard" που προωθήθηκε από τη Google από το 2017 ως συναγερμός, υπήρχε μικρόφωνο !!! που α) δεν περιγραφόταν στα προσπέκτους του συναγερμού και β) (θεωρητικά) δεν έπρεπε να υπάρχει σε ένα συναγερμό !!!
Βεβαίως, η Google την γλύτωσε με ένα "συγνώμη" ενόσω ένας Θεός γνωρίζει τι προσωπικά δεδομένα έχει συλλέξει με τη συσκευή της αυτή.

Παράλληλα, ποιος δε γνωρίζει τις παραβιάσεις της προσωπικότητας στις οποίες συνέχεια προβαίνει η πλατφόρμα Facebook ; αλλά ακόμη και τις διαρροές (;;;) προσωπικών δεδομένων από τη yahoo mail. Που και αυτές οι εταιρείες με τη σειρά τους γλύτωσαν με κάτι μικρά (μπροστά στα κέρδη τους) πρόστιμα ...

Σε όλα αυτά υπήρχε ένα κενό ...

Οι εταιρείες, οι υπερεθνικοί οργανισμοί, γνώριζαν πως νιώθει ο χρήστης της πλατφόρμας τους (facebook), και τι κάνει ο χρήστης Microsoft και Google μέσα από την ανάγνωση (πάντα για ... καλό σκοπό, [βλ. διόρθωση, αρχειοθέτηση κλπ] όπως έλεγαν οι εταιρείες) των mails.

Και το "κενό" που προυπήρχε περιγράφεται με το "δε γνωρίζω (εγώ η εταιρεία) πως είναι μέσα το σπίτι σου, ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ !!!

Από ότι φαίνεται, η χαριστική βολή στις Κοινωνίες των Ανθρώπων έρχεται με προγράμματα - πλατφόρμες όπως το Ekahau HeatMapper Map Wi-Fi Coverage and make it faster

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα - πλατφόρμα, ο χρήστης του "μετράει" (και η εταιρεία καταγράφει ;;;) την ένταση του WiFi στο σπίτι του, την ίδια ώρα που καταγράφονται (μέσω της ακτινοβολίας του wifi) οι τοίχοι, τα έπιπλα, ακόμη και τα πατάρια και τα υπόγεια σε ένα σπίτι !
Εν ολίγοις, επιβεβαιώνεται πλήρως ο τίτλος του παρόντος !

... Βεβαίως οι εταιρείες κάνουν ότι κάνουν ... στο όνομα του ... κοινού καλού και εν προκειμένω, για την επιτάχυνση του wifi μας (όπως μας λένε οι εταιρείες) ...

Το τι θα επιλέξει ο καθένας μας, είναι προσωπικό θέμα. Δεν μπορεί όμως να παραβλεφθεί ότι "η προσωπικότητα του Ανθρώπινου Γένους, όσο πάει και ... τιθασεύεται περισσότερο από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων".
Τα θέλουμε όλα αυτά ; Για πόσο καιρό ακόμη θα ανεχόμαστε τον εκχυδαϊσμό των ζωών μας ;


Ψαχτήρι, 3v@n

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου