Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Λίγη ιστορία για όσους χάνουν τα σπίτια τους, έχασαν τις εργασίες τους, μετανάστευσαν, αυτοκτόνησαν

Την 30-7-2018, μετά από υπουργική απόφαση μεταβιβάζεται (σε παγκόσμια πρωτοτυπία) ποσοστό 20% από τις μετοχές της τράπεζας Αττικής που είχε το Δημόσιο Ταμείο ΕΦΚΑ, στο απομεινάρι του πάλαι ποτέ Δημόσιου Ταμείου ΤΣΜΕΔΕ, το ΤΜΕΔΕ  με την Υπουργική Απόφαση αριθμ. Οικ. 33379/2703/15-06-2018 (Φ.Ε.Κ. Β΄2280/15-06-2018)

Η πράξη αυτή δικαιολογήθηκε με το ότι δεν μπορούσε το Ταμείο ΕΦΚΑ, ως Δημόσιο, να κατέχει ποσοστό πάνω από 50% (το ΕΦΚΑ είχε 66,89%) σε μια ... επένδυση, έστω κι αν αυτή είναι η άμωμος attica bank ...

Αν σας γεννήθηκε η απορία : πως απέκτησε τόσο μεγάλο ποσοστό το ΕΦΚΑ και
μετά θέλησε να το ξεφορτωθεί μέσω υπουργικών αποφάσεων !!! η απάντηση είναι απλή και πικρή (για τους υποστηρικτές της αμώμου). 

Η τράπεζα προκήρυξε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) εκ ποσού 197,7 εκ/ρίων euro.
Μαζεύτηκαν όμως ΜΟΝΟ 88,9 εκ/ρια euro, εκ των οποίων τα 70 εκ/ρια τα έβαλε το ΕΦΚΑ (σ.σ. οι λήπτες των αποφάσεων, αν ήταν δικά τους τα χρήματα και δεν ήταν διαχειριστές - εντολοδόχοι της κυβέρνησης, θα έβαζαν αυτά τα κονδύλια σε τράπεζα και δη στην Attica ; )

Έτσι, παρά τις προβλέψεις και τους διθυράμβους λόγους προ της οριστικοποίησης της ΑΜΚ, από υπουργούς (Δραγασάκη) και διοικητές της Attica (Ρουμελιώτη - Πανταλάκη) καθώς και από γνωστά δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, που είχαν προαναγγελθεί πως θα καλυφθεί η ΑΜΚ, η πραγματικότητα έδειξε πως αν δεν έριχναν 70 εκ/ρια το ΕΦΚΑ και 11 εκ/ρια το ΤΜΕΔΕ (μετά από παρέμβαση Φλαμπουράρη σύμφωνα με το Skai) η ΑΜΚ της τράπεζας θα πήγαινε ... αδιάβαστη. 
Κι έτσι, δυνάμει των χρημάτων που έριξε το το ΕΦΚΑ στην τράπεζα, έμεινε με ποσοστό 66,89% στο χέρι ...

Και για αυτό βρέθηκε η πατέντα να μεταβιβαστεί ποσοστό περί το 20% στο ΤΜΕΔΕ κι έτσι να κατέχει συνολικά το 32,5% της Attica bank. Πατέντα που νομότυπα καλύπτεται από το ιδρυτικό καταστατικό του ΤΜΕΔΕ, μετά την διάλυση του ΤΣΜΕΔΕ, αλλά που φτιάχτηκε από την κυβέρνηση ενόσω η διοίκηση του ΤΜΕΔΕ διορίστηκε από την κυβέρνηση και ήταν της ίδιας προεδρίας με αυτή του αποτυχημένου και φαληρημένου ΤΣΜΕΔΕ ...

Του ΤΣΜΕΔΕ που έριξε, μετά από διαχρονικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ στην Attica bank, περί τα 800.000.000 € και χάθηκαν ...

Τώρα πλέον, εδώ και 5 μήνες,  το ΣτΕ απεφάνθη ότι ο νόμος Κατρούγκαλου που είναι ιδρυτικός για το ΕΦΚΑ, είναι αντισυνταγματικός. 
Αναφορά που στηριζόταν στον αντικυβερνητικό Τύπο (όπως έσπερναν φήμες παντού τριγύρω για την αποκάλυψη του "πρώτο θέμα") παπαγαλάκια των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σήμερα όμως, δευτερολογεί με σκληρότερο τρόπο ο φιλοκυβερνητικός Τύπος, αφού η εφημερίδα Δημοκρατία, αναφέρει :  η κυβέρνηση ΚΡΥΒΕΙ την απόφαση του ΣτΕ !!! επιδεικνύοντας μάλιστα και αποσπάσματα της απόφαση του ΣτΕ !

Τώρα απομένει να κλείσει ο ΕΦΚΑ, να μεταβιστούν (sic) το σύνολο των μετοχών του στην Attica bank στο ΤΜΕΔΕ και το δεύτερο θα έχει το 80% της τράπεζας, που με τη σειρά του δε θα έχει το δικαίωμα να κατέχει τέτοιο ποσοστό κι έτσι θα γίνονται ... μεταβιβάσεις σε τρίτους ;

Γιατί όλα αυτά ;
Τι πάει να καλυφθεί ;
Ποιο το επτασφράγιστο μυστικό που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί με την παραδοχή (τους) : πτωχεύσαμε ;
Ο καιρός θα το δείξει μιας και οι συνάδελφοι που υπέγραφαν αβλεπεί για να δοθούν εκατοντάδες εκατομμύρια € σε ένα τίποτα, ή απεβίωσαν ή εξαφανίστηκαν στα λαγούμια τους ή μιλούν ...

Επτασφράγιστο μυστικό που επιχειρήθηκε να καλυφθεί από το ΨΕΥΤΙΚΟ πέπλο του : είναι η μόνη ελληνική τράπεζα, ξεγελώντας τον Ελληνισμό που ξέρει πως υπάρχουν συνεταιριστικές τράπεζες Ελληνικές, με σύγχρονα online, χωρίς βαρίδια από δάνεια σε ημετέρους και χωρίς βαρίδια ως εργαζόμενους που είναι παιδιά δημοσιογράφων, θρησκευτικών σεκτών, κομματικών εγκαθέτων, πολιτικών κλπ.
Οι συνάδελφοι Μηχανικοί αναλώνονται σε αντεγκλήσεις φωνασκώντας και επιχειρώντας να συνεχίσουν το θέατρο του παραλόγου χωρίς επί της ουσίας να κάνουν την παραμικρή Νομική κίνηση κατά των υπευθύνων του ΤΜΕΔΕ - ΤΣΜΕΔΕ, όπως έκαναν οι Ταμείου Υγείας (βλέπε εδώ) οι τραπεζοϋπάλληλοι του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (βλέπε εδώ).  

Πόσα ΕΝΦΙΑ θα πληρώνονταν, πόσες παιδιά θα είχαν καθημερινά φαγητό, πόσα σπιτάκια πτωχών δεν θα χάνονταν αν αυτά τα 800 εκ/ρια που έπεσαν στην τράπεζα είχαν πέσει στην Ελληνική Επικράτεια και όχι στο διαχρονικό "μυστικό πέρασμα"των ... κυβερνήσεων που λέγεται τράπεζα Αττικής ; 

Το ΤΣΜΕΔΕ φαλίρισε. Το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ πνέει τα λοίσθια. Το ΕΦΚΑ θα εξαφανιστεί. Δεν αρκούν όλα αυτά για να δοθεί ένα άμεσο τέλος στην τράπεζα αφού διοριστεί Επίτροπος και σηκώσει ΚΑΘΕ χαρτί και το ελέγξει μαζί με τις διαχρονικές της διοικήσεις ;

----------------
Το ανωτέρω το παρέλαβα με υπογραφή και ονοματεπώνυμο ενός άξιου μέλους και τέως στελέχους του ΤΣΜΕΔΕ. Επιβεβαίωσα και τηλεφωνικά την συγγραφή του.

Αρνούμαι όμως να αναρτήσω το ονομ/μο του ή έστω τα αρχικά του μιας και θα έδινα λαβή σε μεγαλοδικηγόρους όπως ο Γιάννης Μαντζουράνης και οι υπάλληλοι του δικηγόροι όπως ο Αδαμάντιος Μπασαράς, που εκπροσωπούν της Attica bank για να χαίρονται ότι έμαθαν τις πηγές και τις επαφές μου. 

Πηγές μου για τις οποίες έχω κατ'  επανάληψη ερωτηθεί μέσα στις δικαστικές αίθουσες με την ρήση : πες μας ποιοι είναι μαζί σου και εμείς θα αποσύρουμε τις κατηγορίες σε βάρος σου. Ρήση που διατίθεται και σε αδιάψευστο πλέον. Και θα κοινοποιηθεί όταν θα πρέπει.

Γιώργος Θ. Κανελλάκης
Παράνομα απολυμένος από την Attica bank, χωρίς να περάσω έστω από Πειθαρχικό ως ορίζει ο Κανονισμός εργασίας της.

Απολυμένος με κατηγορίες α) της συκοφαντικής δυσφήμισης Α.Ε. (σ.σ. και όπως είπε ο Μπασαράς : "και τι εταιρείας κ. Πρόεδρε ; Τραπεζικής !! ...) και β)της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων του γενικού δ/ντή της Attica bank, που ξηλώθηκε ευσχήμως με την οικειοθελή αποχώρησή του, του Χρήστου Μάραντου. 

Κατηγορίες που την α) η τράπεζα την έχασε στα δικαστήρια και την β) 3 δικαστικές Έδρες δεν έδωσαν το δικαίωμα στην τράπεζα να τις δικάσει αφού δεν είχε έννομο συμφέρον ή/και βλάβη (όπως όρισε μέχρι και το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάστηκα). 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου