Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Γονείς προσοχή ! Μιλήστε ενημερώστε με τον δέοντα τρόπο στα παιδιά σας !

ΠΡΟΣΟΧΗ !
Σήμερα το μεσημέρι και ώρα 13:40 στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, 40 μέτρα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, συνέβη το εξής :

2 παιδάκια της Α' Γυμνασίου επέστρεφαν προς τα σπίτια τους από κεντρική διαδρομή (Πίνδου - Ανθέων). 

Προς το τέλος της διαδρομής τους, το ένα παιδί μπήκε στην οικία του ενώ το άλλο συνέχισε για περίπου 6-7 μέτρα φθάνοντας στη διασταύρωση των οδών Ανθέων και Τράλλεων. 

Εκεί άγνωστη γυναίκα με ξανθά μαλλιά (όπως δήλωσε κατοπινά το
παιδί) πλησίασε το δεύτερο παιδί (που ήταν πλέον μόνο του) λέγοντας του : "έλα να σε πάω σπίτι".

Το παιδί πανικοβλήθηκε και (ορθώς) έτρεξε αμέσως 30 μέτρα πίσω του πηγαίνοντας σε τοπικό mini market όπου περίμενε αποσβολωμένο και τρομοκρατημένο να φύγει η άγνωστη γυναίκα, χωρίς (δυστυχώς) να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες του καταστήματος για ότι συνέβη. 

Μετά από λίγο (κακώς) το παιδάκι,  ξεκίνησε μόνο του και πήγε στην οικεία του όπου και ενημέρωσε τους οικείους του. 

Γονείς, ενημερώστε για πάσα περίπτωση τα παιδιά σας για τους κινδύνους που ελοχεύει η σύγχρονη ... κοινωνία. Ενημερώστε τα ΠΩΣ και ΠΟΤΕ πρέπει να κάνουν σε ανάλογες περιπτώσεις. Ενημερώστε τα, συζητήστε μαζί τους ανοικτά για τους κινδύνους, χωρίς να μαλώνετε και χωρίς να τους χαλάστε την αυτοπεποίθησή τους. Ενημερώστε τα για κινδύνους όχι μια φορά, αλλά κάντε το ξανά και ξανά. 

Αυτονόητο είναι ότι σε ανάλογες περιπτώσεις θα πρέπει να ενημερώνεται το τοπικό αστυνομικό τμήμα, το σχολείο αλλά και να γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης καμερών καταγραφής που ενδεχομένως θα έχουν καταγράψει το περιστατικό ή το πρόσωπο που επιχείρησε ότι ... επιχείρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου