Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Ας κάνουμε κάτι καλό και χρήσιμο για τον εαυτό μας. DIY

Δυστυχώς, για τον νεοέλληνα βρώσιμα είναι μόνο τα χόρτα που αγοράζονται από τον μανάβη ή το super market.

Ραδίκια, βλίτα άντε και σκόρδο, κρεμμύδι, ρίγανη και χαμομήλι αποτελούν "χόρτα" για τον ... νεοϊδιώτη που αγνοεί την υπερπληθώρα δωρεάν θησαυρών που μας προσφέρει η μάνα Γη.


Όμως, κολλιτσίδα, μαργαρίτα τριφύλλι, γαϊδουράγκαθο, μούρα, τσουκνίδα, μολόχα, άγρια πατάτα, ή ακόμη και άγρια σύκα, βελανίδι, άγρια ραδίκια, μαντζουράνα, γλιστρίδα και τόσοι άλλοι θησαυροί που βρίσκονται εμπρός μας και τους πατάμε ή τους ξεριζώνουμε με τα χλοοκοπτικά και τα σκαπτικά μας μηχανήματα.
Ας πάρουμε μερικές ιδέες βλέποντας τα 3 κατωτέρω βίντεο και ας πληκτρολογήσουμε το google "άγρια χόρτα" για να διαπιστώσουμε αλλά και να δούμε πόοοοσα άλλα χορταράκια τρώγονται, δυναμώνουν και θεραπεύουν από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν ... (εκτός από την βλακεία που είναι ανίκητη και αθεράπευτη) !

Επίσης, ας μη ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη χάρη από αυτή που κάνουμε
όλοι μας στα καρτέλ των εταιρειών (πολυεθνικών και μη) από το να μη ξέρουμε, όχι μόνο να μαζέψουμε χορταράκια, αλλά και να μη "πιάνει το χέρι μας έστω στο ελάχιστο" για μια επισκευή συσκευής που "χαλάει" και την πετάμε αγοράζοντας μια νέα ή ακόμη-ακόμη και παίρνοντας δάνειο από Τράπεζα για απόκτηση νέας κουζίνας, ψυγείου κλπ, ενώ θα μπορούσαμε να τα γλυτώσουμε όλα αυτά αν ρίχναμε μια ματιά σε κομμένες-φθαρμένες επαφές και διακόπτες, πάντοτε βεβαίως με την απαιτούμενη προσοχή που θέλει το ρεύμα !


Και αν οι επισκευές ηλεκτρικών συσκευών και το ρεύμα φαντάζει ως εξωτικής μαεστρίας επισκευή, σας βεβαιώ ότι το βάψιμο του σπιτιού δεν χρειάζεται "ειδικούς" παρά μόνο καλά πινέλα, ρολά και μπογιές, ενόσω δεν ενέχει κινδύνους όπως το ρεύμα.
Όπως δεν χρειάζεται "ειδικό τεχνίτη" και η επισκευή υδραυλικών καθημερινής χρήσης (όπως οι αλλαγές μιας μπαταρίας μπάνιο).

Αισθάνομαι όμως, ότι πρέπει να προσθέσω και κάτι ακόμη.

Χάρη κάνουμε που μονίμως αγοράζουμε κουλούρια (αντί να τα ζυμώσουμε), κριτσίνια, ψωμία, κέικ κλπ από φούρνο (συμπατριώτες Χρήστο και Θεοδώρα σας αγαπώ πολύ, αλλά φτιάχνω και δικά μου πραγματάκια εκτός από όσα αγοράζω).

Όπως λάθος μας είναι που αγοράζουμε "φιλεταρισμένο κοτόπουλο", αντί να αγοράσουμε ολόκληρο κοτόπουλο, να το κόψουμε σε φιλέτα εμείς, με το 1/3 της τιμής του έτοιμου φιλέτου και τόσα άλλα που ξοδευόμαστε και γινόμαστε αυτόβουλα βλάκες καταναλωτές.

Σημείωση :

Ναι ! Δεν έχω πλέον καμία υπομονή, όπως δεν δείχνω και ανοχή σε όσους βλέπουν μέχρι τη μύτη τους, πιάνουν μέχρι το πιρούνι τους και κάνουν μέχρι την τσέπη τους.
Όπως και δε δείχνω πλέον καμία ανοχή σε όσους θέλουν να είναι της ... φιλοσοφίας : .... μια χαρά καταναλωτές και "πιστοί" όσων λένε οι ραδιοτηλεοράσεις ...

Στις φωτογραφίες το ψωμάκι που ετοίμασα μόνος μου (όπως κάνω εδώ και χρόνια) προ μισής ώρας με συνταγή αντικαθιστώντας τη γάστρα, με φόρμα σκεπασμένη το πρώτο χρόνο του ψησίματος με αλουμινόχαρτο. 

Συνταγή που θα βρείτε στο  :https://www.mageirikesapolauseis.gr/anazitisi/sintagi/172-psomi-gastras λέγοντας πως, και εγώ αγοράζω από super market, φούρνους, μανάβικα, και εγώ φωνάζω κάποιον εξειδικευμένο τεχνίτη ΑΝ χρειαστεί, δε το έχω όμως σε Α' τάξεως προτεραιότητα της ζωής μου την κλήση "ειδικού", δεν τρέχω για ψύλλου πήδημα σε καταστήματα όπως το plaisio ή η cosmodata για τους υπολογιστές και τα κινητά μου κλπ, δεν αγοράζω σπόρους υβριδίων αλλά κρατώ κάθε χρόνο σπόρο απ' εκείνους που είχα φυτέψει και μου είχαν δώσει ομάδες στο internet κλπ, βάφω μόνος μου, και πολλά άλλα καθόσον και σχετικά άρθρα υπάρχουν στο internet όπως και σχετικά video. Άπειρα !!! 


(Του internet που δεν υπάρχει, μόνο για να μάθουμε τρομολαγνείες  νεκρολογίες, φόνους, ρατσισμούς και αηδίες ...) (*)

Ακούστε μας όσους σας τα λέμε, διότι, ... ίσως και να σας χρειαστούν σε φτώχεια μεγάλη. Και μάλιστα σύντομα ...


Γ.Θ.Κ.

* του internet που έχει πληροφορίες ακόμη και για την συναρμολόγηση και το λάδωμα όπλων, για όποιους ενδιαφέρεστε για extreme ... "καταστάσεις",  όπως έχει και βιβλία επιστήμης ή/και λογοτεχνίας. 

Όπου DIY = κάνε το μόνος σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου