Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΛΑΚ - ΛΕΠΕΤΕ. Δύο όμοιες υποθέσεις με διαφορετικές αντιδράσεις από τους ενδιαφερόμενους

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ διάλογος για το ΛΕΠΕΤΕ και οι ... άλλοι ...


Στα 8 1/2 χρόνια που είμαι σε δικαστικό αγώνα με τα λαμόγια που διοικούσαν την Τράπεζα των Μηχανικών, την Αττικής και με ορισμένους απογόνους τους στην ίδια τράπεζα, δεν έμεινα ούτε στιγμή με σταυρωμένα χέρια, δεν δείλιασα, δε γονάτισα, δε παράτησα τον αγώνα για την αποκατάσταση του Δικαίου. 



Ναι, σίγουρα οι συγκρίσεις δυνάμεων μεταξύ των αντικρουομένων δυνάμεων, του Δαβίδ (εγώ με κάποιους αφανείς για ευνόητους λόγους συναγωνιστές) κατά Γολιάθ (Attica bank) ήταν και παραμένει άνιση καθώς, η ρήση ενός εκ των στελεχών της Attica bank ήταν ξεκάθαρη "που πήγες ρε συ και τα έβαλες με το θεριό ; Εμείς έχουμε συρταριέρες χρήματα. Εσύ πόσο θα αντέξεις οικονομικά ;".

Κι όμως δεν δείλιασα και δεν το σκέφτηκα ούτε καν για μια δεύτερη φορά. Έβαλα το κεφάλι κάτω και αντιστάθηκα - αντέδρασα με όλες μου τις δυνάμεις, πάντοτε με τη βοήθεια εξαιρετικών και πραγματικά ακέραιων και δυνατών συναγωνιστών, στην παράνομη, αντικαταστατική και αήθη επίθεση που δέχθηκα από την Τράπεζα για την οποία εργάστηκα με εντιμότητα και ακεραιότητα, με όλο μου το είναι για να μη χαθούν χρήματα και για να μεγαλώσει και εκείνη (σ.σ. βεβαίως δεν είναι απρόσωπη) μου το ανταπέδωσε με παλιανθρωπιά, δολοπλοκία και ανηθικότητα καθώς μόνιμα αδυνατούσα να εμπλακώ σε τερτίπια, βυζαντινισμούς και ανομία που θα είχαν αντίκτυπο στην Κοινωνία αλλά και στην ίδια την εταιρεία. 

Σ' αυτόν τον αγώνα έμαθα και κάτι ακόμη. Πως ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ όλων είναι 
  1. η ορθή και δυνατή εκπροσώπηση μου από Νομικό και 
  2. η βαθύτατη επιθυμία για Δικαιοσύνη
Ενώ το δεύτερο δε μου έλειψε ποτέ, κάποια στιγμή, η ζωή μου έδωσε και το πρώτο σκέλος εκ των σημαντικών κι έτσι το σκέλος της αντίστασης, τελείωσε. Τώρα έρχεται η συνέχεια του ...

Επίσης μέσα σ' αυτά τα χρόνια, ο εργοδοτικό ... συνδικαλισμός της Attica bank έδειξε με τον πιο άσχημο τρόπο του το επίπεδό του, το ποιόν του και το τι πραγματικά πρεσβεύει, αφού όχι μόνο στην περίπτωση την δική μου αλλά και σε πλείστες άλλες, όχι μόνο δεν πήρε θέση υπέρ των εργαζομένων αλλά αντιθέτως επιτέθηκε σ' αυτούς. Και συνεχίζει  να κάνει το ίδιο !

ΛΑΚ - ΛΕΠΕΤΕ - Μαθήματα συμπεριφοράς 

και αντίστασης, από τους αγωνιζόμενους


Σε έναν από τους τομείς που ο ... συνδικαλισμός της Attica bank έκανε πως δεν έβλεπε ή
έκανε ότι ήθελε η εργοδοσία, ήταν ο Λογαριασμός Ασφαλιστικών Καλύψεων (ΛΑΚ)
Όταν μιλάμε για το ΛΑΚ μιλάμε για χρήματα των υπαλλήλων που κρατούνταν επί σειρά ετών και καταθέτονταν σε Ιδιωτική Ασφαλιστική Εταιρεία, ως ιδιωτικό συμβόλαιο, έτσι ώστε όταν ο υπάλληλος θα έπαιρνε τη σύνταξή του, να "έβρισκε μπροστά" ως επικούρηση ένα πρόσθετο ακόμη ποσό για τα χρόνια της τρίτης ηλικίας ή/και της δεύτερης, αν μιλάγαμε για μητέρες ανήλικων τέκνων.

Ανάλογο λογαριασμό είχε και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) για το προσωπικό της, τον επονομαζόμενο Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ)

Κοινά στις δύο περιπτώσεις (ΛΑΚ και ΛΕΠΕΤΕ) υπάρχουν ατέλειωτα κοινά, όπως είναι κοινοί χειριστές ή/και (δήθεν) παρεμβαίνοντες δικηγόροι (που έγιναν και υπουργοί επί ΣΥΡΙΖΑ), αδιαφάνεια στις κινήσεις των λογαριασμών αυτών (προσωπικά είχα ενδιαφερθεί να μάθω για το σημείο που βρίσκονταν οι κρατήσεις μου - για την κατάσταση του Λογαριασμού ΛΑΚ στην χειρίστρια Ασφαλιστική εταιρεία (Εθνική Ασφαλιστική) πριν απολυθώ παράνομα από την Αττικής και, η Ασφαλιστική με παρέπεμπε στο ... Σύλλογο εργαζομένων κι εκείνος με τη σειρά του στην Ασφαλιστική ...
Άλλα που συνέβησαν ως "κοινή μοίρα" στους ΛΕΠΕΤΕ και ΛΑΚ ήταν η απόφαση (;;;) των διοικήσεων των Συλλόγων ΕΤΕ και Attica bank αντίστοιχα, να ... επενδυθούν χρήματα στις ΑΜΚ των δύο αυτών Τραπεζών με κοινό "αποτέλεσμα" του μοιραίου, την μοιραία τους ελαχιστοποίηση ...
Αυτό βεβαίως οφειλόταν στην "διαχείριση" που έκαναν οι διοικήσεις των εν λόγω εργαζομένων (βλέπε τμήματα του Συλλόγου Εργαζομένων και των δύο Τραπεζών). 
Διαχείριση όπου, ο μόνος χαρούμενος δεν ήταν ο εργαζόμενος που έδινε αφειδώς τα χρήματά του για να τα βρει εμπρός του στα γεράματα (και τα έχασε), αλλά οι οι διοικήσεις των ΕΤΕ και Attica bank που καμάρωναν πως βρήκαν (όταν τα ήθελαν) τα απαιτούμενα (χαμένα πλέον) κονδύλια των ΑΜΚ ... 
Χαρούμενοι βεβαίως και παραδόξως ήταν και οι εργοδοτικοί πρόεδροι των Συλλόγων εργαζομένων. Γιατί άραγε ;;;;; .... 
Σχετικές ανακοινώσεις των δύο Συλλόγων για τις εποχές που καμάρωναν για τις "επενδύσεις" υπάρχουν παααάρα πολλές και βέβαια θα είναι στη διάθεση της κάθε Έδρας, όταν θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου !

Επιστρέφοντας εις το θέμα του τίτλου, άξια προσοχής είναι η συμπεριφορά των αμέσως ενδιαφερομένων. Των Εργαζομένων στις δύο Τραπεζικές Εταιρείες  (ΕΤΕ και Attica bank).
Αναλυτικότερα, ενώ οι συνάδελφοι συνταξιούχοι (και μη) της ΕΤΕ αντιδρούν δυναμικά και με ανοικτά forums συζητήσεων, οι ομόλογοί τους της Attica bank ... το πουλάκι τσίου - κιχ.

Ενδεικτικά λοιπόν παραθέτω ορισμένα θέματα που έχω σταχυολογήσει από αγωνιστές της ζωής, συνταξιούχους και μη υπαλλήλους της ΕΤΕ. 






Ειδικά για την συγκεκριμένη ανάρτηση καθώς και οι δύο επόμενες αυτής - διαμαρτυρίες του συν/φου  Κώστα, τονίζω ότι υπάρχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΟ ... ιστορικό που κάποια στιγμή (όχι αργά) θα απασχολήσει Όσους θα ασχοληθούν. Μαζί με πάρα πολλά άλλα (όπως προείπα).










http://bankingnews.gr/index.php?id=395225

https://www.facebook.com/groups/923001854410682/permalink/2554848554559329/

https://www.facebook.com/groups/923001854410682/permalink/2267927486584772/
Έχω την δυνατότητα να αναρτήσω μερικές χιλιάδες ακόμη τέτοιες αναρτήσεις, συζητήσεις, διαμαρτυρίες συνταξιούχων της ΕΤΕ για το ΛΕΠΕΤΕ τους.
Θα σταματήσω όμως μιας και θέλω να αναφερθώ στη σημαντική συμβολή - συμπαράσταση  δικηγορικών γραφείων στους συναδέλφους thw ETE. 
Ζητώντας συγνώμη για την όποια μου ΜΗ ΓΝΩΣΗ, θα αναφερθώ σε δύο γραφεία. Σε εκείνο του Γιώργου Χανιώτη 
και του Γιάννη Κυριακόπουλου (από το γραφείο Kyros Low)

Ειδικά αυτός, ο Γιάννης Κυριακόπουλος σφυροκοπάει και σε ένα άλλο επίπεδο όσους θεώρησαν ότι μπορούν να κλέψουν τους  κόπους των εργαζομένων, χωρίς τιμωρία. Βλέπε το : https://helinas.gr/el/ta-nea-mas/156 ....

Ο αντίποδας ...


Στον αντίποδα αυτών, οι συνταξιούχοι της Attica bank για τους οποίους θα σας παραπέμψω στη σελίδα τους : http://passyta.gr/enotites/1.arxiki/index2.htm για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας ...

Αν δε σκεφτείτε να βρείτε ΑΝΟΙΚΤΟ Forum συζήτησης τότε θα πέσετε επάνω στο ΚΛΕΙΣΤΟ (για τους τρίτους) https://www.facebook.com/groups/489484798117810/ 
καθώς και το επίσης ΚΛΕΙΣΤΟ για τρίτους αναγνώστες, πιθανά σχολιαστές  https://www.facebook.com/groups/489484798117810/
 
                   
Τι είπαμε ότι ισχύει στους αγωνιστές της ΕΤΕ ; 
Ότι βλέπετε στη φωτογραφία της κορυφής του παρόντος. ΟΛΕΣ οι συζητήσεις τους, καθόσον είναι ΤΜΗΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Κοινωνίας !!! γίνονται ΔΗΜΟΣΙΩΣ, ΕΝΤΟΝΩΣ και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!!


Το παρόν ξεκίνησα να το γράφω την 6-4-2018 και μετά από αρκετό κόπο το συμμάζεψα στα ανωτέρω. Ευχαριστώ από καρδιάς για τον χώρο που μου δίνετε καθώς και για την οποιασδήποτε μορφής στήριξή σας.

Με εκτίμηση
Γιώργος Θ. Κανελλάκης
τηλ : 6977-913-924
Ένας συνάδελφος Πολίτης

Που με έχετε φιλοξενήσει ουκ ολίγες φορές και που μου στέκεστε ως Οικογένεια κι όχι όπως ... κάποιοι άλλοι ... συνδικαλΗστές ... (Βλέπε εδώ κι εδώ εδώ) και που έχετε βροντερή και Δημόσια φωνή κι όχι ... μουγκαμάρα (όσων δεν λατρεύουν την διαφάνεια) ! 
Όπως με έχουν φιλοξενήσει και με έχουν στηρίξει και Μηχανικοί του ΤΣΜΕΔΕ, (ΟΧΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΣΜΕΔΕ για το έκτρωμα - επένδυσή του που είναι ο μεγαλομέτοχος της Attica bank κι έχει Forums επίσης Ελεύθερα κι όχι "κλειστά") !!!

Υ.γ. Χάρη Δάσκαλε των Συνταξιούχων της Attica bank, όταν δεν υπάρχει Δημόσιος Διάλογος, τότε -ότι υπάρχει- δεν είναι ,αλλά κάτι άλλο ...
Σταθόπουλε του Συλλόγου εργαζομένων της attica bank, απαξιώ να ασχοληθώ μαζί σου !

Upd. Τρομερό ! Στο πνεύμα του ... συνδικαλισμού της Attica bank, πλέον και "ουρές" της ΕΤΕ που απειλούν συναδέλφους που ζητούν τα αυτονόητα δίκαιά τους, με μηνύσεις. 

Σίγουρα, μετά και απ αυτή την ... εξέλιξη, οι εργοδοτικοί συνδικάλες  θα πρέπει να άδουν το ".... Εμπρός Λαέ, στο δρόμο που χάραξαν οι Σταθόπουλος, Γαμβρίλης, Μάραντος, Πετρόπουλος, Μαντζουράνης, Κανελλόπουλος κατά του Κανελλάκη" κλπ κλπ 

Σημ. ΑΝ υπάρχει κάποιο ΑΝΟΙΚΤΟ forum (χαχαχα) συζητήσεων στους συνταξιούχους της Attica bank ή/και στους υπαλλήλους, ευχαρίστως να το φιλοξενήσουμε και να λάβουμε μέρος στις όποιες συζητήσεις του, εκτός αν αναφέρονται σε εκδρομές και στο τι είπε ο Κούκος της ΟΤΟΕ (διότι βαριόμαστε τα χαζά που δεν ενδιαφέρουν ΚΑΘΟΛΟΥ την Κοινωνία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου