Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η αμνησία των παπαγάλων και η νίκη των Εργαζομένων

Εδώ και ημέρες, κάποια παπαγαλάκια των ΜΜΕ, έδιναν ρέστα σε βάρος των εργαζομένων της Πανελλήνιας Ναυτιλιακής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που διεκδικούσαν κάτι καλύτερο στις απολαβές τους.

Τις ημέρες της απεργίας, τίτλοι όπως οι κάτωθι, έδιναν και έπαιρναν, δίνοντας "τροφή" σε κομματόσκυλα, σε νεοφιλελέδες και σε έμμισθα θρασίμια (τρολς) του διαδικτύου και της μισητής Ε.Ε. (και του euro της) για να προβοκάρουν, να τρομοκρατήσουν και να σπείρουν διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων. 

Παρατηρήστε πηχυαίους τίτλους :









Τονίζεται ότι, τις ημέρες της απεργίας, οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν μεγαλύτερη από την προτεινόμενη από τους εφοπλιστές αύξηση, που προέβλεπε : 2% από 1/9/2018.

Σήμερα όμως, πριν από λίγο, η απεργία της ΠΝΟ έληξε με μικρή μεν, ΝΙΚΗ δε, των εργαζομένων.  
Πέτυχαν να πάρουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ 2% από 1/1/2018 ΚΑΙ να επαναδιαπραγματευτούν από τις αρχές του 2019 για νέα αύξηση των μισθών τους !

.. κάποιοι όμως των ... ΜΜΕ συνέχισαν το ... "θεάρεστο έργο τους" από άλλη όμως οπτική γωνία :

ΔΕΝ είχαν την νίκη των εργαζομένων ως πρωτοσέλιδο (όπως είδαν την κατατρομοκράτηση και την σπορά διχόνοιας) αλλά ... απλώς, την λήξη της απεργίας :


γράφοντας αυτολεξεί : "Διακόπτουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη ναυτιλία, μετά την απόφασή τους για λήξη της απεργίας. Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των πλοίων".


Ο κόσμος εδώ και χρόνια, έχει αφυπνιστεί. Και βλέπει. Και μετράει. Και δεν ξεχνά ποιοι είναι ατόφιοι και ποιοι όχι ... 

Επιστάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου