Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Πως μπορώ να απαξιώσω μια κρατική επιχείρηση ώστε να την χαρίσω σ΄ έναν ιδιώτη ;

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) ήταν ανέκαθεν ο Δημόσιος Οργανισμός,  που είχε παρουσία σε κάθε γωνία της χώρας. Σε ορισμένα δε σημεία της Επικράτειας, την δεκαετία του 1950, υπήρχαν ταχυδρομεία ή τα περιδιάβαιναν έφιπποι ή πεζοί ταχυδρόμοι ακόμη και σε περιοχές που δεν είχαν εξηλεκτριστεί.

Από τις παραμονές της έλευσης των κτηνωδών Μνημονίων, ένας οργανισμός που μπήκε στο στόχαστρο των "επενδυτών" (τοκογλύφων) ήταν και τα ΕΛ.ΤΑ. αρχικά διαλύοντας έναν κλάδο των ΕΛ.ΤΑ., το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.). 

--------------------

Πέμπτη 18-7-2019 ο πελάτης μπαίνει στο τοπικό ταχυδρομείο κεντρικής περιοχής της Αθήνας, παίρνει αριθμό προτεραιότητας από το αυτόματο

μηχάνημα και περιμένει να έλθει η σειρά του για να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ. 

43 λεπτά αργότερα έρχεται η σειρά του, δίνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ στον υπάλληλο κι εκείνος του λέει : "από το πρωί ενώ έχουμε on line, δεν λειτουργεί το υποσύστημα της ΔΕΗ κι έτσι δε μπορώ να καταχωρήσω τον λογαριασμό. Ή θα περιμένετε μέχρι να δούμε αν θα λειτουργήσει ή ελάτε άλλη μέρα". 

Ο πελάτης μένει άναυδος και φεύγει εμφανώς εκνευρισμένος. Πηγαίνει στο απέναντι οικοδομικό τετράγωνο όπου υπάρχει ένα υπεκατάστημα (market in). Αγοράζει 5 πράγματα και φεύγοντας συζητά με τον επόμενο πελάτη του S/M για την "νίλα" της αναμονής του στα ΕΛ.ΤΑ. 

Τότε ο ταμίας του λέει : "πληρώστε το σε εμάς". Δίνει τον λογαριασμό και 5 δευτερόλεπτα αργότερα φεύγει. Ικανοποιημένος μεν που έκανε την δουλειά του, εξοργισμένος δε με τα ΕΛ.ΤΑ. ενώ θα έπρεπε να είναι με όσους απαξιώνουν τα ΕΛ.ΤΑ. έτσι ώστε να το χαρίσουν σε κάποιο ... επενδυτή που θα το αρπάξει είτε με 1 €, (όσο δηλαδή ξεπουλήθηκε η Εμπορική Τράπεζα ή όπως χαρίστηκε το Τ.Τ. στον ... επενδυτή Eurobank του Λάτση για να μη κλείσει η EFG, η Αγροτική Τράπεζα στην Πειραιώς του Σάλλα κοκ) είτε με κάποια χρήματα που θα τα ... βρει από δάνειο κάποιας τράπεζας ...

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο του ξεπουλήματος έναντι πινακίου φακής ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Τ.Τ. στον Λάτση, η φυλλάδα του κάλπικου και προδοτικού ΣΥΡΙΖΑ, Η ΑΥΓΗ, βλέπε εδώ, έγγραφε : 
" Οι παράνομες και εγκληματικές ενέργειες, που επιχειρούνται μήνες τώρα σε βάρος του ελληνικού λαού, με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που μόνο με πλιάτσικο μπορεί να συγκριθεί, την απροκάλυπτη εξαφάνιση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, που είναι οι δημόσιες τράπεζες, και τη συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας, συνεχίζονται και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τις αδιαφανείς και απίστευτες διαδικασίες πώλησής του".

Η συνέχεια αγαπητή Ελληνική Κοινωνία θα δοθεί με τα ΕΛ.ΤΑ., το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, το Αιγαίο, την Θράκη και ίσως κι άλλα ...(μετά την Μακεδονία ΜΑΣ, τον ΟΣΕ, τον ΟΤΕ, τα λιμάνια μας και τόσα άλλα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου