Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Δήμοι ως άλλοι "κυβερνήτες"

Λίγα χρόνια προ της έλευσης των Μνημονίων από τον προδότη Γ. Α. Παπανδρέου (και τους ομοίους του) προετοιμαζόταν το σκηνικό της "αναμόρφωσης" δηλαδή της  καντονοποίησης της Χώρα ΜΑΣ.

Το σκηνικό όπου το κεντρικό κράτος μοίραζε τα ιμάτια του σε περιφερειάρχες, δημάρχους, έτσι ώστε να έλθει ως "γλυκύτερη"
η οριστική διάλυση της Χώρας από τα Μνημόνια (βλέπε παραχώρηση ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, "σκέψεις" για συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου, ξεπούλημα αεροδρομίων, λιμανιών εθνικών οδών, κτιρίων, κλπ σε κοράκια. Σε υπηρεσίες που διοικούνται από ξένους (βλέπε ΤΑΙΠΕΔ) αλλά και σε ιδιώτες ... επενδυτές (Λάτσης στο αεροδρόμιο Ελληνικού, Κοπελούζος στα αεροδρόμια κλπ). 

Στο όνομα λοιπόν της καντονοποίσης της Ελλάδος, αλλά και της δήθεν παύσης της γραφειοκρατίας, ελέω του Λαού που στέκεται άβουλος και παρακολουθεί τις απίστευτα γρήγορες και επαναλαμβανόμενες μειοδοσίες ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ +ΔΗΜΑΡ - ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΛΑΟΣ+ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ) και στο όνομα της (Ναζιστικής) δήθεν ενοποίησης των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Ελληνισμός "καμάρωσε" περιφερειάρχες σαν τον Τατούλη να περιδιαβαίνει σε χωριά και πόλεις της Πελοποννήσου αγκαζέ με ένα τέρας Γερμανό υπουργό επιφορτισμένο με το χαρτοφυλάκιο "Ελλάδα", τον Φούχτελ.

Ταυτόχρονα, στο όνομα της ... προόδου οι Δήμοι και οι Περιφέρειες άρχισαν να συμπεριφέρονται ως άλλοι ... κυβερνήτες παλαιάς κοπής. 

Έτσι φαινόμενα όπως : 
και 
και 
η ονοματοδοσία του Ιστορικού Λιμένος Κατακόλου σε Σπύρος Λάτσης  αφού η οικογένεια Λάτση έφτιαξε νέα παιδική χαρά στη Κατάκολο ... (βλέπε καθρεφτάκια σε ιθαγενείς) δείχνουν σαφέστατα σημεία αποχαύνωσης - διάσπασης - ευτελισμού και υποβιβασμού της κεντρικής διοίκησης, προς όφελος των περιφερειακών διοικητών. 

Και όλο αυτό τα κουβάρι έχει ΜΟΝΟ ένα υποζύγιο που ταλαιπωρείται, υποφέρει και φθίνει. Τον Λαό και την Επικράτεια της Ελλάδος που χρειάζεται στους επικυρίαρχους "κυβερνήτες" μόνο για να πληρώνει φόρους για να παίρνουν αυτοί με τη σειρά τους "τα μισθά τους" ...

Κατόπιν τούτων, ή αλλάζουμε φιλοσοφία περί της Ε.Ε. παύοντας να πιστεύουμε σε πλασματικούς εχθρούς, ανύπαρκτους συμμάχους αλλά και σε δουλοπρεπείς υποτελείς ξένων κορακιών - αφεντάδων ή διαλυόμαστε, αφήνοντας πίσω μας ως ... παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές μια ... επαρχία ξένων δυνάμεων και τοκογλύφων, με το όνομα ... ελλάδα. 
Με μικρό "ε" όπως η Επικράτεια αυτής ... 

Θυμέλη

Δυστυχώς στο κάτωθι κρύβεται η "αλήθεια" της καντονοποίησης της χώρας και του ξεπουλήματος των πάντων στην ελίτ  που νέμεται τα πάντα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου