Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Από τον Όθωνα στους ... προέδρους της Δημοκρατίας, ένα τσιγάρο δρόμος

Το προτεκτοράτο των Βορείων, "η ωραία Ελλάς". 

"Ο Έλληνας θέλει τον Γερμανό του".


Διαπιστώνουμε με έκπληξη πως ορισμένοι συμπολίτες ΔΕΝ γνωρίζουν πως οι Ούννοι και οι εν γένει "Βόρειοι" (Γερμανοί και Δανοί) δεν έφυγαν ποτέ από το προτεκτοράτο τους (την Ελλάδα ΜΑΣ) που την λεηλατούσαν μονίμως μαζί με την ντόπια elit.

 
Φερ' ειπείν, θα πρέπει να θυμούνται οι Έλληνες πως ο βασιλιάς που καπέλωσαν στην Ελλάδα, μετά την απελευθέρωση, ο ... κύριος Όθωνας, ήταν Βαυαρός του Οίκου Βίττελσμπαχ.

Ο Γεώργιος Α' ήταν Δανός του Οίκου Γκλύκσμπουρκ. Όπως και όλοι οι
βασιλεύοντες στο προτεκτοράτο, μέχρι και τον Κοκό (Κωνσταντίνο).

Στις τοποθετήσεις αυτές των ... βασιλέων, οι Άγγλοι -ανέκαθεν- έπαιξαν ζωτικό ρόλο, σε βάρος της Ελευθερίας του Τόπου που άφησαν ως ανεκπλήρωτη παρακαταθήκη οι Κολοκοτρώνης, Ανδρούτσος, Καραϊσκάκης, Μπότσαρης, Μαντώ, Κανάρης και άλλοι πολλοί (τρελοί σύμφωνα με τους ... νουνεχείς).



Κάπου ενδιάμεσα όλων αυτών, βασίλευσαν (προέδρευσαν σύμφωνα με ορισμένους) οι Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κάρολος Παπούλιας, Προκόπης Παυλόπουλος, έχοντας όμως πάντοτε στο πλάι τους κάποιους τοποτηρητές όπως οι Γερμανοί Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ (πρόσφατα) και Γκύντερ 'Αλτενμπουργκ (στην προηγούμενη Κατοχή) καθώς, "ο Έλληνας θέλει τον Γερμανό του" όπως έλεγε η γνωστή διαφήμιση. 
Σημ: Ο Καραμανλής είχε τότε τον Μέρτεν ...



Ξεχάσαμε κάτι ; Βεβαίως. Την ΑΑΔΕ, δηλαδή τον φορομπηχτικό μηχανισμό της Ελλάδος που δημιουργήθηκε μετά από τις επιταγές των Ναζί (του κρατιδίου της Γερμανίας Ρηνανία - Βεστφαλία με τα 18 εκ. πληθυσμό) που, ενώ αρχικά το λογότυπό του ήταν χρώματος μπλε, μετατράπηκε σε μαύρο (για να μας θυμίζει την προέλευσή του) ...




Σε όλα αυτά ο θεοσεβής μεγαλόσχημος κλήρος είχε σημαντικό ρόλο. Επιβαρυντικό. Όπως είχαν και οι Τούρκοι από το "Φανάρι", καθώς όλοι οι γηγενείς και εισαγόμενοι κατακτητές ... ήταν θεοσεβούμενοι. Αυτό όμως είναι μάχη μιας άλλης μέρας.

Δαμασκηνός και Τσολάκογλου                                       Ιερώνυμος και Φούχτελ





Ένα βαφτιστήρι του Παλατιού μεν, παιδί του ΕΛΑΣ δε, που δεν θα πάψει ποτέ να είναι Δημοκράτης.


Γ.Θ.Κ.

Σημ: το ανωτέρω γράφτηκε την 7-7-2017 και επικαιροποιείται τώρα. Οι λόγοι καθυστέρησης ανάρτησης του θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω. Για την ώρα, απολαύστε € και Ε.Ε. ...



Upd. 25-7-2019 Σχόλιο του Απόστολου Παρασκευόπουλου, που το υιοθετώ : 

Οι Glücksburg δεν είναι Δανοί, άλλωστε κι ίδιος ο Κοκός έλεγε ότι είναι από τον οίκο του Ολδεμβούργου (Oldenburg), δηλαδή και αυτοί είναι Γερμανοί, του οίκου Glücksburg-Oldenburg-Schleswig-Holstein. 

Ο πύργος των Glücksuburg είναι στο Glücksuburg της Β. Γερμανίας, ένας πολύ όμορφος πύργος μες στο νερό. 

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι από τους βασιλιάδες μας που έκαναν οικογένεια (Γεώργιος Α, Κων/νος Α, Παύλος και Κων/νος Β), μόνο ο Γεώργιος πήρε "Ρωσίδα", την Όλγα (η οποία όμως είχε Γερμανίδα μαμά). 

Ο Κων/νος πήρε την Σοφία, ο Παύλος την Φρειδερίκη και ο Κοκός την Άννα Μαρία. Η Σοφία και η Φρειδερίκη ήταν Γερμανίδες, ενώ η Άννα Μαρία της ιδίας (γερμανικής) βασιλικής οικογένειας της Δανίας. 

Τώρα πώς γίνεται θα μου πεις μια γερμανική οικογένεια να βασιλεύει στη Δανία; 

Εδώ βασίλεψε στην Ελλάδα, κι εδώ που τα λέμε (εδώ συνδέεται κι η Αγγλία) βασιλεύει ακόμη στην Αγγλία, καθώς από το μακρινό 1714 (king George I), ο οποίος δεν ήξερε καν αγγλικά ! 

Ο οίκος του Αννοβέρου, που μετά έγινε οίκος Sachsen Coburg επί Βικτωρίας, κι έπειτα απλώς μετονομάστηκε σε οίκο windsor, έτσι για να ακούγεται πιο αγγλικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου