Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Να είστε ευγενείς με τους ... πολιτικούς. Θάνος Πλεύρης

Κάπου στα τέλη του 2008 γίνεται ένα τροχαίο δυστύχημα έξω από το κατάστημα της Attica bank που υπηρετούσα. Οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας κατέγραψαν το δυστύχημα. 

Κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας, βγάλαμε αντίγραφο της σκηνής του δυστυχήματος και το καταθέσαμε στην αρμόδια τροχαία της περιοχής και, με εντολή της τότε διοίκησης (σ.σ. σήμερα είναι ΟΛΟΙ τους απολυμένοι και υπόδικοι) της attica bank ορίστηκα ως μάρτυρας που θα εξιστορούσα στο δικαστήριο όσα είδα μέσα από το video των καμερών για το δυστύχημα. 

Τα χρόνια πέρασαν και επί ... κυβέρνησης ΝΔ κλήθηκα στην εν λόγω δίκη,
αφού είχα απολυθεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ (σ.σ. χωρίς ΠΟΤΕ να περάσω από Πειθαρχική διαδικασία !) από την διοίκηση της attica bank.

Από την Έδρα η Πρόεδρος με ρώτησε τα στοιχεία μου, τα κατέθεσα και μετά συνέχισε : 

Πρόεδρος : "ως υποδιευθυντής της τράπεζας μπροστά στην οποία έγινε το δυστύχημα, πείτε μας κ. μάρτυς, τι είδατε ;"
ΓΘΚ : "έχω απολυθεί από την τράπεζα κυρία Πρόεδρε"
Πρόεδρος  : "κι εσείς κύριε μάρτυς ; Πόσος κόσμος άραγε απολύεται επί Μνημονίων ;"
ΓΘΚ : "ναι κυρία Πρόεδρε, απολύθηκα. Από κάτι λαμόγια που είναι φίλοι αυτού εκεί" είπα δείχνοντας τον Θανάση Πλεύρη που ήταν στα καθίσματα των συνηγόρων.

Ο Πλεύρης αντέδρασε φραστικά έναντι μου μιας και "ενοχλήθηκε" ...

ΓΘΚ : "γιατί ενοχλείσαι ; μήπως και δεν ξέρεις εσύ, ο Άδωνις Γεωργιάδης σου, ο Βορίδης -εσού και του μπαμπάκα σου-  αλλά και ο Σαμαράς σου, τι "καμάρια" είναι οι διοικούντες που στηρίζετε με νύχια και με δόντια στην attica bank ;"

Η Πρόεδρος χαμογέλασε ελφρώς, ο Εισαγγελέας στρίφνιασε ελαφρώς και ο Πλεύρης ενοχλημένος έφυγε από την αίθουσα αφού ακούστηκε έντονη αποδοκιμασία σε βάρος του Θάνου από το ακροατήριο στην Αίθουσα. 

Η δίκη τελείωσε και βγήκα έξω από την αίθουσα θεωρώντας ότι ο Πλεύρης θα μου ζήταγε τα ρέστα ή πως θα είχε ζητήσει από τον Φρούραρχο την σύλληψή μου. 

Περίμενα στην είσοδο της αίθουσας περί τα 30 λεπτά. Ο Πλεύρης δεν φάνηκε δείχνοντας ότι ... έχει κότσια και ευθιξία ... Ο Πλεύρης που καμάρωνε ότι είχε υπηρετήσει στις καταδρομές ...

... ευθιξία και κότσια σαν εκείνα του θρασύδειλου τέως βο(υ)λευτάκου του ΠΑΣΟΚ ένα πράγμα, που είχε συμβεί σε άλλη περίπτωση, επίσης στην Ευελπίδων.

Στη φωτό ο Κων. Πλεύρης, για τον οποίο ο Χίτλερ καμαρώνει από όπου στον διάβολο κι αν βρίσκεται, μετά του υιού του Θάνου Πλεύρη


Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου