Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Τελείωσαν τα Μνημόνια και η λιτότητα ; Ναι. ... και ύστερα ήλθαν οι μέλισσες ...

Ήταν κάπου στο 2000 όταν οι δύο εξ αίματος συγγενείς δημιούργησαν μια επιχειρησάρα με γυναικεία αξεσουάρ μόδας, με δήθεν εργοστάσια στην Κίνα, με ακριβοπληρωμένα μαγαζιά σε καίρια βλαχοκυρίζικα πολυκαταστήματα, με γκλαμουριά περίσσια και γρόσια που έπεφταν από τον ουρανό από τις τσέπες των χαχόλων που ψώνιζαν κάθε τσίτσι, για δαντέλα και με δάνεια πολλά.

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που η επιχειρησάρα άρχισε προ έτους να μη πληρώνει

τους υπαλλήλους της. Τα παιδιά που στέκονταν 8-10-12 ώρες στο πόδι για ένα ξεροκόμματο και τους έφευγε το σάλιο για να ψήσουν την τσουράπω που ήθελε να γίνει μανεκένε.
Για τις τράπεζες δε θα πω διότι δε με νοιάζει. Ήξεραν εξ αρχής που και ποιους δάνειζαν.

Από τα μέσα του 2018, τα πράματα (χωρίς το "γ") ζόρισαν και άρχισαν να την κάνουν με γρήγορα βήματα οι υπάλληλοι, που είχαν να δουν λεφτά - κουτσουρεμένο μισθό,  εδώ και μήνες. 
Παραίτηση το ονόμαζαν και η κακομοίρα η τέως υπάλληλος σχεδόν χαρούμενη έμπαινε στον ΟΑΕΔ, απολαμβάνοντας τα λίγα μεν, φράγκα δε, στην τσέπη της, χωρίς να σκέφτεται ότι κι αυτά είναι για λίγο καιρό.

Μετά όμως ήλθαν και οι απολύσεις.

Αρχικά 10, μετά 20, μετά 30, κατοπινά 40 και δώστου να χει οι ... αποχωρήσεις, την ίδια ώρα που οι λογισταράδες - Ελεγκτές τα βρίσκουν όλα χάρμα. Όπως και η Πολιτεία με τους επιθεωρητές εργασίας της ..."

Συνεχίζεται δυστυχώς για τους εργαζόμενους δούλους και για όσους πίστεψαν πως μέσα από θανατηφόρα Μνημόνια, από Ε.Ε και από €, θα υπάρχει ανάπτυξη και πράσινα άλογα.  

Και θα συνεχιστεί μέχρι η μγαλοεταιρεία με τα γκλαμουράτα μαγαζιά σε αεροδρόμια και πολυκαταστήματα, πουλάει μούρη με τα κλεμμένα από τους εργαζόμενους χρήματα, καθώς οι ... επιχειρηματίες - επενδυτές κυκλοφορούν με κουρσάρες. 

Για την μεταφορά απ' όσα μου έλεγε φίλη μου και τα σημείωνα, Επιστάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου