Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Η προίκα του διευθυντή της τράπεζας, η ΤτΕ και το ιερατείο

Ο Α' Τμηματάρχης Οικονομικών Μελετών της τράπεζας ήταν ξεκάθαρος.


Upd. "Το 1986 όφειλα εκ της θέσης μου στο Λογιστήριο (τμήμα Οικονομικών Μελετών) να στέλνω κάθε 3 ημέρες στατιστικά στην Τράπεζα της Ελλάδος με τα υπόλοιπα (καταθετικά και χορηγητικά).

Κάποια ημέρα διαπίστωσα πως περιέργως από το κατάστημα Νέας Ιωνίας εξαφανίστηκαν 4 δισ. Δραχμές. Ξανακοίταξα τα προηγούμενα στατιστικά και όντως δεν είχα κάνει λάθος. Έλλειπαν.

Τηλεφώνησα στον διευθυντή του καταστήματος από τον οποίο έμαθα ότι, φεύγοντας προ 2 ημερών ο προκάτοχός του, "πήρε μαζί του" για το νέο κατάστημα που υπηρετούσε πλέον εδώ και 2 ημέρες, ως "προίκα" το ποσό των καταθέσεων που τηρούσε στο κατάστημα η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας. 

Ευχαρίστησα και κοίταξα να δω τις λίστες με τα στατιστικά του καταστήματος
Μητροπόλεως όπου είχε άρτι μετατεθεί ο περί ου διευθυντής. Δεν υπήρχε αύξηση καταθέσεων.

Τηλεφώνησα στον διευθυντή από τον οποίο έμαθα ότι εκ παραδρομής δεν είχαν ενημερώσει τις λίστες με το ποσό των 4 δισ. Δραχμών.

Τις διόρθωσαν και μου έστειλαν την νέα λίστα που συμπεριελάμβανε και την "προίκα" ..."

Πριν κλείσομε την επικοινωνία μας, θύμισα στον Επιθεωρητή ότι, κατοπινά, μετά από χρόνια, όταν μετατέθηκε το εν λόγω στέλεχος στο κατάστημα Αγ. Παρασκευής, πήρε ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ μαζί του την "προίκα" μιας και ήταν το αγαπημένο παιδί των ιερατείων. 

Η Αγία Τράπεζα

Επίλογος με σχόλιο Γ.Θ.Κ.:
  • Αχ βρε αείμνηστε μέντορα Κωνσταντίνε Καψάσκη, δεν είχαν όλοι το ήθος και τη συνέπεια λόγων και έργων σου. Ούτε καν αυτοί που ανεχόσουν δίπλα σου ...
  • Αείμνηστε Χριστόδουλε, τα αυτά ισχύουν και για εσέ. 
  • Άλλα σχόλια, για άλλα θέματα δεν θα κάνω πέραν του ότι, τα 4 δισ. Δραχμές το 1986 ήταν αστρονομικό ποσό. Και αποτελούσαν "περιουσία" ΜΙΑΣ Μητρόπολης που ήταν και παραμένει, όχι και τόσο μεγάλη, όσο άλλες Κεντρικές με ισχυρές πόλεις που να τους ανήκουν ...
    Κι αν αυτά συνέβαιναν σε μια μικρή τράπεζα, αναρωτιέμαι τι συνέβαινε και πόση εξουσία είχαν διευθυντάδες της ΕΤΕ, στην οποία η εκκλησία τηρούσε τεράστια κονδύλια και είχε μεγάλο πακέτο μετοχών της.
     
  • Upd. Να πω τι συμβαίνει στα παραμάγαζα της Βουλής με τις επωνυμίες Αγροτική Τράπεζα και Τράπεζα Αττικής ; ή απλά θα το υποψιαστείτε ;
    Ναι θα πω. Μαζί με όσα μου λέτε, για να τα πω.



Συνεχίζεται


soyvarid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου