Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

EU's game is over

Ανέκαθεν λατρεύαμε τις γνήσιες επιλογές. 


Επιλογές που είχαμε εμπρός μας ως Πολίτες, ως άτομα και ως ομάδα. Επιλογές που η ζωές, μας τις παρείχε πλουσιοπάροχα, σε κάθε της έκφραση και σε κάθε της έκφανση.

Οι επιλογές μας αυτές δεν ήταν ευκαιριακές, δεν ήταν ωφελιμιστικές, δεν περιορίζονταν στο "εγώ", δεν πρόβλεπαν το "άρπαξε", αλλά και δεν περιόριζαν τον νου μας στον "καθωσπρεπισμό" (τους) και στον τεχνητά διαμορφωμένο "δόκιμο λόγο".
Όταν χρειαζόταν να εκφράσουμε όλα αυτά, περιοριζόμαστε στο "δεν είμαστε άγιοι μεν, αλλά σίγουρα δε, δεν είμαστε απατεώνες" και στο "θα συμμαχήσουμε με

κάθε αγωνιστή".

Έτσι, σύμφωνα με όλα μας τα πιστεύω και τις αρχές μας, επιλέγαμε τις παρέες μας, τους κύκλους μας, τις αναζητήσεις μας, τα θέλω μας, τους αγώνες μας, που πάντα όμως είχαν ως γνώμονα το "εμείς" και όχι το "εγώ". 
Συζητήσεις με επιστήμονες της κοινωνίας που διαθέτουν ακαδημαϊκή μόρφωση, με βιοπαλαιστές της ζωής, με εργαζόμενους και με άνεργους (στη ... σύγχρονη κατάσταση) μας έδιναν λαβή για να αρθρώσουμε την σκέψη μας και για να συνειδητοποιήσουμε πόσο βαθιά μεγάλο εργαλείο είναι η σκέψη. Σκέψη που δεν μας επιτρέπει να αποπροσανατολιστούμε ή/και να νιώσουμε κόπωση.

Χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα "εργαλεία" της ζωής μας, διαπιστώσαμε χθες το βράδυ, για άλλη μια φορά πως όσα πιστεύαμε ακράδαντα και όσα πολεμάμε έχουν βάση, όταν αποδείχθηκε και εμπράκτως τα :
  • δεν υπάρχουν "δεξιά" και "αριστερά", υπάρχει μόνο Εθνικό Καθήκον
  • δεν υπάρχει στην Ελλάδα κομματικός χώρος αμιγής (και αληθινά) ευρωσκεπτικιστικός
  • οι Πολίτες κινήθηκαν με βάση την κόπωση του 10ετούς Μνημονίου (βλέπε μεγάλη αποχή)
  • οι βολεμένοι και οι διαβρωμένοι μηχανισμοί τους (δημοσιογράφοι) ... εργάστηκαν επωφελώς για το πολιτικό τους αφέντη.

Μαζί όμως με όλα αυτά αποδείχθηκαν και τα εξής :
  • "ο Τσίπρας τελείωσε την αριστερά με τις Πρέσπες"
  • "σε κάποιους υπήρξε τρικυμία εν κρανίω στα αριστερά κόμματα προτάσσοντας και πατρονάροντας κοινωνικά τελειωμένους και μη αποδεκτούς υποψηφίους".
  • οι Έλληνες δεν χωρίζονται σε φασίστες και μη, όπως εναγωνίως πρότασσαν τα δύο καθεστωτικά κόμματα, αλλά σε τρεις κατηγορίες :
α) στους βολεμένους που πήγαν με τα κόμματα ισχύος,
β) σε όσους από αντίδραση κατά των εγκληματικών μέτρων των καθεστωτικών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν Χ.Α. αλλά και ΚΚΕ και
γ) σε εκείνους που αδυνατούσαν να πάμε ψηφίσουν στους τόπους καταγωγής τους.
Πρέπει δε να παρατηρηθεί πως, οι συντριπτικές αλλαγές στην Ε.Ε. δεν προήλθαν από τα αναμενόμενα Κράτη (Αγγλία-Φάρνατζ, Γαλλία-Λεπέν, Ιταλία-Σαμβίνι) αλλά από την Γερμανία, που οι Πολίτες της εξαφάνισαν την Μέρκελ και τους πέριξ αυτής υπανθρώπων από τον πολιτικό χάρτη.

Αν κάνουμε μια αναφορά στους ανωτέρω αναφερόμενους "βολεμένους" η απάντηση περιγράφεται με το εξής : "όταν στην Ευρώπη πρυτάνευε η λογική και η δημιουργία μέσω τω της Αναγέννησης και του διαφωτισμού, στην Ελλάδα βασίλευαν τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τον Τουρκικό ζυγό".

Περιγράφεται επίσης από το "είναι λίγα χρόνια τα 200 (από την απελευθέρωση από τους τούς Τούρκους για να αλλάξει μια ... Ελληνική νοοτροπία".
Σε αυτό, δυσμενώς συντέλεσε και η ανυπαρξία ενός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ευρωσκεπτικιστικού κινήματος, κόμματος στη Χώρα μας όπου φτάσαμε στο σημείο Μνημονιακά τέρατα όπως οι Καρατζαφέρης, Καμμένος, Βελόπουλος να λένε ότι εκφράζουν αυτόν (τον ευρωσκεπτικισμό), μαζί με κάποιους πολιτικά τυχάρπαστους όπως ο Μαριάς, ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Κρανιδιώτης, Σώρρας, Τσιτουρίδης, Παπακώστα, Κολάτος, Παπακώστα, Βεργής, Πατσίκας, Τζήμερος κλπ, πήγαν απλώς εκεί που τους αξίζει. Στο πουθενά. 
Είναι γεγονός ότι δεν αναφερθήκαμε καθόλου στο ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό καθώς αυτό το ... κόμμα, αποτελεί μια περίπτωση μόνο του και με αυτό θα ασχοληθούν ψυχολόγοι και ψυχίατροι του μέλλοντος (συμπεριλαμβάνοντας και τους ακόμη ψηφοφόρους της θυγατρικής του. Του ΣΥΡΙΖΑ). Ίσως και οι εγκληματολόγοι και ο Νόμος.
Σημείωση : αν το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι στις εκλογές σε 40 μέρες θα πάρει το ποσοστό που πήρε χθες στις ευρωεκλογές, πλανάται πλάνην οικτράν. Όπως και Βελόπουλος. 
Δεν αναφερόμαστε επίσης στον Ανταρcia καθώς το συγκεκριμένο κόμμα - ΜΚΟ αρκείται σε όσα έχει από τους χορηγούς του ...

Αν εξετάσουμε δε τις περιπτώσεις :
-Βαρουφάκη,  που "πήρε ποσοστό" λόγω της συμμετοχής της Σακοράφα
-Κωνσταντοπούλου, πήρε ποσοστό λόγω του ότι πρόταξε το Εθνικό έναντι του "αριστερά - δεξιά" και η
-ΛΑΕ εξαφανίστηκε λόγω της εμμονής της διοικητικής της ιεραρχίας με την έννοια "αριστερά".

Όλα αυτά ως κοινό παρανομαστή έχουν τον παράγοντα ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ που από ιστορικής άποψης εξέταση, στην Ελλάδα ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ψήφος διαμαρτυρίας και κραυγή των Πολιτών προς τις εκάστοτε κυβερνητικές πράξεις και τακτικές.
Αυτό το τελευταίο, σύντομα, σε 40 ημέρες, θα επαληθευτεί.

Κλείνοντας θα παρατεθεί η ρήση του Μάνου Δανέζη όπου σύμφωνα μ' αυτή, "το παλαιό τελειώνει. Ο νεοφιλελεύθερος τρόπος διοίκησης, ξεψυχά στριμωγμένος ανάμεσα στην αναζήτηση πόρων και δουλικών εργατικών χεριών", συμπληρώνοντας "το που θα πάει όμως η Ιστορία, η εξέλιξη, είναι θέμα που βρίσκεται στα χέρια μας. Στις επιλογές μας για το αύριο".

Κατόπιν αυτών και με γνώμονα άκρατη επιθυμία μας για Ελευθερία από τον άτυπο και ασύμμετρο πόλεμο που δέχονται οι Λαοί της Ευρώπης από την επονομαζόμενη Ε.Ε. (που ήταν χιτλερικής έμπνευσης) δεν σταματάμε να διεκδικούμε, δεν σταματάμε να έχουμε τα μάτια και το μυαλό μας ανοικτό και κυρίως δεν το βάζουμε κάτω. 
Ούτως ή άλλως, και ζυμώσεις υπάρχουν στην Κοινωνία και Εκείνη, η Λευτεριά θα έλθει σε πείσμα των μαριονετών (... Ελλήνων ... πολιτικών) που την επιβουλεύονται.  Ζυμώσεις που δεν στηρίζονται στην στείρα και ατελείωτη συζήτηση με το τι έκαναν οι εγκληματίες, αλλά με το τι Κοινά Καλό μπορεί να γίνει εμπρός. 
Ζυμώσεις που δεν θα περιλαμβάνουν ... λαοπρόβλητους και ... θεόσταλτους σωτήρες, αλλά Πολίτες. Και αν κάποιος σκεφτεί πως αργεί η απαλλαγή από την μαρτυρική Κατοχή, θα του θυμίσουμε πως και η Ελληνική Επανάσταση (το1821) έγινε ΜΕΤΑ την Γαλλική (το 1789) ...
Και αν κάποιος αναρωτηθεί : "θα χρειαστεί να περάσουν ξανά 30 χρόνια για να Λευτερωθούμε στην Ελλάδα από την τυραννία ;" θα του απαντήσουμε "οι καιροί πλέον, μέσα από την τεχνολογία του internet επιφέρουν ραγδαίες εξελίξεις. Αρκεί να διαβάζουμε ότι πρέπει και απ'  όπου πρέπει και κυρίως να είμαστε μαζί με κόσμο που πρέπει".

Τέλος, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι μεγάλο τμήμα των νέων δεν πήγε να ψηφίσει αφήνοντας τη μοίρα του στους "μεσήλικες plus" ψηφοφόρους που ψήφισαν ... τα γνωστά ...
Αυτό όμως δεν είναι θέμα της παρούσας, όπως σίγουρα όμως αποτελεί θέμα το ότι οι νέοι δεν εμπνέονται και δεν συμμετέχουν στα κοινά (πέραν των "ημετέρων" στα κόμματα που τους αξίζουν ...) από κάποια υφιστάμενη "δύναμη".

Παγιώνοντας και επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την γνώση πως "το δόγμα του σοκ" ήταν άψογα στημένο από τα κέντρα των τοκογλύφων και των Ναζί, στην Ελλάδα απολαμβάνουμε τις εξελίξεις στις Ευρωπαϊκές χώρες, κρατάμε σχέσεις με υγιείς τάσεις και παραμένουμε στις επάλξεις. 
Αδιαφορώντας για τους χαρακτηρισμούς του αυτό-επονομαζόμενου "(αντι)συνταγματικού τόξου" προς εμάς. 

Και κάτι ακόμη. Θα επαναλάβουμε την ρήση του Farage: "Ποτέ πριν στη βρετανική πολιτική δεν έχει ένα κόμμα μόλις 6 εβδομάδων κέρδισε στις εθνικές εκλογές". Αυτά ...

Για μια ομάδα Πολιτών, για την αντιγραφή, την συρραφή και για την πρόσθεση ορισμένων σκέψεων, 
Γιώργος Θ. Κανελλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου