Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Σαν σήμερα η ηρωική ανατίναξη της προδοτικής ΕΣΠΟ και ...

Πριν από 76 έτη, την 20 Σεπτεμβρίου 1942 η δασκάλα του κατηχητικού Ιουλία Μπίμπα μαζί με τον τεχνικό τηλεπικοινωνιών Αντώνη Μυτιληναίο μετέφεραν σε δέμα βόμβα 10 κιλών που από πάνω από το δέμα έβαλαν για κάλυψη χόρτα, στην συμβολή των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος. Στο κτίριο της προδοτικής ΕΣΠΟ όπου στρατολογούνταν ελληνόπουλα στην Κατοχική Ελλάδα, για να ενταχθούν στις ναζιστικές δυνάμεις.

Την βόμβα στην είσοδο την παρέλαβαν ο Μυτιληναίος και ο φοιτητής Νομικής Σπύρος Γαλάτης, που την έβαλαν στο κτίριο της ΕΣΠΟ.

12:03 το μεσημέρι η βόμβα ανατινάχθηκε επιτυχώς σκοτώνοντας 29 μέλη της
ΕΣΠΟ και 48 γερμανούς αξιωματικούς.

Της επιχείρησης ηγείτο ο Κώστας Περρίκος, ως επιχειρησιακός βραχίονας της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΕΑΝ. Ο Περρίκος ήταν αποταγμένος το 1935 αξιωματικός από την πολεμική αεροπορία, καθόσον ευθαρσώς είχε δηλώσει δημόσια το μη αξιόμαχο της Ελληνικής αεροπορίας. Ήταν επίσης εθελοντής πολεμιστής στην Πίνδο, το 1941.

Στα παραλειπόμενα της ηρωικής ιστορίας ήταν :
η μικροπρεπής καταδίκη της ηρωικής ανατίναξης του κτιρίου της ΕΣΠΟ από το ΕΑΜ
η προδοσία της ομάδας από ένα χωροφύλακα, τον Δαλιάνη, έναντι 3 λιρών "το κεφάλι"
οι εκτελέσεις των Μπίμπα με τσεκούρι, του Περρίκου στην Καισαριανή, η πολλαπλή απόδραση του Μυτιληναίου.

Τότε, οι Έλληνες, είχαν απέναντί τους άρβυλα και στολές. Όπλα και κράνη. Τον εχθρό τον έβλεπαν και του αντιστέκονταν σθεναρά, με ηρωισμό και αυταπάρνηση. 

Μνήμων

Σημείωση :
Σαν σήμερα, πριν από 3 έτη, ο Ελληνισμός δέχθηκε άτιμη επίθεση από τους τοκογλύφους και τους ναζί μέσω των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δεν ήταν τίποτα διαφορετικό από τις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που διέλυσαν τον Τόπο ΜΑΣ ! 


Σήμερα όμως ο εχθρός είναι καμουφλαρισμένος πίσω από κοστούμια, γραβάτες, ταγιέρ και ακριβά Ι.Χ. όντας προφυλαγμένος και από στρατιές ... δημοσιογράφων που αποπροσανατολίζουν τις μάζες παρουσιάζοντας την γερμανική κτηνωδία ως "μεταρρυθμίσεις" και τα εγκλήματα των τοκογλύφων ως "αναγκαία μέτρα ανάπτυξης". 

Θα αποτελέσει η σημερινή Κατοχή το τέλος του Ελληνικού ηρωισμού ;
Ασφαλώς και όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου